Sposobnost zafurati državo…
Kdo pa so sposobni ?
So to tisti, ki znajo najti luknje v zakonu, izkoriščati delavce, zlorabiti svoj položaj in obogateti na račun občinskega ali proračunskega denarja ?
Sindikati so prav tako v vlogi mafijske oblasti, ki služijo lep denar na račun navideznega boja za pravice delavcev. Delavci menijo, da se njim ni treba boriti za pravice, saj imajo sindikate in zato morajo sprejeti tisto, kar so sindikati “izborili”.
Jap, točno tako.
Še vedno poteka boj za obstanek. Le, da se pri človeški družbi ta boj kaže na bolj prefinjen način. Ni tako očitno nasilje, kot pri živalih, ampak boj poteka na nivoju psihičnega pritiska in finančnega izkoriščanja, kjer z lastnim kopičenjem bogastva premaguješ ostale manj vešče in manj sposobne, ki so posledično bolj revni.
Jap, točno tako.
Še vedno poteka boj za obstanek. Le, da se pri človeški družbi ta boj kaže na bolj prefinjen način. Ni tako očitno nasilje, kot pri živalih, ampak boj poteka na nivoju psihičnega pritiska in finančnega izkoriščanja, kjer z lastnim kopičenjem bogastva premaguješ ostale manj vešče in manj sposobne, ki so posledično bolj revni.[/quote]Težave nastopijo, ker je pohlep neizmeren in se pokrade še tisto malo kar rabi širša družba za svoj obstoj, se izropa zdravstvo, šolstvo…. v privat žepe, takrat mnogo njih nima več kaj izgubiti in začne se vojna, nakradeno se “podržavi” in spet začnemo od začetka. Vmes je še xy nič krivih žrtev in trpečih….
Če bi bil pohlep zmeren, sploh ne bi bil pohlep in ne bi bilo težav.
Pohlep je le še ena izmed odvisnosti. Podobno kot ostale substance, ki povzročajo odvisnosti, materializem prav tako povzroča odvisnost. In zaradi bolestne odvisnosti, ima človek težave. Ni problem v samem denarju, kot ni problem v samem vinu, če ga spiješ le deci na dan in od njega nisi odvisen. Razlika je le, da alkoholiku ne rečemo, da je pohlepen, pa čeprav je njegov apetiti neizmeren.
In problem današnje družbe je, da so na oblasti odvisneži. Torej takšni, ki bi rabili strokovno pomoč, ne pa, da s svojim zgledom in dejanji uničujejo družbo.
ta vlada AB je katastrofalna ☺
najame najdražji možni puf zato, da dokaže, da ga lahko dobi, četudi ga menda ne rabi – idiotizem brez primere
nabija davka za plače JS, ki ta denar troši v tujih nizkocenovnih štacunah, na javnih razpisih kupuje tuje avte (koliko ima JS Twingov???) , software, svetovalce,
troši denar za dopuste v (I), (A), (HR), (GR), …
Pa kaj so vsi bolniki pobegnili iz norišnice???
Kaj sedaj kokodkate, ko so končno obsodili enega krivca za te svinjarije pa s te kot prave ovce tekli cmerit pred sodišče! Zakaj takrat niste mislili.
Tudi če imaš nedokončano osnovno šolo bi bilo lepo, da se malo posvetiš svoji razgledanosti in ne kokodakaš neumnosti. Ali sploh veste koliko časa je bil Mencinger na položaju? Eno leto in je za vse kriv?! Prav tako ta vlada ki je na oblasti le nekaj mesecev kar ne pomeni da je dobra, ČIsto nič pa niso krivi razni šalabajzerji, ki so podarili državo bogatim tujcem in da so to lahko storili pa so zmetali več deset tisoč delavcev na cesto!!! Ste kdaj razmislili o tem?
Temu zafuranju države je v veliki meri krivo Janševanje!
Ko boste to dojeli bo napravljen velik korak k lepšim časom!
To stanje, da smo tam kjer smo je kriva politika od osamosvojitve dalje, ker nikomur in nikdar ni bil interes delat za dobrobit državljanov. V ospredju vseh liderjev je bil le njihov interes in interesi njihovih ožjih družinskih članov in prijateljev. Gledaš te ene in iste frise že zadnjih 20 let in sedaj se sprašujem kako si lahko toliko nerazgledan, da ne vidiš njihovega nakladanja in boj vseh njih za položaj in kaj vse so pripravljeni delat samo da dosežejo svoj cilj. Dejansko vsi ti protesti, ki jih nekateri izvajajo so in bodo brezplodni ker v večini narod ni dojel, da je največji problem CELOTNA POLITIČNA GARNITURA, ki so in še danes grejejo stolčke. Še bolj ironično mi je to, da zmeraj, kar velik procent naših državljanov nasede na leporečje in ko nekdo pove, da smo v totalnem zosu in nam ni spasa oni bodo volili nakladače, ki jim ponujajo 1000€ pokojnine. Problem pri nas je ta, da novi obrazi so nek bav, bav in še največji problem je ta, da ljudje dajo ogromno na titule! Ja vsi tisti nazivi in kao pridobljene izobrazbe so zame en drek vredni, ker, če izhajam iz izhodišča kako znanje ponujajo na faxu ekonomije se ne čudim, da smo tam kjer smo!
mene pa zanima katere osebe so sedele v NLB, NKBM, ABanka na kreditnih odborih, ko so “tajkunom” podeljevali kredite na lepe oči, na nikakoršna zavarovanja, …
do sedaj se ve samo za sekretarje teh odborov, ki so naredili formalni “odpravek” sklepa o dodelitvah kreditov
pa za tiste me tudi zanima, ki so podpisovali anekse za gradnjo avtocest, stavb za državne ustanove … ☺
tukaj imamo “zgodbo” sesutja države.
“vem” le za J. Zemljariča, da se nobena javna kočura ni naredila brez, da bi namočil v marmelado ☺
pacove, jaz vsak dan opravim svojo domačo nalogo…vstanem..grem delat..plačam prispevke, davke, trošarine….vse kar si ta neumna država izmisli…..razumeš?[/quote]
Ne ne razumem!
Žal smo sami volivci izvolili kar smo izvolili, ne znamo ali pa nočemo pa teh, ki uničujejo državo zmetati iz foteljev.
Če bolje pomisliš jamrajo vsi! Beli, rdeči, pisani (Beri: levi, desni in vsi na sredini in v okolici). Eni in drugi smo/ste/so brez služb in če smo/ste/su v službah, ni prave perspektive. OK obstaja nekej izjem, ki so le izjeme.
Ti bo zdaj lažje razumeti, ali tvoja zapita pamet ne seže tako daleč?
Prav imaš. Res se strinjam s tem. Skozi stoletja smo preživeli tako, da smo se potuhnili, malo po levi, malo po desni, mimo oblasti. In zdaj imamo še vedno logiko – da je oblast nekdo drug, in mi iščemo svojo pot preživetja ob/mimo njih. Zato se ne sekiramo, ko zafurajo državo, in zgolj potuhnjeno spet iščemo neko rešitev za nas in našo družino.
Nismo ravno državniški po obnašanju….
Ne razumem, kaj si s tem mislil. Niste pripravljeni dvigniti glasu? S kričanjem ne prideš nikamor. Evo, imaš priložnost…začni kar pri sebi. Samo se mi zdi, da si že prestar za korenite spremembe.[/quote]
Sluzasta ribetina ne more dojeti kaj sem napisal. Beri še nekrat!
Ne razumem, kaj si s tem mislil. Niste pripravljeni dvigniti glasu? S kričanjem ne prideš nikamor. Evo, imaš priložnost…začni kar pri sebi. Samo se mi zdi, da si že prestar za korenite spremembe.[/quote]
Govora jeseveda o demonstracijah… pa ne tistih ko dajemo rožice policistom…. ampak tistih ko pokajo puške in eksplodirajo granate….
Sreča v nesreči je tole da se ne čutim Slovenca oziroma me je kar sram da sem in da sem rojen v neki drugi državi z drugačno mentaliteto…. zato bo odhod iz te vukojebine enostaven ko 1x poteče pogodba …
Me zanima kdo bo futral starunkle ko bodo vsi sposobni odšli!
Govora jeseveda o demonstracijah… pa ne tistih ko dajemo rožice policistom…. ampak tistih ko pokajo puške in eksplodirajo granate….
Sreča v nesreči je tole da se ne čutim Slovenca oziroma me je kar sram da sem in da sem rojen v neki drugi državi z drugačno mentaliteto…. zato bo odhod iz te vukojebine enostaven ko 1x poteče pogodba …
Me zanima kdo bo futral starunkle ko bodo vsi sposobni odšli![/quote]
O ti bogec! Upam, da staršem vsaj 3x na dan poveš, kako se sramuješ tudi njih.
Demonstracije s puškami in kdo ve še s čim (kar ti zagovarjaš) vodi v vojno. Si povsod tako “kratek”?
Me zanima kdo bo futral starunkle ko bodo vsi sposobni odšli![/quote]
O ti bogec! Upam, da staršem vsaj 3x na dan poveš, kako se sramuješ tudi njih.
Demonstracije s puškami in kdo ve še s čim (kar ti zagovarjaš) vodi v vojno. Si povsod tako “kratek”?[/quote]
zakaj bi se sramoval njih? niso oni krivi da so se rodili na tem smetišču Sveta …. kdo pa je lahko ponosen ob himni pijancev? morda tisti ki ima od tega materialno korist…
vojna je neizbežna reč… vse poti vodijo tja (in ne v Rim) lahko si za ali proti ampak prišla bo, za ene še prekmalu za druge predolgo…. prišla pa bo…. pufi nikdar nebodo poplačani, druge zadeve se samo nabirajo…. ti misliš da je moje razmišljanje ”kratko” jaz pa mislim da vsi ki se ne pripravljajo na ta dan da mislijo ”kratko”
Žalostno, da tako ozko razmišljaš. S prazno glavo direktno v živi zid. V preteklosti je vedno zmagala inteligenca in ne fizična premoč
Kar se tiče tvojih staršev oz. tvojega odnosa do njih…žalostno, da ne moreš ničesar spraviti skupaj in kažeš s prstom na okolico, ki je kriva za vse tvoje slabe misli in tegobe. Ne razumem, čemu še vztrajaš v Slo.? Ne zgovarjaj se na finance, saj zdaj si že na smetišču, torej bi težko doživel večji podenj.
Forum je zaprt za komentiranje.