Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek NajOKUSNEJŠE restavracije

NajOKUSNEJŠE restavracije

Tako.

Kje po Slo (ali v tujini) ste dobro jedli za solidno ceno?

Začela bom z Mb picerijo Pomodoro. Odlično testo, nadev kot običajno, kar pa dela picerijo posebno, so različna olja, ki ti jih prinesejo brezplačno za začinit, Recimo olje z baziliko ali s čilijem. Dodaten plus je parad.mezga, zelo sveže istisnjena (tako izgleda), ni una tekoča instant, skratka, za prste obliznit.

emmm … restavracije pa res nimajo “okusa” — ajde izgled, pa mogoče vonj v prostoru ☺

najbolje pa jem na kakšnih predstavitvah novosti ☺ — zrihtajo super katering

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Je bila včasih gostilna Pr Kral, pol so pa bebci naredil gostilno pri Šefu!
Od tistih, ki imajo vsaj malo pojma o hrani, ampak res o HRANI, sem slišal, da je zanič!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Dobro in za solidno ceno…. hm, doma 😉
“Naša” tako dobro kuha, da nam niti ni treba molit predno gremo jest… 🙂

holyfood pri filozofski fakulteti… za subvencijo študentskega bona brez doplačila..ja tudi taki socialci smo na sončni strani alp… 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Dobro in za solidno ceno…. hm, doma 😉
“Naša” tako dobro kuha, da nam niti ni treba molit predno gremo jest… :)[/quote]

Uličarji nimajo pojma, kaj je domača kuhinja, ko je vse iz domačega vrta in hleva, kajne? :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Vse tisto kar pripravim – ni ravno poceni, je pa do zdaj še vedno bilo zelo okusno; ne hodim rada ven jest, domača kuhinja je najboljša (in tudi najbolj sterilna).

Ste se udelezili Odprte kuhinje v Lj? Vsak petek na Pogacarjevem trgu (aka glavna trznica) ljudje (vecinoma tujci) kuhajo.

Za odprto kuhinjo sem kuhal pred tremi leti. Malce sem začuden, ker se kuharije na Pogačarju ne udeležujejo domorodci! Ampak jamrali pa bodo, da nismo prepoznavni!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

top hrana so mi čevapi, pleskavice … v lepinji na kakšnem moto/avto dogajanju
da se malo po bradi pocedi, pa veliko mlade čebule ☺ … jasno s par mrzlih točenih perov ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

V domači restavraciji tako dobro jem, da pogosto zmanjka prostora za piškote. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

najokusnejša “restavracija” je zihr ona kočura iz pravljice o Janku in Metki … nekaj čokoladnega ☺

Morda kdo pozna kako fajn restavracijo v veliki kladuši(bosna in hercegvina)? Gremo namreč mau u šoping na tržnico pa bi blo fajn kj dobrga pojest. 🙂

Zanimivo. Vsak dan se vozim tam mimo in šele tukaj sem izvedel za to picerijo:)

Najboljša pizzerija je nam, ko pridemo iz tujine še vedno pod Pohorjem La Cantina… Poleti pa tudi Hitri Gonzales – kernaročimo ta velike, pa sedimo zunaj na terasi….

Kar se tiče hrane, pa radi gremo tudi v Vilo Rustico ali pa v Jurčičevo (ime sem pozabila).

Verjemite, najboljša hrana je še vedno pri nas doma!

Takenoko, Kaptol

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A lahko to razumemo kot povabilo? 😉 :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

A lahko to razumemo kot povabilo? 😉 :)))[/quote]

Povabilo? Kam? V Muenchen? Tukaj ni pizz iz krušnih peči… edino kar je isto, kot pri nas je McDonalds :). Žal… Moj mož je v 3 mesecih že kar nekaj shujšal.. Komaj čakamo, da pridemo v četrtek domov, da se najemo pristne Slovenske hrane – no vsaj narejene po naše…

Pozabila sem še omeniti možu najljubšo – Orient nasproti Lenta…. Dobri stari čevapčiči…. Ta gostilna v soboto 100% dobi naš obisk. Miza je že rezervirana :).

No, pri nas doma ni v širši družini (razen tašče) nobenega navdušenca nad kuhanjem in smo na splošno dobri potrošniki gostilniških storitev.

Cubo v Lj, je verjetno moja najljubša. Šiker v Pernici pri Mb, na Brinju v LJ, Žabar v Lj, Primorka v Strunjanu je tudi v redu. Na Brinju za Bežigradom je bila tudi super, nisem pa bila tam že vsaj nekaj let. Ene so malo bolj dostopne, druge malo manj, ni pa vmes eksremno dragih.

Med “ta dragimi” Zemono in Pen klub, za kakšne res posebne priložnosti.

Za bolj “dnevno uporabo kakšen Angel ali Favola v Lj, Prego in Stara oljka v Portorožu, Pri Barbari na Idriji, Kovač v Brozovici, na Brezovici je v redu tudi Ponvica, pri Čadu v LJ, če ste za čevape. V Cantino Mexicano tudi rada zahajam, mi je všeč ambient, hrana pa je zame tudi kar o.k., Kakšne pametne tajske in japonske restavracije pa še nisem doživela… Med picerijami še vedno prisegam na Foculus, se zadovoljim tudi z Angelom, Favolo, piceirjo Azur in picerijo pri Bowlingu v Dravljah.

Pred leti je bil tudi v Trzinu dober Narobe. Kuhinja je še vedno super (ista kuharica), vendar vse drugo (od strežbe, do odnosa, do skrbi za gostilno, itd.) je ena mala žalost. In še tako dober zrezek me ne prepriča, da bi se tja kmalu vrnila. Tako da grem res enkrat leto ali manj.

Pa še bi lahko naštevala… Ampak bo zaenkrat dovolj 🙂

Zaenkrat mislim, da bo dovolj.

na Žalah imajo 2x tedensko frišno pečena trupla …

UUU hvala, Pandora1, v vsaki regiji kaj 😉

@mali
zmajček: napiši še kako fajno v Munchnu, zna prav prit 😉

Orient ob Dravi.

Drava iz vrta Orienta

A majo te slike kakšen namen?

Okusnost restavracij ni vedno pogojena z njenim izgledom oz. okolico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close