Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek FUJ, ŠKORPIJON…

FUJ, ŠKORPIJON…

…pa ne mislim na horoskop! Zdaj sem ga zasledila, kako me gleda iz enega kota v pisarni, špijun nagravžen. Pa sem se spomnila! Namreč, da se doma proti njim vsako poletje borim, s pipsi, prahom, mrežami…pa nič ne pomaga. Na sezono jih najdem cca 10. Samo čakam, kdaj mi bo zlezel med rjuhe.

Fuj! fuj fuj! Prosim, a mi katera lahko svetuje kaj pametnega, kako naj te nadležneže spodim iz moje hiše?!?!

Škorpijon kje????? Pri nas v Zasavju ga ni oz. ga še nisem videla v življenju. Pa pri nas tako vse pocrka zaradi zraka – tako da se ne čudim. A pol imaste škorpijone po Sloveniji. Zanimivo. Sej je že Rugelj rekel, da smo v Zasavju svoja država in da smo mal čudni. Mogoče ima pa prav. Če nimamo škorpijonov? – al so pa zmutirali v kakšno drugo žival. Bog vedi.

Urška

Škorpijonov v Trbovljah res ni, imate pa perkmandeljca!!

Mogoče je pa to zmutiran škorpijon :):).

Urška

kdo pa je perkmandeljc???

ne vem, kako se znebiti te živalce, in tudi ne vem če te bo tole, kar sem našla na netu pomirilo: “Razlog da ga imamo je ta, da se zavedamo da je to briljantna žival, za katero moramo skrbeti.” in če je tako brilijantna žival si ga lahko privoščiš kot domačega ljubljenčka 🙂 menda živijo večinoma v skupini, tako da če boš našla še nekaj teh briljantnih živalic, kar v skupni domek z njimi :))) če te še kaj zanima (hranjenje, parjenje…) pa kar vprašaj :)))

Se bojim, da to ni Škorpijon ampak Striga

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

A si s Primorske?
Naši škorpijoni niso nevarni, brez skrbi. Pičil te bo samo, če boš sedla nanj, sicer pa ni hudobec.

Odgovor Štajerki:

Perkmandeljc je škrat v rudniški jami – poglej si spot od skupine Orlek in tam je glavni lik perkmandeljc.

http://www.bugbrain.com/wip/perk5.html (pejt si ga na ta link pogledat).

urška

Hvala za odgovor, sicer poznam Trbovlje in tudi za tole besedo sem že slišala sam nikol nisem vedla kaj pomeni.

Štajerka mogoče si slišala tud v tem kontekstu, perkmandeljc – pivnica v Trbovljah – dobra pivnica – veliko vrst piva, velika televizija – primerna za skupinsko gledanje nogometnih tekem….

Urška

Sadna, to so neumnosti. 🙂

Našel sem tole za informacije o teh bugih:
http://www.a-planet.org/

lp

Ursska, tudi v Zasavju so skorpijoni in tudi pikajo (ti lahko moja hčerka pove) tko da ne bit začudena če ga boš kje zagledala……

jz sm tud mislila da jih ni…..

Paničarka kje??????? Dej povej!!!! A pol le nismo v Zasavju drugačni? A pol le niso zmutiral? A pol je perkmandeljc le perkmandeljc? Kulllllll.

Dost šale – dej res povej kje – mi je žal da je imela hčerka bližnje srečanje s temi hudički – tud men so ostudni kot vse od pajkcov naprej. A je bilo hudo? Jaz še resnično nisem vidla nobenga.

Urška

Ja pri nas na Primorskem so in velika večina rada zahaja v mojo hišo!! 🙁
Je pa to ena žvau, ki je res ne morem videt! Še kača mi je bolj simpatična.
Glede horoskopskih Škorpijonov pa…. no to je že druga štorija.
Če me kak tip noro privlači je v 90 % Škorpijon.
Zanimivo ne?!

Meni so pa škorpijoni všeč. Res. Ampak morajo bit zaprti oz. vsaj tako daleč stran, da sem varna:-) Pa tud moški po horoskopu me nekak bolj privlačijo. Zanimivo:-)

Hej, drage moje. Bi bila katera tako dobra in mi odstopila enega škorpijončka.
Bi mi ga poslala po pošti? V kozarčku ali čem plastičnem?

Zelo bi ji bila hvaležna, saj se ukvarjam z opazovanjem žuželk.

Hvala in lep pozdrav

Če me spomin ne vara – kakšni pipsi mu kaj prav dosti ne škodijo (je prefrigana tale žvalca)

Najbolj učinkovito ga odstraniš tako, da ga pohodiš – in to s kakšno coklo ali čim tršim predmetom – oklep ima namreč hudimano trden :))

Tako vam povem, kako so te živalce trdovratne….
Enkrat sem ujela enega in ker me je bilo strah in se mi je stvar močno gravžala, sem ga spravila na eno razglednico in pokrila s kozarčkom ter pustila, da pride moj iz službe in ga fenta.
Pa se je odločil, da ga ne bo fental. Imela sva ga kar ena dva tedna pokritega tam s kozarcem. Najprej je tekal in poskusil splezati po stenah kozarca, potem se je po nekaj dneh umiril in midva sva mislila, da je šel škorpijon rakom žvižgat in sva ga tam še nekaj časa pustila, potem pa je moj (bivši….pa to je že druga zgodba) malo potresel tisti kozarec. Da ste vidli to žival! Se je napel kot Tarzan, je dvignil tisti svoj oduren rep in s kleščami začel tepst po kozarcu…!!!

Ja, sej si mislim, da je bil na koncu že čisto živčen in depresiven, sam midva sva res mislila, da je že pokojni. Potem pa je rešil zadevo en prijatelj, ki je spil dve pivičke in ga milostno pokončal s coklo.

Živalca….napiši mail, če ga najdem, ti ga res pošljem….sicer bom koga nažicala, da ga ujame in nekako spravi tisto dušico iz njega, pa ga dobiš po pošti…

Pe ne me prijavit na društvo….

Hvala, hval, sem vesela, da si mi pripravljena pomagati. Škorpiončki so resnično trpežne živali.
Rada bi seveda živega če je možno.

Hvala, moj mail je : livia@email.si

Pa lep dan želim

Mučite živali! Čeprav se vam lahko zdi škorpijon nagnusen, je še zmeraj žival… živo bitje. Ni nevaren, mene je že pičil, pa sem preživela in mini bilo hudega. Mah.. škoda zgubljati besede za vas, pipsovci.

AjA, še ena ljubiteljica živali!
A ti ko greš spat najprej nahraniš komarje??
V stanovanju imaš vse polno pajčevine, pa mravljice se ti mirno sprehajajo po kuhinji?
Še dobro da nimaš uši al pa picajzle! No, ne vem no!

zes51:

Proti komarjem imamo tekočino, ki jih ne ubija, ampak jih drži izven hiše. Kar se mravelj tice… po hisi ne puscamo ostankov hrane, tako da jih nimamo. Ne vem, kako umazano moras imeti ti, da jih imas toliko. Pajcevino redno cistim, pajke pa pustim pri miru.
Pravijo, da tisti ki nimajo radi zivali, nimajo niti socloveka. Tebi se itak vidi, da si vsa zagrenjena.

Hohohohoho, kaj ne poveš.
Jaz imam zelooo rada živali, MRČESA in INSEKTOV pa res ne, sori.

P.S. Dej mi bombonček, da ne bom več zagrenjena, smrk smrk.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close