Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Čuden partner

Čuden partner

Tudi sama bi rada nekaj uprašala …Kaj si mislite o moškem, ko je nasploh precej nekomunikativen tudi v pogovoru s svojo punco? Ko ga ta npr. po smsu ali v živo kaj vpraša in ji on odgovori nazaj, ona pa potem česa ne razume ali pa se hoče o tem pogovarjati še v živo in potem ko se vidita, ji on zabrusi, da ji je na to že odgovoril in kaj da ji je, da ga spet sprašuje isto. In da se to dogaja za vsako stvar in vsak dan …Potem pa izpade kot da je ona neumna, ker ga sprašuje, ker bi rada se pogovarjala z njim, razširila pogovor o tem ali kaj novega zvedela. Kaj je narobe s takim moškim, da tako reagira? Ima sploh kaj potrpljenja?

Takšen moški je poln nekega prezira.
Za kakšno stvar konkretno pa se gre, oziroma za kakšno vprašanje ?

Lahko gre za čisto nespoštljivost z njegove strani. Če ti reče, da ti je na to že odgovoril, mu pač poveš, da ga takrat nisi razumela in si se želela o tem pogovorit, ko je več časa. Če mu je to še vedno pretežko, ti predlagam, da postaneš malo bolj pozorna in razmisliš ali se je vredno družit s takim človekom. Ti moraš postavit meje, kaj ti je dopustno in kaj ti ni. Način za to izbereš sama. Predlagam kar se da, razumnega.
Še bolj prav bi bilo, da mu poveš, da si prišla v njegovo družbo tudi zaradi pogovora in da če mu ni do tega, da lahko greš tudi drugam.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vprašaj se, koliko “vsebine” ima ta moški, ker dvomim, da je molčečnost glavni razlog, zakaj nič ne govori.
Nekaterim moškim je dovolj, da ima kosilo in redno “spolno udejstvovanje”, kaj več je že miselni presežek in obremenitev za njega. Potrpljenje tu ne bo ničesar razrešilo, če imaš zahtevnejše čustvene potrebe, kot ti jih lahko nudi moški.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Da nista za skupaj.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Saj moški so v samem štartu takšni – introvertirani, brez smisla za komunikacijo (razen, če gre za izpolnjevanje njihovih primarnih potreb), ozko usmerjeni, brezciljni in podobno. Dokler ne pridejo v roke pravi ženski, ki iz njih naredi moškega, ki se zna postaviti zase, ki zna izbirati prave besede ob pravem trenutku, ki je razmišljujoč, vedoželjen (ne zgolj za fuzbal in kje je daljinec), ki ima velika ušesa za poslušanje in se zna konstruktivno pogovarjati.

Nauk zgodbe: očitno nisi prava deklina, da bi mu pokazala kje je njegovo mesto in zato še naprej špila maminega sineka, ki spregovori le ko je lačen in žejen. Bejž od njega. Ti potrebuješ že izoblikovanega, zrelega moškega, ki ve kdo je in predvsem, da je prerasel otroško dobo.

Škoda časa za takšnega moškega.

Z njim sva skupaj že kar nekaj časa, je namreč moj fant. Nevem sicer kako sem zdržala tako dolgo, vsekakor je eden razlogov ta, da ga imam rada in da sem pač upala, da bo enkrat boljše. Že kmalu sem ugotovila, da je dosti manj komunikativen kot jaz, ampak sem videla druge pozitivne lastnosti in sem to malo spregledala. Sedaj pa to počasi prerašča žev pravo moro vsaj zame, ker enostavno vedno odreagira na tak način. Vedno ga lahko vse vprašam samo enkrat, če so podvprašanja, je to že kar velik napor zanj. Ko ga vprašam, zakaj mu gre to tako na živce, mi sploh ne zna odgovorit. Naj povem tudi to, da ni fant, ki bi se igral z menoj, ker je veza resna, a komunikacija nikakva. V sebi nosi veliko jezo do svojih domačih, s katerimi se ne razume in mi je sam priznal, da ga to zelo bremeni. Toda glede tega nemoreva nič, ker so njegovi pač spet svojeglavi, tako kot on. Ne znajo se usesti skupaj pa pomenit. Je pa tudi res, da so vse to nerazumevanje zakuhali oni in da jim upravičeno ne more odpustiti, tako kot ne jaz. Vseeno pa to ne bi smelo vplivali na naju, toda žal vpliva. Postal je zaprt vase, jezen na vse in posledično tudi tak še slabši odnos med nama. 🙁 Nevem kako mu naj pomagam, ker nimam vpliva na njegovo familijo in njega. So dovolj stari, da bi lahko sami uredili te probleme, toda jaz tega cel lajf nemorem prenašat, ker res dvomim, da bo kdaj bolje. So dovolj trmasti in niti na moje pregovarjanje (sem o tem že kramljala z njegovimi starši) se zadeve niso niti najmanj uredile.

Če je tako zelo trmast, pa naj to trmo uporabi sebi v prid, namesto v škodo. Recimo tako, da se poglobi vase in svojo jezo, ter skuša spoznati od kod prihaja, kaj jo povzroča in predvsem kakšne so posledice le te (prevsem med vama) ter kako jo ukrotiti. S pomočjo kakšne literature recimo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Joj Marko:). Takšen človek se ne zna tako poglobiti vase, da bi se soočil s svojo jezo in iskal rešitve. Nekateri ljudje tudi nočejo, ker takoj čutijo pritisk okolice, češ da ga želijo spremeniti. Morda je čas, da ostane sam in doživi dno.

Misliš, da je pretrmast? 🙂 Saj se strinjam s teboj in pritiskom okolice, ponavadi nas šele boleča življenjska izkušnja prisili v neke spremembe, čeprav tudi tisto ni drugega kot pritisk. Pa ne zračni. 🙂

Hotel sem napisat, da se strinjam s teboj glede pritiska okolice. Se vidi, da je danes nizek zračni pritisk in vpliva na moje napake. :))

po moje ni nič narobe z njim, ti enostavno ne razumeš ali pa ne poslušaš dobro…veš kje se 2x govori? v mlinu
težava je zgolj in samo v tebi, če si želiš bolj komunikativnega tipa si najdi takehga , ki ga ne moreš ugasniti, mapak potem boš zopet imela težavo ker bo preveč govoril…nikoli ti ne bo prav..

po moje ni nič narobe z njim, ti enostavno ne razumeš ali pa ne poslušaš dobro…veš kje se 2x govori? v mlinu
težava je zgolj in samo v tebi, če si želiš bolj komunikativnega tipa si najdi takehga , ki ga ne moreš ugasniti, mapak potem boš zopet imela težavo ker bo preveč govoril…nikoli ti ne bo prav..[/quote]

Nekaj je, če je človek bolj tih, se drži zase, ne govori toliko, predvsem pa ne razčlenjuje svojih problemov na glas…drugo pa, če je človek vase umaknjen,ker goji jezo in ujčka zamere, se muli, obnaša objestn in ne pozna osnov bontona. Pri njemu ni problem le v tišini, ampak vzrokih te tišine in zamaknjenosti.

težava je zgolj in samo v tebi, če si želiš bolj komunikativnega tipa si najdi takehga , ki ga ne moreš ugasniti, mapak potem boš zopet imela težavo ker bo preveč govoril…nikoli ti ne bo prav..[/quote]

Nekaj je, če je človek bolj tih, se drži zase, ne govori toliko, predvsem pa ne razčlenjuje svojih problemov na glas…drugo pa, če je človek vase umaknjen,ker goji jezo in ujčka zamere, se muli, obnaša objestn in ne pozna osnov bontona. Pri njemu ni problem le v tišini, ampak vzrokih te tišine in zamaknjenosti.[/quote]
in kakšno vezo ima to z no? tip je pošten do nje,, ji je povedal svoje probleme, in ne pričakuje, da jih bo ona reševala namesto njega, …če tega ne more sprejeti si mora poiskati ustreznejšega partnerja ali pa sprejeti njega in njegovo obnašanje

Nekaj je, če je človek bolj tih, se drži zase, ne govori toliko, predvsem pa ne razčlenjuje svojih problemov na glas…drugo pa, če je človek vase umaknjen,ker goji jezo in ujčka zamere, se muli, obnaša objestn in ne pozna osnov bontona. Pri njemu ni problem le v tišini, ampak vzrokih te tišine in zamaknjenosti.[/quote]
in kakšno vezo ima to z no? tip je pošten do nje,, ji je povedal svoje probleme, in ne pričakuje, da jih bo ona reševala namesto njega, …če tega ne more sprejeti si mora poiskati ustreznejšega partnerja ali pa sprejeti njega in njegovo obnašanje[/quote]

Ja, res je pošten:)). Ni pa spoštljiv do nje, njenih čustev, njenih pričakovanj. V zvezi nisi nikoli sam, zato se oziraš tudi na drugega, če ti je seveda kaj mar. Njemu očitno nič več, se požvižga na vse. On ima problem in zate to pomeni pika.

Nekaj je, če je človek bolj tih, se drži zase, ne govori toliko, predvsem pa ne razčlenjuje svojih problemov na glas…drugo pa, če je človek vase umaknjen,ker goji jezo in ujčka zamere, se muli, obnaša objestn in ne pozna osnov bontona. Pri njemu ni problem le v tišini, ampak vzrokih te tišine in zamaknjenosti.[/quote]Vzroki tišine in zamaknjenosti so pa v odnosu njegovih staršev do njega oz odnosu v njegovi družini, kjer je vsak, ki je kaj preveč rekel takoj dobil po nosu zato se je naučil, da je raje tiho, da ne govori preveč, ker je to poveznal z neprijetnimi posledicami, ki jih je doživel od najbližjih, ki so izkoriščali njegovo zaupanje in zaupanje drugih. Tako sedaj raje odreagira takoj z napadom na tistega, ki vrta vanj, kot pa da bi spet tvegal, da bi dobil sam po piskru….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

No, neko vezo že ima z njo, saj sta skupaj v zvezi. Verjetno ga ni ugrabila. Če jo že ob prvi težavi pobrišeš in zveze in iščeš drugega partnerja, potem ne vidim smisla v iskanju partnerja sploh. Dva se morata tudi naučiti oziroma si želeti bivati drug z drugim na nek kulturen in spoštljiv način. Kdo tukaj posega preko neke dopustne meje spoštljivosti, pa ne bi presojal, ker primera ne poznam.

mu lahko oporekaš pošten odnos do nje? lepo ji je povedal kaj in kako, na njej je, da to sprejme ali pa ne, kaj je tu za razumet? jo sili, da je z njim v vezi? torej? …če ni za bit je pa za it..ona pa zavzame stališče trpečega, ki bo v imenu ljubezni rešila svojega fanta muk, ki so mu jih zakrivili drugi….mogoče v kakšnem filmu ja, ne pa v resničnem življenju

Nekaj je, če je človek bolj tih, se drži zase, ne govori toliko, predvsem pa ne razčlenjuje svojih problemov na glas…drugo pa, če je človek vase umaknjen,ker goji jezo in ujčka zamere, se muli, obnaša objestn in ne pozna osnov bontona. Pri njemu ni problem le v tišini, ampak vzrokih te tišine in zamaknjenosti.[/quote]Vzroki tišine in zamaknjenosti so pa v odnosu njegovih staršev do njega oz odnosu v njegovi družini, kjer je vsak, ki je kaj preveč rekel takoj dobil po nosu zato se je naučil, da je raje tiho, da ne govori preveč, ker je to poveznal z neprijetnimi posledicami, ki jih je doživel od najbližjih, ki so izkoriščali njegovo zaupanje in zaupanje drugih. Tako sedaj raje odreagira takoj z napadom na tistega, ki vrta vanj, kot pa da bi spet tvegal, da bi dobil sam po piskru….[/quote]

Ampak zdaj je odrasel, našel naj bi sorodno dušo, kateri naj bi zaupal in ona njemu. Ampak tega mostu ni, je le zid med njima in to čedalje večji, ker on ne popusti oz. baje je takšen že od nekdaj. Nekaj se bo moraloo zasukati in to konkretno, sicer nima smisla, da se oba mučita.

No ja temu se reče ljubezen…. 😉
Ker ljubezen ni preračunljiva, kot si to ti izpostavil v svojem pisanju.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To drži, vendar ni nujno, da jih otrok dobi po piskru dobesedno (razen, če je to prispodoba). Dovolj je že, da od starša ni slišan. Otrok se tega navadi, priuči, saj spozna, da mu je tako s starši lažje, če je večkrat tiho in drži v sebi, kar ima za povedat. Kar pa seveda povzroča v človeku nemoč, posledično jezo.

Ne, ni pošten do nje, ker jo zavrača. Pravtako ji ne zaupa in je ne spoštuje. Kakšen odnos je to, da se mora drugi zadovoljiti s tem, da je nekdo postal pač buhtelj?

Vzroki tišine in zamaknjenosti so pa v odnosu njegovih staršev do njega oz odnosu v njegovi družini, kjer je vsak, ki je kaj preveč rekel takoj dobil po nosu zato se je naučil, da je raje tiho, da ne govori preveč, ker je to poveznal z neprijetnimi posledicami, ki jih je doživel od najbližjih, ki so izkoriščali njegovo zaupanje in zaupanje drugih. Tako sedaj raje odreagira takoj z napadom na tistega, ki vrta vanj, kot pa da bi spet tvegal, da bi dobil sam po piskru….[/quote]

Ampak zdaj je odrasel, našel naj bi sorodno dušo, kateri naj bi zaupal in ona njemu. Ampak tega mostu ni, je le zid med njima in to čedalje večji, ker on ne popusti oz. baje je takšen že od nekdaj. Nekaj se bo moraloo zasukati in to konkretno, sicer nima smisla, da se oba mučita.[/quote]
Ženske ste sposobne marsičesa, tudi čudežev 😉
Mislim, da če mu bo predstavila kaj želi od njega, da ga prepriča, da ji takrat ne bo oporekal/skakal v besedo, se ji mogoče odpre, ji začne zaupat, da ne bo izrabila te njegove odprtosti. Če tega ne zmore naj razmisli ali je to oseba ob kateri želi preživel svoje življenje, ker z leti bo vse slabše….bo še bolj zapret in še bolj obtožujoč do nje – ona bo vsega kriva….

Imaš prav do neke mere. Vendar mene zanima, če se bo njemu tudi zdelo pošteno od nje, če ga punca zaradi take “malenkosti” res zapusti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close