Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Misterija 2

Misterija 2

Zakaj moški, ki trdijo, da hočejo ostati samski. Debatirajo v vseh temah o iskanju partnerja, družini, razmerjih?
Če jaz trdim, da me ne zanima nogomet, ne berem, ne gledam, ne govorim o nogometu. Je veliko drugih tem.
Če res ne želim biti v dvoje, zakaj potem to 1000x povedat? Težiti vsem ostalim, da so čudni, ker so v razmerju, ker so poročeni.

Saj jaz tudi sodelujem v veliko temah, ki so namenjen samskim. Včasih enostavno ni nobene boljše. 🙂

Saj bi še ti dal prav, samo kaj ko se vezani enako vtikujejo/te v teme o samskih …. odpri oči… dokler boš samo enostranska ti pač nobeden nebo dal prav razen tistih katerim daješ neupravičeno ”potuho”

Večja misterija je zakaj moraš uporabljat 1002 nik da se skrivaš

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Saj to ni vtikovanje. Vsak človek ima lahko svoje mnenje o vsem. Celo zaželeno je, da ga ima.
V končni fazi sem pa bila tudi jaz menda kdaj samska.

ja in če si bla… to ne pomeni da danes poznaš samskost in da je enaka kot pred X leti… razmere se spreminjajo in samo tisti ki so v zadnjem letu samski lahko govorijo o tem kako je biti samski itd…

To je tako kto da bi moja babica govorla kak je blo leta 1949 bit samska… ja je bla ampak a misliš da je ona relevanten VIR za debato o samskosti iz leta 1949 ????

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Nimaš jajc za registriran vzdevek, zatorej si ne zaslužiš, da ti odgovorim na vprašanje.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Bikini, mišljeno je bilo za tiste, ki so samski in tako udrihajo po nesamskih.
Ti debatiraš, to je drugo in seveda dobrodošlo :).

Normalna debata, seveda ni vtikovanje, vsaj jaz ga ne jemljem tako. Fajn je, da se sliši take in drugačne argumente.
Je pa smešno, da si samski in trdiš, da ne želiš razmerja, in to potem 5000x napišeš. Prečitaš vsako temo o tej zadevi, dopoveduješ v nedogled kako srečen si samski.

Koga želij prepričat? Samega sebe, da so srečni? Jih nobena ne mara pa hočejo dokazat, da v resnici nočejo žensk?

Sploh ne vem, zakaj bi bilo moteče, če se nepravi oglasijo v temi…prizadane kvečjemu takega, ki ni siguren sam vase, ni zadovoljen s svojim življenjem in ga to potem obremenjuje.

ja in če si bla… to ne pomeni da danes poznaš samskost in da je enaka kot pred X leti… razmere se spreminjajo in samo tisti ki so v zadnjem letu samski lahko govorijo o tem kako je biti samski itd…

To je tako kto da bi moja babica govorla kak je blo leta 1949 bit samska… ja je bla ampak a misliš da je ona relevanten VIR za debato o samskosti iz leta 1949 ????[/quote]
Matkič, jaz sem bil prejšnji vikend sam, je moja nekam šla, torej sem bil za en vikend samski in vem kako je danes, zato lahko upravičeno debatiram o samskosti. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Samo v čem je fora, da 5000x ponoviš svojo mantro, da si srečen samski, da nočeš biti v vezi. Saj nismo butasti. Si zapomnimo, če se nam enkrat pove.
Meni se zdi to ponavljanje v nedogled nekaj takega kot, da želijo sami sebe prepričat. Če bi bili res tako srečni kot trdijo, ne bi v nedogled ponavljali eno in isto.

Mogoče imajo samo skozi branje občutek, da jih imajo drugi za nesrečne in se čutijo poklicane povedati, da nimajo prav. Obstajajo tudi samski, ki so srečni v svoji samskosti. :)) Prepričat torej želijo druge oziroma jim samo sporočit. Meni se ne zdi, da bi to pogosto sporočali. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je tako kto da bi moja babica govorla kak je blo leta 1949 bit samska… ja je bla ampak a misliš da je ona relevanten VIR za debato o samskosti iz leta 1949 ????[/quote]
Matkič, jaz sem bil prejšnji vikend sam, je moja nekam šla, torej sem bil za en vikend samski in vem kako je danes, zato lahko upravičeno debatiram o samskosti. ;)[/quote]

sam =/= samski…. spet trollaš in drkaš v glavo za brezveze 😉

samski bi bil komaj če bi ona odšla in bi ti nategno drugo punco in bi ona to vedla…. šele takrat lahko ZAČNEVA govorit o tvoji samskosti 😉

do tačas si pa pač pesek ki ga je pustla doma prvezanega na ketni 😉

Tvoje samskosti res ne poznam. Vem pa nekaj, da nobeno razmerje ni isto kot sosedovo, prav tako nobena samskost ni takšna kot samskost nekoga drugega.

Še najbolj pa se razmere spreminjajo s posameznikovimi leti, njegovo starostjo, njegovim lastnim dojemanjem razmerij. Bolj kot pa z vsem, kar se spreminja okoli njega in kar so neke “nove razmere”.

Saj tako zelo mlajši od mene pa tudi nisi, da bi me zdaj lahko označeval za bitje z x planeta, ki ne šteka tuzemeljske situacije. Saj niti tega ne veš kdja sme bila nazadnje samska.
Če bi bila danes samska, bi pa moškega verjetno težje dobila kot pred leti predvsem zato, ker sem danes starejša in mogoče v nekem pogledu, kar zadeva resnost razmerja, zahtevnejša. Če bi pa imela v letu 2013 20 let in bila samska, pa mislim, da ne bi bilo kaj bistveno drugače kot takrat, ko sem to res bila.
Pa že takrat nisem živela takšnega samskega življenja kot ga živiš ti, pa ne bi ga niti danes.

Me pa res zanima zakaj smao tisti, ki so zadnje leto samski lahko govorijo o tem. Isto je kot pred 5 leti, smao ti nisi več isti. Večino noči spiš sam and that’s it.

Mogoče imajo samo skozi branje občutek, da jih imajo drugi za nesrečne in se čutijo poklicane povedati, da nimajo prav. Obstajajo tudi samski, ki so srečni v svoji samskosti. :)) Prepričat torej želijo druge oziroma jim samo sporočit. Meni se ne zdi, da bi to pogosto sporočali. :))[/quote]

A to misliš v stilu kot sem jaz naredila, ko so me kar naprej gnjavili in mi rihtali fanta: vedno sem jim rekla, da sem super, ker sem samska :), da so me nehali pomiljevati. Samo, da bi pa na anonimnem forumu to pisala pa ne čutim potrebe. Tako globoko pa še nisem padla .

Nikoli ni problem, če je nekdo namenoma samski, če mu to paše, če tako boljše funkcionira v življenju. Ampak takšni moški in ženske ponavadi niso zakompleksani, ampak se zelo cenijo, pogosto so tudi karieristi in kariero pač postavljajo pred resno zvezo. Niti jim ni neka huda težava koga spoznat, tudi priložnosti, ki bi lahko vodile v razmerje, imajo, a se jim načrtno izognejo. Meni je to kul in takšni si niti kaj dosti ne delajo probleme s tem kaj si tisti v zvezah mislimo o njih.

Čisto nekaj drugega pa so samski, ki so prisiljeni bit samski, ki so morda že malo obupano samski, ki nenehno iščejo partnerja, pa ga ne dobijo, … potem se pa na javnem forumu poskušajo vsaj po besedah enačit s tistimi, ki sem jih opisala zgoraj. V resnici pa ravno s tem, ko pokažejo kako jih ziritira vsaka malenkost, ki napeljuje na samsko življenje, pokažejo,da je to ena njihova prekleto boleča točka in da so daleč od tega, da so samski, ker to želijo bit. Ljudje se ali se ne rodijo kot samotarji. Če nekdo postane samotar po sili prilike, bo pa samo na videz podoben samotarju po duši, v resnici pa bo v tej samoti zelo trpel. Tako kot lahko tudi samotar po duši trpi v razmerju.

Ne vem, samo če boš to še enkrat kmalu ponovila, bomo mislili, da samo sebe nekaj prepričuješ. 😉

Dooobro, to je samo tvoja definicija, ki pa ni objektivna. Saj veš. Jaz pa imam svojo. Vse je relativno, se spomniš? :))

Ne vem, samo če boš to še enkrat kmalu ponovila, bomo mislili, da samo sebe nekaj prepričuješ. ;)[/quote]

Hi, hi, jaz to, da sem zadovoljna samska in da mi je super in oh in sploh razlagam samo tistim, ki mi na vso silijo hočejo koga zrihtat ali pa se čudijo,da sem samska. Pa še to pazim, da ne ponovim prevečkrat.
Tu gor mi ni treba lagat :).

Bikini, lepo napisano.

Dooobro, to je samo tvoja definicija, ki pa ni objektivna. Saj veš. Jaz pa imam svojo. Vse je relativno, se spomniš? :))[/quote]

bahahahaha a znaš še kaj več kot jemat od mene?

nisi sposoben producirat lastnega zagovora….

Samski si takrat ko delaš lahko vse ne glede na drugega… vezan si takrat ko se oziraš na drugo osebo …

Torej jaz sem bil vezan ker sem 1 teden živel skupaj z žensko in nisem delal vsega kar bi želel oz. bi lahko kot samski… ti pa si bil cucek…

spomni se nekaj svojega Markec 😉 slabo ti to gre… hočeš se delat pametnega lol

Res je, samo da so vse samskosti relativno podobne kot so vsa razmerja relativno podobna… (z nekaj malega ekstremnimi izjemami)

Kako lahko trdiš nekaj takega… če pa sem sam poslušal samskost v letu 1949 in letu 1980 in sam vidim današnjo… in vsaka je od vsake BLAZNO različna!

Glede na to da si miljonkrat povedala da si poročena, predvidevam da nisi samska vsaj 2 leti ali več (pa verjetno več jaz bi trdil da nekje 3-10)

Se pravi si bila najverjetneje samska tam nekje pred ”krizo”

To nima nobene veze s to debato resnično 😀

Pa ti misliš tudi da moj foter ki je bil nazadnje samski leta 81 da če bi bil leta 2013 samski da nebi bilo kaj bistveno drugače?

Seveda ga takrat nisi ker so bili drugačni čase… jaz tudi če bi bil samski pa star 25 bi leta 1990 živel drugačni samski lajf (najverjetneje) kot ga živim danes… zato ker se čas in tehnologija spreminjata kot tudi generacije ljudi ki VPLIVAJO na vsakega posameznika…

za drugo pa ne moreš vedet, lahko trdiš dokazov pa nimaš torej ja….

Ta odgovor ti bom dal takoj ko mi razložiš zakaj nebi jaz smel debatirat o resno vezanih če sem bil 1 teden ”resno vezan” ampak bi moral bit 1 leto+ ???? Večino noči spiš skupaj z nekom and that’s it ????

No Marko še to verjetno ne… ker je internet vezan….

Vsake par let (2-3) se totalno menja generacija ljudi in tudi nekih direktiv ljudi pri 18-23…. to je evidentno videt…. generacija 1991-93 ni niti približno podobna generaciji 1987-1989 enako kot moja generacija ni niti približno podobna generaciji 1984-1987 … to so trije svetovi in razlike so zelo očitne….

Ne moreš trdit da je pred 10 leti samskost bila enaka kot danes… ja v okvirih že (to da si pač samski, spiš sam, nimaš partnerja, da imaš svobodo) ampak tu je na tisoče malenkosti ki se razlikujejo od leta 2001 do 2013

Res je, samo da so vse samskosti relativno podobne kot so vsa razmerja relativno podobna… (z nekaj malega ekstremnimi izjemami)

Kako lahko trdiš nekaj takega… če pa sem sam poslušal samskost v letu 1949 in letu 1980 in sam vidim današnjo… in vsaka je od vsake BLAZNO različna!

Glede na to da si miljonkrat povedala da si poročena, predvidevam da nisi samska vsaj 2 leti ali več (pa verjetno več jaz bi trdil da nekje 3-10)

Se pravi si bila najverjetneje samska tam nekje pred ”krizo”

To nima nobene veze s to debato resnično 😀

Pa ti misliš tudi da moj foter ki je bil nazadnje samski leta 81 da če bi bil leta 2013 samski da nebi bilo kaj bistveno drugače?

Seveda ga takrat nisi ker so bili drugačni čase… jaz tudi če bi bil samski pa star 25 bi leta 1990 živel drugačni samski lajf (najverjetneje) kot ga živim danes… zato ker se čas in tehnologija spreminjata kot tudi generacije ljudi ki VPLIVAJO na vsakega posameznika…

za drugo pa ne moreš vedet, lahko trdiš dokazov pa nimaš torej ja….

Ta odgovor ti bom dal takoj ko mi razložiš zakaj nebi jaz smel debatirat o resno vezanih če sem bil 1 teden ”resno vezan” ampak bi moral bit 1 leto+ ???? Večino noči spiš skupaj z nekom and that’s it ????

No Marko še to verjetno ne… ker je internet vezan….

Vsake par let (2-3) se totalno menja generacija ljudi in tudi nekih direktiv ljudi pri 18-23…. to je evidentno videt…. generacija 1991-93 ni niti približno podobna generaciji 1987-1989 enako kot moja generacija ni niti približno podobna generaciji 1984-1987 … to so trije svetovi in razlike so zelo očitne….

Ne moreš trdit da je pred 10 leti samskost bila enaka kot danes… ja v okvirih že (to da si pač samski, spiš sam, nimaš partnerja, da imaš svobodo) ampak tu je na tisoče malenkosti ki se razlikujejo od leta 2001 do 2013[/quote]

Zveza, ki traja en teden, pač ne more bit resna zveza. Ne glede na to kako resno si jo ti jemal. Če bi bila resna, bi trajala dlje. 🙂 Že eno leto trajajoča zveza je komajda resna.

O samskosti pred krizo in v krizi pa ne bi izgubljala besed. V moji takratni branži je bila že tedaj kriza, plače so nižali in še tisoč drugih ukrepov je bilo. Nič se ni zgodilo kar čez noč. Jaz danes živim bistveno boljše kot takrat in me to “kriziranje” čisto v vseh primerih ne gane. V tvojem me recimo ne.
Itak pa te debate tukaj o samskih in nesamskih večinoma niso vezane na neke razmere, ampak na čisto butaste teme, kako ni normlanih 30-letnic, kako je nemogoče dobit partnerja, kako ženske nočejo tipa brez službe ipd. Jako nove razmere! Če že kaj, potem je v povezavi s krizo, novo samo to, da nič več niso samo ženske keš p. ampak da je v krizi vse več tudi moških, ki se hočejo “bogato oženit”.

Sicer pa, briga me, bodi ti samski na svoj način. Samo pazi, ko boš po tridesetem pecal dvajsetletnice. Vmes se bo kar nekaj generacij zamenjalo. Ti spoh ne boš štekal situacije. Nič ti ne bo jasno, kako je treba z njimi. 🙂

Še zdaj mi nisi povedala kateri vesoljski zakon je to določil… to je neka izmišljutina ljudi ki ste se večinsko tako odločili…

To misliš ti pa četudi tako misli 99% ljudi je to še vedno premalo… ker ni uzakonjenega primera ”resne zveze” nimaš pravice razsojat kaj je in kaj ni resna zveza…

Kaj bi porekle muhe enodnevnice o resni zvezi ki traja 7 dni????

Še zdaj mi nisi povedala kateri vesoljski zakon je to določil… to je neka izmišljutina ljudi ki ste se večinsko tako odločili…

To misliš ti pa četudi tako misli 99% ljudi je to še vedno premalo… ker ni uzakonjenega primera ”resne zveze” nimaš pravice razsojat kaj je in kaj ni resna zveza…

Kaj bi porekle muhe enodnevnice o resni zvezi ki traja 7 dni????[/quote]

Mislim, da si si slabo temo izbral za filozofiranje. 🙂
Teoretično, na ravni logike, imaš prav. Seveda, kdo je to določil. Dobro, imej ti resno zvezo en teden. Kaj boš pa na podlagi teh tvojih enotedenskih izkušenj napisal recimo v temi, ki se bo ukvarjala s partnerskimi odnosi in problemi, do katerih pride v zvezi po določenem času, recimo treh let, ali pa da ne gremo s tvojega vidika preveč v ekstreme, po enem letu ali nekaj mesecih? A ti je v enem tednu uspelo it na prvi skupni dopust, se preselit pod isto streho, spoznat njene starše, prijatelje, se soočit s prvimi izpadi ljubosumja (slej kot prej se na začetku vsi), spoznat človeka, ki se skriva pod fasado, vzpostavit s tem človekom takšen zaupljiv in čustven odnos, ki včasih z odpiranjem kakšnih starih ran lahko celo boli, ali pa na splošno sploh uspet vzpotavit zaupanje s partnerjem itd. itd. Tisto, če si jo dol dal ali ne v enem tednu je itak postranskega pomena. V enem tednu je niti po tej plati ne moreš dovolj dobro spoznat. V enem tednu se lahko samo na smrt resno po najstniško zaljubiš in zaplavaš v oblake. Po enem tednu pa strmoglaviš na realna tla.

Kaj bi porekle muhe enodnevnice o resni zvezi ki traja 7 dni????[/quote]

Mislim, da si si slabo temo izbral za filozofiranje. 🙂
Teoretično, na ravni logike, imaš prav. Seveda, kdo je to določil. Dobro, imej ti resno zvezo en teden. Kaj boš pa na podlagi teh tvojih enotedenskih izkušenj napisal recimo v temi, ki se bo ukvarjala s partnerskimi odnosi in problemi, do katerih pride v zvezi po določenem času, recimo treh let, ali pa da ne gremo s tvojega vidika preveč v ekstreme, po enem letu ali nekaj mesecih? A ti je v enem tednu uspelo it na prvi skupni dopust, se preselit pod isto streho, spoznat njene starše, prijatelje, se soočit s prvimi izpadi ljubosumja (slej kot prej se na začetku vsi), spoznat človeka, ki se skriva pod fasado, vzpostavit s tem človekom takšen zaupljiv in čustven odnos, ki včasih z odpiranjem kakšnih starih ran lahko celo boli, ali pa na splošno sploh uspet vzpotavit zaupanje s partnerjem itd. itd. Tisto, če si jo dol dal ali ne v enem tednu je itak postranskega pomena. V enem tednu je niti po tej plati ne moreš dovolj dobro spoznat. V enem tednu se lahko samo na smrt resno po najstniško zaljubiš in zaplavaš v oblake. Po enem tednu pa strmoglaviš na realna tla.[/quote]

Ampak eni tega ne ”uspejo” niti po 5, 6 letih…. če smo že pri tem…. Pri nekaterih ljubezen traja dosti dlje kot pri drugih (oz stanje zaljubljenosti) eni ne spoznajo staršev niti po 2 letih skupnega lajfa (poznam primer)

Eni so 4 leta v resni zvezi pa tip dela 2 meseca v tujini 1 mesec doma…. pa čeprav skup živita….

Takih primerov je polno ki odstopajo od okvirjev ki jih postavlja Marko, in ostali….

Kaj pa če sem jaz pred tem se 2 leti z osebo dajal dol, potem pa sva se preselila skup in sem po 1 tednu odšel? ker mi je blo katastrofa tole? Ali je to potem resna zveza ali ne?

Ali ti misliš da sem v petek večer spoznal žensko se v soboto preselil skup živel do petka in potem v soboto spet spakiral in odšel?

Nekdo bo rekel da je 6 mesecev že resna zveza Marko trdi 1 leto + nekdo bo rekel 2 leti… nekdo 3 mesece itd….

kdo ima prav? Nobeden in vsi 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close