Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Rezervna klop

Rezervna klop

Sosednja tema me je spodbudila, da malce podregnem in povprašam, koliko forumašev tukaj prakticira/je prakticiralo koncept rezervne klopi:

Če sebe pogledam, sem bolj “kamikaze” tip. Oči vperjene v objekt poželenja, dam vse od sebe, da ga dobim. Če bi imela “rezervno klop”, ne bi dala od sebe vse kar znam in zmorem…

Jst ne. Sam morš pa priznat da ste ženske včasih preveč ljubosumne in vidte klopce kjer jih ni.
Taka me potem malo odvrne zaradi te lastnosti. Samo ne toliko da bi svojo klopco zaradi tega delal.

Enako. Jst se tudi osredotočim samo na enega. Nič rezervnih klopi, ker to enostavno ni zame. 🙂

Rezervno klop prakticirajo bolj tisti, ki jim je seks kot nek biznis in rezervna klop predstavlja čakalno vrsto. 🙂
Daljša je čakalna vrsta, za bolj uspešne in iskane se imajo.

grem se in ponavljam samo dve stvari: dober seks in zmage ☺
vse ostalo je za nižje kategorizirane — aka večino ☺

zato pa je on Dater ti pa Pandora…vsak po svoje kot mu odgovarja..

Rezervna klop je sila raztegljiv pojem. In, za potrebe lastnega dobrega pocutja, si lahko vsaj razlozi kot mu pac ustreza.

Poglejte samo primer punce, ki se je nedavno tu javila s svojo dilemo “koga izbrati”. To je klasicen primer rezervne klopi, ki po potrebi to je ali pa tudi ne. Ona, zavestno ali ne, en kup fantov vlece za nos. Ko se bo bolj posvetila enemu, ne bo ostalim rekla, sorry, imam xy. Ne, pustila jih bo, da se “kuhajo”, medtem ko se bo zabavljala s prvim. In, ce se ji s prvim ne izide, bo izbrala nadomestnega kandidata da se mu zjoka, ce ne drugega. Ne vem, ce ima to kaksne zveze s seksom.

Kje si pa ti rezerva?

Ce mene vprasas, si lahko se tak as, pa bos marsikdaj tudi (le) rezerva. Vcasih ima punca npr. ze dodobra razvito zgodbo s kom drugim, ko se ti pojavis. Ne bi te rada izgubila. Ne bi rada koncala tisto kar z nekom ze ima. In? Pac te malo vlece za nos. Zavlacuje kdaj bi se naj dobila. Isce izgovore. Itd.
Skratka, ne gre za stvar ponosa, jaz pa ze nisem rezerva. Klinc, kdor je dal nekaj punc skozi, je vse to ze izkusil. Le zavedal se morda ni, kaj, zakaj, …

Takoj, ko si 100% “commited” za eno, si v kurcevem polozaju. Ko ji imas par, ti ni problema eno, ce nekaj igra, odpisati. Ce vse stavis na eno… je ze druga zgodba.

To je res, vendar če bi rad stavil na eno, potem moraš najprej sam nehat igrat. Ko to narediš, se tudi ne odločiš za eno, ki igra, saj ji tega niti ne dovoliš oziroma že sama spozna, da z igro ne bo prišla nikamor.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je res, vendar če bi rad stavil na eno, potem moraš najprej sam nehat igrat. Ko to narediš, se tudi ne odločiš za eno, ki igra, saj ji tega niti ne dovoliš oziroma že sama spozna, da z igro ne bo prišla nikamor.[/quote]
Ne glede na to kaj bi mi, oz. kako se gremo mi, druga stran pocne kar pac pocne. In, ce je dovolj dobra, ga ni boga, da karkoli uvidi dokler to ni v interesu gospodicne. To pa zna potrajati. Samo tu vas je prevec teoreticnih idealistov s premalo izkusnjami, da bi se zavedali realnosti.

To je res, vendar če bi rad stavil na eno, potem moraš najprej sam nehat igrat. Ko to narediš, se tudi ne odločiš za eno, ki igra, saj ji tega niti ne dovoliš oziroma že sama spozna, da z igro ne bo prišla nikamor.[/quote]
Ne glede na to kaj bi mi, oz. kako se gremo mi, druga stran pocne kar pac pocne. In, ce je dovolj dobra, ga ni boga, da karkoli uvidi dokler to ni v interesu gospodicne. To pa zna potrajati. Samo tu vas je prevec teoreticnih idealistov s premalo izkusnjami, da bi se zavedali realnosti.[/quote]
Mogoče pa si samo ti prevelik igralec in naletiš pač na glumice, ostale pa te niti ne zanimajo ali pa ti njih ne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Exactly my point … Pa še fanta za resno vezo je iskala, in to tako, kot da bi na tržnici izbirala jabolka … Pa saj ne more biti drugače, kot da je podvig že vnaprej obsojen na polom …

Oprosti, ampak to mi zveni izjemno ziheraško..

Če 100 % staviš na eno si v fantastičnem položaju. Zadeva mora delovat (se moraš potrudit, da deluje). Če kljub trudu ne deluje, jo odpišeš in greš naprej. Če pa jih imaš par že v osnovi, lahko eno, ki bi bila res kul, odpišeš samo zato, ker se nisi dovolj potrudil/jo dovolj dobbro spoznal, da bi ti bila sploh/res kul.

Ta tvoja teorija se mi ne zdi napačna, če iščeš res zgolj in samo seks. Za karkoli drugega, kar minimalno presega posteljne aktivnosti pa …

Crash landing. 🙂

To, o cemur tu pisemo, lahko poimenujemo tako ali drugace. Naziv “rezervna klop” sem pobral iz PUA scene in morda ni najbolj posrecen, zavaja.

Kakorkoli ze, ce se boste drzali povprecja, se vam najbrz res ni treba kaj dosti bati. Za vecino je uspeh najti enega kandidata, ki se mu seveda maksimalno “posveti”.

In če se ti maksimalno posveti in dobiš dovolj pozornosti, ne rabiš iskati več.

In če se ti maksimalno posveti in dobiš dovolj pozornosti, ne rabiš iskati več.[/quote]
Ce isces le pozornost, potem najbrz res ne rabis vec iskati. Ce pa je cilj najti kompatibilno osebo… 😉

In če se ti maksimalno posveti in dobiš dovolj pozornosti, ne rabiš iskati več.[/quote]
Ce isces le pozornost, potem najbrz res ne rabis vec iskati. Ce pa je cilj najti kompatibilno osebo… ;)[/quote]
Glede kompatibilnosti pa se res zadeva malo zakomplicira, ker je treba upoštevati oba subjekta.
Zato ob tem pridemo do raznih absurdnih situacij, ko sta lahko dva prav tako kompatibilna, pa čeprav se vsak dan prepirata. 🙂
Naše lastnosti prav tako določajo s kom bomo kompatibilni in določene lastnosti lahko povzročijo, da na videz z nobenim nismo kompatibilni, ker naša prepričanja povzročijo, da se z nobenim ne zastopimo.

Ce isces le pozornost, potem najbrz res ne rabis vec iskati. Ce pa je cilj najti kompatibilno osebo… ;)[/quote]
Glede kompatibilnosti pa se res zadeva malo zakomplicira, ker je treba upoštevati oba subjekta.
Zato ob tem pridemo do raznih absurdnih situacij, ko sta lahko dva prav tako kompatibilna, pa čeprav se vsak dan prepirata. 🙂
Naše lastnosti prav tako določajo s kom bomo kompatibilni in določene lastnosti lahko povzročijo, da na videz z nobenim nismo kompatibilni, ker naša prepričanja povzročijo, da se z nobenim ne zastopimo.[/quote]
Vsekakor.

Vzemimo primer punce, ki se je nedavno javila, da si zeli dom, stabilnost, fant bi pa kar naprej potoval. Cisto statisticno gledano, ona bo dosti lazje nasla zase kompatibilnega kot on, ki bo tezko nasel skupen jezik z veliko vecino deklet.

Kolikor pomnim se je nekoc javil kmecki fant, ki pol leta prepotuje, da isce punco za na vas. Tudi on je nekompatibilen z vecino. Seveda, svetovali ste mu, da se mora spremeniti, dobiti stalno sluzbo, svoje stanovanje, itd. Ampak, ce mu tega ni za storiti, je objektivno gledano nekompatibilen z vecino. Pa zaradi tega ni se nic nujno narobe z njim.

Se sttrinjam.
Vsak gleda iz svoje perspektive in vse, kar odstopa od lastnih prepričanj, deluje čudno, nenavadno, napačno….
Ker se je v zadnjem času favorizirala osebna svoboda in s tem individualnost, se družba vedno bolj sooča z izzivom in je v precepu med svojim svobodnim izražanjem individualnosti in kompatibilnostjo oz. kako uskladiti oba vidika in ob tem zadovoljiti svojo potrebo po intimnosti.

No, to ne štekam pr tebi… Če staviš vse na eno, ja? Ja, z uno eno ni nujno, da bo uspelo, kje pa.. Ampak a to, da imaš punce še v rezervi, ti je pa kao ful v tolažbo? Da pa počakaš, da se spet najde ena, ki ti je niti ni treba rangirat po vrsti v klopi? To pa ne gre ker ne bi zdržal brez…?

Jaz, ko se naprimer razidem, mi grejo za nekaj časa ostali na živce, itak nisem hotla teh.. Pa potem, ko to mine, mi tudi ni žal za temi, ki bi mi lahko bili za tisti čas na voljo. Sem pa večkrat opazila pri moških, da še predno kočajo z eno punco, že gledajo kaj je naokoli. Res me zanima, če je to razlika med moškimi in ženskami ali je to pač eni smo taki in drugi drugačni na tem področju, se pravi ne glede na spol..

Aja, pa tudi uni ki, gledajo že za naprej, še predno zaključijo s sedanjo zgodbo, so precej povprečni, navadne službe, navadni hobiji, zgledajo čisto ok normalni, ne predebeli, ne presuhi, se pravi nič posebnega. Razjezi me, ko vidim, da jih večina sedi na klopi, ker ji uni daje občutek, da je ipak edina. Zase pa misli kolk je hud, ker jih ma tolk na klopi.

No, to ne štekam pr tebi… Če staviš vse na eno, ja? Ja, z uno eno ni nujno, da bo uspelo, kje pa.. Ampak a to, da imaš punce še v rezervi, ti je pa kao ful v tolažbo? Da pa počakaš, da se spet najde ena, ki ti je niti ni treba rangirat po vrsti v klopi? To pa ne gre ker ne bi zdržal brez…?

Jaz, ko se naprimer razidem, mi grejo za nekaj časa ostali na živce, itak nisem hotla teh.. Pa potem, ko to mine, mi tudi ni žal za temi, ki bi mi lahko bili za tisti čas na voljo. Sem pa večkrat opazila pri moških, da še predno kočajo z eno punco, že gledajo kaj je naokoli. Res me zanima, če je to razlika med moškimi in ženskami ali je to pač eni smo taki in drugi drugačni na tem področju, se pravi ne glede na spol..

Aja, pa tudi uni ki, gledajo že za naprej, še predno zaključijo s sedanjo zgodbo, so precej povprečni, navadne službe, navadni hobiji, zgledajo čisto ok normalni, ne predebeli, ne presuhi, se pravi nič posebnega. Razjezi me, ko vidim, da jih večina sedi na klopi, ker ji uni daje občutek, da je ipak edina. Zase pa misli kolk je hud, ker jih ma tolk na klopi.[/quote]

To da imaš ”rezervno klop” si lahko predstavljaš nekako takole, kot če greš na pogovor za službo (intervju) medtem ko imaš na banki vezano tolko € da dobivaš mesečno 700€ obresti….

Se pravi po domače povedano, ne rabiš pristat na vse pogoje druge osebe (punca/delodajalec) zato ker imaš back up 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Aja, pa tudi uni ki, gledajo že za naprej, še predno zaključijo s sedanjo zgodbo, so precej povprečni, navadne službe, navadni hobiji, zgledajo čisto ok normalni, ne predebeli, ne presuhi, se pravi nič posebnega. Razjezi me, ko vidim, da jih večina sedi na klopi, ker ji uni daje občutek, da je ipak edina. Zase pa misli kolk je hud, ker jih ma tolk na klopi.[/quote]
Da ne bo dileme. Jaz ne govorim o obstoju “rezervne klopi”, ko sta dva ze v neki vsaj na pol resni zvezi. Pisem o obdobju, ko se potencijalni pravi sele isce/spoznava.

Vzemi naslednji primer. V ponedeljek se z Micko dogovoriva za zmenek v soboto zvecer. To bo najin prvi. Na pogled mi je zelo vsec. V torek pa me sodelavka Francka vprasa, ce bi sel to isto soboto z njo na pijaco. Z emocijami sem pri Micki, ampak Francka tudi ni slaba, si recem, in ji predlagam da se dobiva v petek. Seveda, to zgodbo lahko se dosti bolj zakompliciramo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close