uporabnice mirene, ste zadovoljne?
res dandanes ste tako leni ali kaj.
v google nič ne znate vtipkat:
Jaz pa nisem preveč zadovoljna.
Vseskozi imam bolečine, podobne tistim pred menstruacijo, menstruacije pogostejše, občutek napetosti- čeprav napeta nisem, zatekajo mi noge, neprestano zbadanje v jajčnikih- tako močno da me od bolečin pot zalije, izcedek tako močan, da uporabljam klasične vložke.
Najhuje pa mi je, da od kar jo imam sem živčna- noben me tud postran pogledat ne smem pa že izbruhnem.
Tako, da jaz sem očitno med tistimi, ki je ne prenaša, in bova kmalu vzele slovo.
Bila zadovoljna kako leto, potem pa same težave, tako da sem jo dala ven.
Najboljše mi je bilo, da sploh nisem imela menstruacije.
No, kasneje pa: migrene 3-4 dni (prej le en dan ob menstr.), non stop občutek vrtoglavice in rahle slabosti, razdražljivost, tečnoba, pomanjkanje žalje po spolnosti, pa tudi nekaj kg se mi je nabralo. Najbolj so me mučile te vrtoglavice in seveda migrene. Takoj , ko sem dala ven, je bilo bolje.
LP
tudi jaz sem zadovoljna tako tako – sedaj mi je dal G tabletke za umiritev jajčnikov. Počutje je podobno kot pri kukuc. Imam jo 6 mesecev. Samo upam, da ne sodim med tistih 5%, ki jo ne prenaša. M so redne in trajajo tudi do 10 dni.
Vse moje prijateljice pa so z njo zadovoljne in nimajo težav.
Najbolje je, da poskusiš (ker je itak zastonj) in če ti ne ustreza jo odstraniš.
Meni je naredila celo štalo, dobesedno.
Depresija, panični napadi, zatekanje nog, hudi mišični krči v nogah in rokah, da se morala stalno piti magnezij,… ne spomnim se več vsega. Po prebiranju raznih forumov sem ugotovila, da je krivec verjento mirena in sem jo šla odstranit. Še pol leta je trajalo, da sem prišla na stare tire. Od takrat ne duha ne sluha več o omenjenih težavah. Sem vesela, da sem se je rešila, ker bi v nasprotnem primeru verjetno pristala na kakšnih antidepresivih, ker je bilo stanje že nevzdržno.
Ginekologinja mi ni verjela, rekla je, da si vse domišljam oz. da imajo moje težave drugi izvor. Sedaj, po nekaj letih, mi je povedala, da se je isto zgodilo neki njeni sorodnici in sama ni mogla verjeti, kaj lahko ta vložek naredi. Takrat je spremenila svoje mnenje o neškodljivosti mirene.
Jaz sem se odločila, da ne bom več v življenju uporabljala nobene hormonske kontracepcije, ker je očitno ne prenašam, pa naj bo še tako “neškodljiva”.
Jaz imam tudi zelo negativno izkušnjo z mireno. Vstavljeno sem jo imela eno leto in v tem času sem praktično non-stop krvavela, enkrat malo bolj drugič malo manj ali pa samo rahel krvav izcedek, dejansko sem pa morala vedno imeti vsaj ta mali vložek. Udarilo mi je tudi precej na psiho, bila sem neprestano slabe volje in razdražljiva, kar drugače nisem, in neprestano so me motile že najmanjše stvari. Kot že ena zgoraj opisuje sem tudi jaz imela konstantne bolečine v spodnjem delu trebuha, kot pred menstruacijo, in neko ščipanje. Da ne govorimo o tem, da so se mi takrat zelo razpasle gljivice v nožnici, s katerimi sem se tudi po odstranitvi mirene še lep čas borila. Ko sem jo odstranila sem recimo da po pol leta kolikor toliko spet normalno funkcionirala in sedaj po dveh letih je spet v redu. Je pa res, da ženske drugače reagiramo nanjo in dokler ne poskusiš ne moreš vedet kako boš reagirala ti.
Tudi jaz zelo nezadovoljna. Slabo počutje, razdraženost, glavoboli, oslabljen imunski sitem, močne krvavitve, krči. Po pol leta mi je bilo dosti in sem jo dala ven.
Imam par kolegic, ki so zelo zadovoljne, in si bodo takoj po petih letih vstavile novo. Dokler ne probaš ne boš vedela, jaz zase vem, da nikoli več nič podobnega. Zdaj je mož na vrsti. Hvala bogu je en tistih, ki se s tem strinja in je že v postopku.
Z Mireno sem zadovoljna, vse o.k., razen na začetku nekaj malih krvavitev,ki pa niso trajale dolgo.Menstruacije skoraj nimam.Edino mozoljček je kakšen več, zadnje par mesecev pa je mozoljev kar dosti…Seveda ne vem, če je to od Mirene, ker jo imam že štiri leta.poskusi, vsak organizem drugače reagira.Če ti ne bo o.k. jo še vedno lahko odstraniš.
Jaz imam en kup težav z njo in ravno naslednji teden sem naročena in jo bom dala ven. Res nisem verjela, da je sploh možno imeti toliko tegob na kupu zaradi nje. Kot predhodnice zgoraj sem tudi jaz vsa v mozoljih, migrene za znoret, težave z dvojnim vidom, vsa napsihirana, če mi kdo kaj reče kar skočim, moje razpoloženje tako močno niha, da se sama sebe bojim. V jajčnikih me zvija, menstruacija traja enkrat 10dni, drugič 20, pa dva meseca nič, pa spet… Res mi je dovolj in gre ven in pika!!! Cel čas sem mislila da je z mano kaj narobe in da je slučaj pač tak, da je trenutno vse na kupu. Ampak, ko se res težave samo kopičijo ena na drugo, ne ne, bo kar Mirena kriva za vso nastalo zmedo:-)
Tokrat jo imam 5. leto, pred zadnjim porodom pa sem jo imela 2 leti. Da bi lahko konkretno trdila, da so posamezne “težave” (mozolji, ščipanje…) povezane z uporabo, ne morem. Vem pa, da odkar jo imam, skorajda nimam krvavitev, s čemer sem največkrat tudi zadovoljna. Vseeno pa mislim, da bom sedaj (vsaj za nekaj časa) prekinila z njeno uporabo. Da vidim, kako je z menstruacijami in kako se telo obnaša brez nje. Malo mi že na psiho tolče, da dejansko ne vem, kadaj točno bo tista mini krvavitev, če je to sploh menstruacija in to. Res je tudi, da sem zadnja leta bolj razdražljiva, živčna, napeta in še kaj, vendar dvomim, da za to nosi krivdo ravno mirena. No, vsaj večji delež krivde je verjetno bolj v načinu življenja.
V bistvu je narava po moje vedela, čemu vse služi redna menstruacija in tudi to me moti, da imam že tako dolgo en tujek v telesu… ampak na kratko – do sedaj se bila zadovoljna z njo.
Je bilo v redu, vendar me je po določenem času začel boleti trebuh. Premaknila se je postrani, kar je povzročalo vnetja. Zdravnica jo je odstranila, pojedla sem dve dozi antibioitkov in zdaj je nimam več.
Na libido je vplivala super, saj sem bila bolj sproščena kot s kondomi. Zredila se nisem – itak hormon samo lokalno sprošča, ne bi smel vplivati na celoten organizem. Menstruacije so bile kratke, z malo krvavitve. Dokaj enostavna rešitev, zdaj jo celo zavarovalnica krije, jaz sem si jo takrat še sama kupila. Poskusi, mogoče ti bo odgovarjala in boš lahko kar lep čas brez skrbi.
Zelo zadovoljna.
Vse težave, ki jih moje predhodnice opisujejo – migrenski glavoboli, tečnoba, živčnost, pomanjkanje libida, sem imela pri jemanju KT.
Sedaj , ko imam vstavljeno mireno ( 3 leta) so vse zgoraj naštete težave izginile.
Glede na to, da dobiš mireno na recept, ti jo priporočam, ker jo lahko ob morebitnih težavah daš ven.
Enim ženskam nam očitno zelo ustreza, druge pa jo ne prenašajo…..
Meni se je pa žal pojavilo precej težav, nekaj časa sem vztrajala in čakala, da bo šlo na bolje, potem pa po nasvetu ginekologa zadevo odstranila. Sama pravzaprav nisem pripisovala vseh zadev Mireni, pa so mi kasneje povedali, da je znala biti ravno ona vzrok. Bi rekla, da je prej kot ne vse skupaj loterija kako je bo posameznica prenašala.
LP
Popolnoma se strinjam z napisanim. Z ginekološkega vidika odlično in mi je žal, da je nimam več, vse ostalo pa katastrofa – po enem letu težave, nato reševanje vseh težav in – hvala MONU -sem od ene prebrala, kakšne težave (tudi psihične) ji je povzročila mirena in da ji je bolje, od kar je nima več. In ker sem bila pripravljena storiti vse, da si pomagam, sem jo takoj odstranila (gin. je sicer trdila, da ne more biti od mirene), nekje po dobrega pol leta so težave izzvenele. Očitno vnašanje hormonov v moje telo naredi samo štalo. Tako da zame mirena pač ni bila.
LP
jaz sem na mireno še vedno besna pa je nimam že pet let. Imela sem jo skoraj leto in pol!!!
Sem pisala in tukaj in Pušenjaku, ki je prav nesramno reagiral … skratka, zame je to eno farmacevtsko sranje in zaslužkarstvo.
Kaj pa je to iz ginekološkega vidika je ok?
Prosim lepo, a zdaj sem pa jaz ena sama hodeča vagina z maternico in jajčniki? A drugo je pa nepomembno?
stalne krvavitve s nekajdenvmimi presledki (2-5 dni)potem 20 dni rahlih krvavitev.
Vnetja mehurja ( v enem letu 16x)!!!
napadi migrenskih glavobolov, dvojna slika, slabosti …
Psihično na psu, oz. na kenguruju. Naglo nihanje razpoloženja.
bolečine v spodnjem delu trebuha,
obisk pri g., pregled, kao vse bp, svetuje, naj vztrajam.
po letu in pol mi splošni zdravnik resno svetuje naj jo odstranim. Pri vsakem vnetju sem namreč pokasirala antibiotike!
Pri G vztrajam, poskuša, a ne more odstraniti.
napotena v KC, odstranijo operativno pod splošno narkozo
Opomorem si v pol leta! Že prvi teden opazim boljše razpoloženje, v pol leta izzvenijo migrene, mehur se je umiril.
Skratka, odsvetujem. To je tujek! Kakorkoli obračajo in pojejo hvalnice, ne verjamem več. Vem, da vse ne reagirajo tako burno, ampak ne verjamem, da jim dolgoročno ne škoduje. Verjamem, da se škodljivost samo potuhne.
Beri tudi tuje forume! Jaz sem jih šele par dni, preden sem jo šla odstranit. Me je skoraj kap. Pri nas pa same hvalnice sploh pa na pušotovem foumu. V tistem času ni dopuščal, da bi imela mirena kakršen koli našteti stranski učinek. Mogoče se je zdaj že kaj premislil, ampak jaz mu tozadevno ne verjamem več in ne berem in uporabljam več njegovega foruma.
Srečno pri odločitvi!
Meni sta pa ravno dva ginekologa potredila, da mirena lahko vpliva na psiho. Če je vse OK te sicer ne spravi kar v depresijo, če pa ni, pa lahko precej spotencira. Na ta način nekako, to naj bi kazale izkušnje žensk, sem pozabila kolikšno število.
Ena kolegica je imela zelo podobne negativne izkušnje, z njo sva kar precej predebatirali o vsem skupaj, pa tule sem precej brala, sem tudi jaz začela šele potem nekako povezovati stvari, ko sem tule prebrala, da je imela ena res težko izkušnjo za sabo. Osebna zdravnica in ginekolog sta takoj, brez pomislekov, podprla idejo, da jo odstranim.
LP
LP
Forum je zaprt za komentiranje.