NajOKUSNEJŠE restavracije
Tako.
Kje po Slo (ali v tujini) ste dobro jedli za solidno ceno?
Začela bom z Mb picerijo Pomodoro. Odlično testo, nadev kot običajno, kar pa dela picerijo posebno, so različna olja, ki ti jih prinesejo brezplačno za začinit, Recimo olje z baziliko ali s čilijem. Dodaten plus je parad.mezga, zelo sveže istisnjena (tako izgleda), ni una tekoča instant, skratka, za prste obliznit.
emmm … restavracije pa res nimajo “okusa” — ajde izgled, pa mogoče vonj v prostoru ☺
najbolje pa jem na kakšnih predstavitvah novosti ☺ — zrihtajo super katering
top hrana so mi čevapi, pleskavice … v lepinji na kakšnem moto/avto dogajanju
da se malo po bradi pocedi, pa veliko mlade čebule ☺ … jasno s par mrzlih točenih perov ☺
V domači restavraciji tako dobro jem, da pogosto zmanjka prostora za piškote. :))
Najboljša pizzerija je nam, ko pridemo iz tujine še vedno pod Pohorjem La Cantina… Poleti pa tudi Hitri Gonzales – kernaročimo ta velike, pa sedimo zunaj na terasi….
Kar se tiče hrane, pa radi gremo tudi v Vilo Rustico ali pa v Jurčičevo (ime sem pozabila).
Verjemite, najboljša hrana je še vedno pri nas doma!
A lahko to razumemo kot povabilo? 😉 :)))[/quote]
Povabilo? Kam? V Muenchen? Tukaj ni pizz iz krušnih peči… edino kar je isto, kot pri nas je McDonalds :). Žal… Moj mož je v 3 mesecih že kar nekaj shujšal.. Komaj čakamo, da pridemo v četrtek domov, da se najemo pristne Slovenske hrane – no vsaj narejene po naše…
No, pri nas doma ni v širši družini (razen tašče) nobenega navdušenca nad kuhanjem in smo na splošno dobri potrošniki gostilniških storitev.
Cubo v Lj, je verjetno moja najljubša. Šiker v Pernici pri Mb, na Brinju v LJ, Žabar v Lj, Primorka v Strunjanu je tudi v redu. Na Brinju za Bežigradom je bila tudi super, nisem pa bila tam že vsaj nekaj let. Ene so malo bolj dostopne, druge malo manj, ni pa vmes eksremno dragih.
Med “ta dragimi” Zemono in Pen klub, za kakšne res posebne priložnosti.
Za bolj “dnevno uporabo kakšen Angel ali Favola v Lj, Prego in Stara oljka v Portorožu, Pri Barbari na Idriji, Kovač v Brozovici, na Brezovici je v redu tudi Ponvica, pri Čadu v LJ, če ste za čevape. V Cantino Mexicano tudi rada zahajam, mi je všeč ambient, hrana pa je zame tudi kar o.k., Kakšne pametne tajske in japonske restavracije pa še nisem doživela… Med picerijami še vedno prisegam na Foculus, se zadovoljim tudi z Angelom, Favolo, piceirjo Azur in picerijo pri Bowlingu v Dravljah.
Pred leti je bil tudi v Trzinu dober Narobe. Kuhinja je še vedno super (ista kuharica), vendar vse drugo (od strežbe, do odnosa, do skrbi za gostilno, itd.) je ena mala žalost. In še tako dober zrezek me ne prepriča, da bi se tja kmalu vrnila. Tako da grem res enkrat leto ali manj.
Pa še bi lahko naštevala… Ampak bo zaenkrat dovolj 🙂
Zaenkrat mislim, da bo dovolj.
UUU hvala, Pandora1, v vsaki regiji kaj 😉
@mali zmajček: napiši še kako fajno v Munchnu, zna prav prit 😉
Forum je zaprt za komentiranje.