Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako pomagati negativnežu?

Kako pomagati negativnežu?

Kako se obnašati do nekoga, ki je ves negativen? Še malo ozadja.
Oseba ima nizko samopodobo, predvsem pa je hudo bolna in ji želim pomagati.
Bolezni se ne da odpraviti, ni ozdravljiva. Bi se pa dalo kaj glede psihe pomagati. Ta oseba samo o negativnih stvareh govori. Recimo kako je on beden, neumen, kako so politiki grozni, kako je tretji sosed trapast in tako naprej. Nič dobrega. Same slabe stvari. To tudi meni pije energijo. Kako se odzivati na te negativnosti, da ne bodo mene izmozgale in da ta oseba začne vsaj malo bolj pozitivno razmišljati in da najde v komu kaj dobrega.

najbolj boš pomagala, ko ti bo v možgane pricurljalo, da lahko pomagaš samo sebi.

Lepolaska, torej dokaži, da nimaš le lepih las in napiši kak uporaben odgovor.

Dokler oseba ne sprejme svojega stanja, pa čeprav je neozdravljivo, ne bo nobene pozitive.
Kar pa ni lahko….

Da še enkrat ponovim vprašanje: kako naj se jaz obnašam, kako naj se jaz odzivam.

Ti lahko samo določiš svojo mejo, do katere si pustiš piti energijo in se umakneš, ko je
ta meja dosežena.
Osnovni pogoji, da lahko nekomu pomagaš so, da
– se oseba zaveda svojega problema
– si oseba pomoči želi
– je oseba pripravljena kaj narediti, da se spremeni

Če tega ni, se zaletavaš v zid….vse, kar dosežeš je to, da te boli glava….

Vprašanj je bilo več…

Najprej moraš vedeti, zakaj te to izmozga. Verjetno zato, ker se počutiš nemočna, da bi kaj spremenila.
Zato moj predlog velja prav tako zate. Da situacijo sprejmeš takšno, kot je.

Robi, ta situacija me spravlja na tla, vse hujša je. Naj še leta čakam in prenašam to? Veš predolgo sem bila v tem, kar ti praviš:, da je treba sprejeti. Veš kaj svetuješ? Da naj se preprosto sprijaznim s tem,d a mi vsak dan nekdo spije vso energijo. Ja, se da sprejeti to, ampak veš za kako ceno? Tako, da si vsak mesec bolj uničen.

Ne razumeš koncepta sprejemanja.
Če ti je vseeno, ti nihče ne more piti energije, ker ti je preprosto vseeno.
Pravzprav pa ti je niti drugi ne pije, ampak si jo sama.
Zato je res, da si bila predolgo v tem stanju, da je treba sprejeti, vendar še vedno nisi sprejela. In v tem je ta bistvena razlika, ker bi nekaj rada, pa ne moreš.

Boš lažje razumela, če boš prisluhnila sebi in svojim mislim. Sebi iskreno priznaj, kakšne misli so v tebi in kakšne želje….

Robi, kako ti bo vseeno za ljubo osebo, ki ji želiš pomagati in ji stati ob strani?

Ravno tako, da ti je vseeno.
Res se sliši čudno, a ravno v tem je paradoks.
Saj ne moreš osebi pomagati, če boš ob njej sama uničena in izčrpana. A ni tako ?
Nauči se živeti za ta trenutek in iz danega trenutka potegniti največ.

robi ima čist prav… nima problema oseba, ki ji hočeš pomagat. problem imaš TI.

in problem imaš sama s sabo in svojimi travmami in s tem, ko ti drugi pijejo kri. ker sama sebi tega ne moreš/nočeš priznat, svoje travme zapakiraš v “dobrodelnost” in neko wannabe razdajanje. če ti še ni potegnilo – človek, ki se v resnici razdaja v pozitivnem smislu za druge, na koncu ni izčrpan, ampak ga to fila z energijo.

poglej realno, kaj naj najde dobrega? z neozdravljivo boleznijo je obosojen na obrobje družbe…. smrt je rešitev…

Kako naivna sem bila, da sem pričakovala kak pameten nasvet tu gor. Naivnica pač.

zakaj sprašuješ, če že vse veš? 🙂

Predlagam, da si vzameš čas in prebereš na MON-u teme na forumih:

– Čustveni vampirji
– Mejna osebnostna motnja – svojci
– Mejna osebnostna motnja

Mislim, da bo tam kar dosti odgovorov zelo, zelo uporabnih.

Boljšega nasveta nima, na žalost.

Evanescence – Bring Me To Life

Če hočeš nekaj pridobiti, se je treba nečemu odpovedati.

Glej, NE MOREŠ. Človek si mora prvo želeti pomoči, si priznati, da jo sploh potrebuje, šele nato mu morda lahko pomagaš. Poglej primerke tu na forumu. Lahko se zaletavaš v steno, pa bodo enaki psihoti.

Bom poiskala te forume. Prvega že poznam, ostalih dveh pa še ne. Knjige na to temo seveda tudi berem.

Če je možno se ji umakni, vendar v tvojem primeru verjetno na nek način moraš z osebo komuncirati. Jaz bi si odredila čas npr 1 uro na dan bom to poslušala, z vedenjem, da tega jaz ne morem spremeniti. Mu skušala na nek način predstaviti njegov problem in mu “uturiti” kakšno literaturo. Ga v pogovoru pogosto prekinila in povedala kakšno lepo stvar npr. ki sem jo videla, prebrala, doživela. Po tem pa bi šla na tek. na nek način se moraš od njega čustveno distancirati, ločiti njegove težave od svojih. Ko boš tako gledala na stvar bo vse lažje. Obilo pozitivne nergije ti želim!

pa dobro, KAJ je z vami (nekaterimi) ženskami, da morate NONSTOP nekoga spreminjat? če ne kolegice, hočete spreminjat starše, najrajši se pa spravljate na partnerje. ko pridemo do otrok, je pa sploh katastrofa.

a ste bolane, al kaj?

a ne morete ljudi pustit v miru po načelu “live and let die”?

1 ura je ogromno, če so same negativnosti :(. Pri literaturi nimam šans. Se ji zdi bedasto, neumno, če dobi kaj takega. Tole bo pa uporabno, kar naprej pišeš. Počasi in vztrajno prekinjati negativnosti in povedati kake pozitivnosti. Samo odkriti moram kaj pozitivnega bi jo lahko zanimalo. Čustveno distancirati se je pa težko, če gre za ljubo osebo, čeprav vem, da imaš prav.
Hvala za lepe želje. Bom morala veliko truda vložiti. Najprej sploh nisem opazila kaj se dogaja, ko pa si sčasoma brez energije, začneš opazovati. Prebereš kaj na temo čustvenih vampirjev in ugotoviš, da si že hudo v d… in da je treba splezati ven.

Saj bi ti odgovorila, ampak vidim, da ne dojameš o čem govori tema.

Pa še en zapis za vse negativce v tej temi:
Depresija, anaksizoznost in podobno so resne bolezni. Če je človek fizično hudo bolan, sploh ni čudno, da se razvije tudi depresija. Samo vi negativci bi seveda vsakega človeka v stiski kar zavrgli ali kako. Ne vem. Jaz nisem vajena zapustiti človeka v stiski.

ti nimaš najmanjšega pojma, kaj sploh sama hočeš – spremenit mišljenje in dojemanje sveta neke tretje osebe (ne sebe), ki je za nameček še neozdravljivo bolna.

sem prepričana, da ta oseba blazno “ceni” tvoj newagerski bulšit o gledanju na svetlo plat življenja (kolikor ga ji je še preostalo), o ptičkih, rožicah in posiljevanju s pozitivizmom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close