stvari od bivših
V dekliških letih nisem dobivala kaj posebnega. Imam slike in kakšne malenkosti, zame so to spomini in je jasno, da sem jih obdržala, kaj pa se je že tudi pogubilo, za kaj sem pa pozabila, od koga je sploh.
Mož enako. Zaradi tega si pa res nikoli nisva skakala po glavi, saj ne moreš zahtevati, da boš pa sedaj vse pometal stran.
Hecno.
Jaz sem uporabne stvari obdržala, tiste malenkosti, katerih vrednost je bila bolj sentimentalna, sem pa stran pometala (ker tudi sentimenta ni bilo več). No, obdržala sem samo pisma od enega fanta, ker je notri veliko poezije, pa čakam, da bo zaslovel… 😀
Glej in se čudi:)).[/quote]
Haha no da vidimo :)))[/quote]
Nikoli ne podcenjuj človeške trme. 🙂
Nikoli ne podcenjuj človeške trme. :)[/quote]
O lej jo senzo. Povej si že preštudirala povezavo med večanjem življenjskega standarda in manjšo rodnostjo? :)[/quote]
Ma, preštudirala sem jaz svašta, ampak ne bo vse, kar meni koristi, koristilo tudi tebi.
Pa, če se ne motim, je bilo govora o morebitni povezavi med porastom razvajenosti in porastom homoseksualnosti, še pred tem pa porastom varanja.
Različno, a ne?
Če je bil to normalen fant, s katerim sem preživela eno lepo, zaljubljeno obdobje, par lepih let,
potem ne vidim potrebe, da “črtam” ta leta iz svoje osebne zgodovine…zakaj že?
Ta leta so del mene, ko bom stara bom gotovo z veseljem pregledala spominke iz preteklosti…
Če bi bil pa recimo kreten, ki mi je naredil nekaj hudih packarij (hb jih ni bilo), bi pa verjetno z
užitkom naredila en lep kres in skurila vse ostanke njegovega obstoja…
Je pa res, da bi verjetno takele “spominke” , slike, pisma itd pospravila v lično škatlo, ne bi
jih prašila na polici….
Na polico se mi zdi, pašejo slike sedanjosti…
To, kar sva imela z bivšimi, je del moje preteklosti. Je del mene. Nekaj, kar me je soustvarilo. Če bi zmetala v koš vse otipljive spominke na to obdobje, se ne bi spremenilo ničesar. Spomini še vedno ostanejo, lepi trenutki tudi. Tega ni mogoče vreči v smeti.
Si pa predstavljam, da če razhodi niso bili najbolj kulturni (prijateljski je mogoče že malce pretiravanje), potem človek tudi manj teh stvari ohranja, oziroma jih v navalu jeze/žalosti zabriše v smeti že ob koncu razmerja.
Ko sem začela hoditi s svojim bodočim možem, je ta imel kar nekaj krame svoje velike ljubezni, vključno s slikami, spominki, ipd. Ker je takrat zatrjeval, da do nobene ne bo mogel več čutiti to, kar je čutil do nje (sic!), ni bilo posebnega razloga, da bi se veselila nad to kramo – razen tega, da mi je bila objektivno všeč.
Ko sem to ugotovila (za kramo namreč), je sledil EN resen pogovor kot predlaga lucky me (brez najedanja, ki ga predvideva Boom).
Po pogovoru nisem skakala od veselja – bivša je bila še vedno na piedestalu, vendar je zatrjeval, da je med njima vsega konec in da do nje ne čuti več to, kar je čutil… Prositi, da se reši krame, se mi je zdelo nesmiselno in neprimerno vdiranje v njegovo zasebnost.
Ali sem mu takrat popolnoma zaupala? Zagotovo ne. vendar kot pravi Boom, najedati nima smisla. Pogovorila sva se enkrat, izvedela sem, kar me zanima, in potem sprejela zavestno odločitev, da bom poskusila, da se splača poskusiti.
Z leti je bivša zginila s piedestala, dokler ni enkrat dokončno prispela v blato, s selitvami se je velikega dela krame sam znebil, verjetno je pa kaj ohranil, kot sem to tudi jaz storila. In ne moti nobenega od naju. So kot “spomini na otroštvo”.
O lej jo senzo. Povej si že preštudirala povezavo med večanjem življenjskega standarda in manjšo rodnostjo? :)[/quote]
Ma, preštudirala sem jaz svašta, ampak ne bo vse, kar meni koristi, koristilo tudi tebi.
Pa, če se ne motim, je bilo govora o morebitni povezavi med porastom razvajenosti in porastom homoseksualnosti, še pred tem pa porastom varanja.[/quote]
Sploh ne. Homosexualnost in varanje si ti prvlekla od bog si ga vedi kje. Govora je bilo o trajanju zakona v preteklosti in sedaj in kaj vse vpliva na to.
Predlagam, da malo preštudiraš te stvari in potem poročaš. Posebej preštudiraj povezavo med življenjskim standardom in rodnostjo 🙂
Pa, če se ne motim, je bilo govora o morebitni povezavi med porastom razvajenosti in porastom homoseksualnosti, še pred tem pa porastom varanja.[/quote]
Sploh ne. Homosexualnost in varanje si ti prvlekla od bog si ga vedi kje. Govora je bilo o trajanju zakona v preteklosti in sedaj in kaj vse vpliva na to.
Predlagam, da malo preštudiraš te stvari in potem poročaš. Posebej preštudiraj povezavo med življenjskim standardom in rodnostjo :)[/quote]
No, pa smo spet pri tem, da niso vse stvari enako koristne za vse, tako da tvojega predloga ne bom upoštevala. Sploh, ker me bolj firbec matra (no, recimo), kakšna je povezava med inteligenco staršev in med številom otrok, ki jih imata…
Forum je zaprt za komentiranje.