Sposobnost zafurati državo…
torej, bom samokritičen danes, malo k temu prispeva alkoholna omama (predpriprave na december ko res, ampak res ne delam nič), malo moja pomanjkljiva formalna izobrazba (zgolj nedokončana osnovna šola), največ pa stanje v državi ter državno luženje delovnih državljanov kot sem sam…pa začnimo…predsedniki Slovenije do sedaj…pravnik…dr.ekonomije…dr.prava…Pahor? ne vem kaj je ampak vem da ima diplomo….predsedniki državnega zbora? manj kot šeste stopnje ni imel nobeden, zdaj imam magistrico..potem imamo ministre ( večinoma sami z sedmo stopnjo)…državni sekretarji itak…potem imamo en kup pravnikov in dr.prava…pa imamo v bankah same super duper ekonomiste in doktorje…pa v dražavnih podjetjih tudi..dr…pa dipl.ing pa…saj ste dojeli point?…no in zdaj me zanima…pa zakaj je ob takšnem možganskem trustu..ob takem intelektualnem potencialu….ta kurćeva država na robu bankrota..zakaj za kurac jo moram finacirati jaz (pa še tisoče mojih neizobraženih kolegov) ,ki imamo to nesrečo, da znamo sami poskrbeti zase , za svoje bližnje, se prebijamo z delom iz dneva v dan,..na koncu pa nam blesava vlada udari vedno znova nove davke…a za to smo jih šolali, da nam davke dvigujejo? jebo vas čuk, pa to so znali turki pred 700 leti pa še osnovne šole niso imeli….pa to zna vsak idiot…dvigovati davke ter se zadolževati po nerazumno visoki obrestni meri….
skratka…tako so izobraženi in pametni….da so iz pičke naredili krtačo….svaka vam čast doktori..zaslužili ste pljesak…da ali po licu…banda neumna
začelo se je z dr. Drnovškovo pi.zd.arijo po Kardelu o brezkonfliktni družbi in najširši koaliciji
izkušnja iz Yuge je bila premalo.
dreku se reče drek, morilcu morilec, hohštaplarju hohštapler …
pa še Mencinger in njegov “nacionalni” interes, ko so državne banke tiskarne kreditov za managersko lastninjenje … pa smo, kjer smo.
teorija in praksa 🙂
Skorajda nihce nima izkusenj v gospodarstvu.
Torej nas vodijo ljudje ki so vesci govorjenja in nastopanja pred kamero,
niso pa sposobni voditi niti sp-ja 🙂
Demonstracija: na razgovor za sluzbo mizarja prideta 2 kandidata. Prvi govori, nalaga in sarmira in drugi stoji kot butelj zraven ker zna delati samo z rokami. Obrtnik bo izbral pametno, mi ljudje – volivici pa kot kaze ne prevec.
rešitev je jasna: JS zmanjšati za 30% v naslednjih 2 letih naj “država/proračun” prišpara toliko, da bo dajal/a kredite, ne pa najemala
razni priskledniki (zdravila, medicina, parcele za javne firme/inštitucije, svetovalne pogodbe profijev nesposobnim birkratom, nepotrebne SW licence, vozni park iz Revoza …) naj gredo na razpise ne samo po najnižji ceni ampak po stršku v amortizacijski dobi ….
ali veste kaj pomenija imena: Zemljarič. Kocjančič, Rigelnik … za SVN Proračun?? -> KATASTROFA!!!
kako se jih znebiti, da provizije padejo iz 30% na 2,5%??? … JFK !!!
rešitve so na dlani….ko nekdo izreče besedo nacionalni interes ga je potrebno takoj ustreliti….edini interes nacije je blagostanje njenih državljanov..le to pa se doseže tako, da je država servis ljudi….zdravstvo, infrastruktura( ceste, vodovodi, itd..), šolstvo…mora biti javno,,vse ostalo pa mora biti v zasebni lasti in ustvarjati dobiček, ki se mora preko razumnih davkov( delno) vračati v državno blagajno ostalo pa mora ostati lastniku…torej rešitve….privatizacija vseh državnih podjetij, likvidacija nerentabilnih bank, takojšno znižanje davkov, z olajšavami privabiti tuje investitorje, poenstaviti upravne postopke in takoj reformirati sodstvo , ukiniti večino občin, zreducirati število upravnih enot, razpustiti vojsko itd…
SVN je kot konj z zlomljeno nogo.
Za pokončati. Simpl, Konj ne bo več uporaben. SVN je šla v franže.
perspektiva: napovedati vojno S. Koreji, pa, da nas NATO “zavezniki” rešujejo ☺
vodijo nas nesposobni, koruptivni politiki in njihovi hlapci, ki so lastniki podjetij, ki so s posli navezani na denar iz proračuna….. marsikaj vemo..vemo za tistih 220 občin, vsaj 1000 nepotrebno zaposlenih, vemo da so načrtovali nakup 130 Patrij. v vsaki Patriji je posadka 5 tehniško izobraženih ljudi, 130 x 5 = 650 ljudi + vzdrževalci + vzdrževanje stojev, opreme in objektov.
v bistvu pa sta dva crosserja lahko bolj učinkovita, v kolikor sta organizirana kot ena Patrija.
.
precej in še več je teh neumnosti, ki jih v glavnem vsi poznamo in preveč je novinarjev s temi informacijami, ki jih nabijajo po komunističnih vzorcih v našo naivno javnost od 5:00 -23:00. TV (ne radio) Slo je potrebno ukinit….. verjetno bodo takrat tudi kakšne “Miše” vedele kaj je to služba in ne samo, kaj so operacije na faci.
.
vodijo nas naši izbranci, ljudje ki jih volimo mi, torej so naši in mi jim ploskamo. potem pač je kar je, rezultat je za večino katastrofa. rezultatov ni. rezultat je ta, da boljši dnevno migrirajo na delo v A (16.000) in mnogi, bolj prilagodljivi, odhajajo za stalno…..izgubljamo naš potencial, saj v obmejnih krajih izgubljamo (vrtci) že enoletne državljane.
.
sam mislim, da so generacije stare 30-40 let, torej ljudje z največjo fizično močjo in tudi velikim intelektualnim potencialom prenežne in preveč potrpežljive. pravzaprav v vseh nas ni volje in predvsem ni vodje (vodij).
.
pustimo komunizem, ki je glavni in odgovoren za takšno stanje.
so pa tovariši stari 20-30 let, ko so prišli maja 1945 iz gozdov, obuti v gojzerje, na rami so imeli en pisalni stroj, mogoče še frajtonerco, pa par pušk….naredili takšno piz*d*arijo, ki traja še danes. imeli so par belih listov nemškega belega papirja, en žig in na vsaki list so napisali:
smrt fašizmu-svoboda narodu….in igra je se je začela in še traja.
kaj hočemo imeti ta dejanja za večna?
.
drugo kar je, Slovenijo je potrebno regijsko organizirat in v nulo je potrebno razbiti ljubljanski centralizem.
regije si lažje medsebojno konkurirajo in tudi sodelujejo z regijskimi sosedi zunaj SLO. (A,HR, M).
.
dobro jutro Slo>radni narod je pričel z delom;)
In kdaj bomo mi prevzeli oblast ? 🙂
Ki nismo ošabni in pohlepni…Ali pa smo mogoče preveč skromni za oblastnike. :)[/quote]Vsakdo, hočeš nočeš postane takšen, ko je predolgo na oblasti in pri nas imamo tak (diktatorski) volilni sistem, da to omogoča. Omogoča pohlepnežem, da uresničujejo svoje pohlepne ideje in pod pretvezo demokracije in tržnega gospodarstva prefinjeno ropajo državo in siromašijo državljane, da pa lahko to počno v miru pa raji mečejo oglodane kosti iz zgodovine, da ljudje krivijo drug drugega.
Kolk je ta m111 pameten. Pa še res je. :)) Dejstvo je, da nas vodijo oziroma so nas vodili ljudje, ki so doštudirali na faksih, ki spodbujajo govorjenje, nastopanje, bluzenje, mešanje megle. Nekateri imajo pač “dar govora”, ampak ti praviloma niso nadarjeni za konkretno delo. Drugi problem je “nesamokritičnost”. Vodstvene položaje prevzemajo ljudje, ki so nesamokritični in nimajo pojma ne o vodenju, ne o vsebini dela.
Saj več ali manj vsi ministri in sekretarji prihajajo z javnega sektorja in je jasno, da niso delovali na trgu. Ni čudno, da so vajeni samo državnih jasli.
Po mojem mnenju so največji problem sindikati, ki so blokirali reforme skozi leta in z ostalimi reformami bi bilo potrebno tudi drastično omejiti moč sindikatov na thatcheristični način.
Dejstvo je da imamo armado 120.000 brezposelnih drugo leto jih bo še več in sindikati ne delajo nič v smeri zmanjašanja brezposelnosti prej nasprotno.
Vendarle dokler bo finančni minister sklepal kravje kupčije z njimi na spodnji opisani način ne bo nič.
Slovenci bomo seveda imeli socialno državo a 15 – 20% brezposelnostjo.
http://www.finance.si/8351920/%C4%8Cufer-ugodil-sindikatom%3B-Kad-bo-znotraj-SDH-samostojen
Saj več ali manj vsi ministri in sekretarji prihajajo z javnega sektorja in je jasno, da niso delovali na trgu. Ni čudno, da so vajeni samo državnih jasli.
Po mojem mnenju so največji problem sindikati, ki so blokirali reforme skozi leta in z ostalimi reformami bi bilo potrebno tudi drastično omejiti moč sindikatov na thatcheristični način.
Dejstvo je da imamo armado 120.000 brezposelnih drugo leto jih bo še več in sindikati ne delajo nič v smeri zmanjašanja brezposelnosti prej nasprotno.
Vendarle dokler bo finančni minister sklepal kravje kupčije z njimi na spodnji opisani način ne bo nič.
Slovenci bomo seveda imeli socialno državo a 15 – 20% brezposelnostjo.
http://www.finance.si/8351920/%C4%8Cufer-ugodil-sindikatom%3B-Kad-bo-znotraj-SDH-samostojen%5B/quote%5DKar zmrazi me ko preberem kaj tako……. bedastega…. :/
Ljudje pa vi res verjamete ljudem, ki vam že toliko let, tako zlahka, kratijo nekoč (težko)pridobljene pravice?
Spider, ne seri![/quote]
Če kdo sere, ste to vi, forumski vsevedi z nizko izobrazbo…me pa zanima, od kod vsa vaša pametovanja pobirate…No, v mladosti bi manj pili, pa se več učili, morda bi kaj bilo iz vas in bi tudi vi imeli možnost, da drugim krojite življenja. Tako pa jih pač drugi vam. Naravna prehranjevalna veriga, bi se reklo..
Ti to resno? :/
Si pomisli kdaj, da ljudje kot družba (država, neka skupnost) delamo za to, da bi bilo jutri (če ne že danes) VSEM bolje? Da bi vsi nekoč nekaj imeli od skupnega dela? Ne pa samo nekaj prevarantskih posameznikov, ki živijo v tej družbi, uživajo njene ugodnosti in jo zgolj izkoriščajo, ji ne dajejo nič nazaj? oz kradejo najranljivejšim skupinam družbe?
A je širša družba res samo sredstvo, orodje, da se nekdo okorišča na njen račun?
Pa ni to nekaj novega kar se nam danes dogaja. Poznaš pomen besede i.d.i.o.t.e.s?
Forum je zaprt za komentiranje.