Kdo in kakšni so tradicionalisti?
“Just because something is traditional there is no reason to do it, of course.”
― Lemony Snicket, The Blank Book
“Tradition:’ one of those words conservative people use as a shortcut to thinking.”
― Warren Ellis, Transmetropolitan, Vol. 4: The New Scum
”If children understand that beliefs should be substantiated with evidence, as opposed to tradition, authority, revelation or faith, they will automatically work out for themselves that they are atheists.”
Richard Dawkins
in še mnogo tega je…
Pomen tega pa je, da “Just because something is traditional there is no reason, NOT to do it, of course”.
In še mnogo tega je. 😉
Pomen tega pa je, da “Just because something is traditional there is no reason, NOT to do it, of course”.
In še mnogo tega je. ;)[/quote]
prikladno spet komentiral 33% napisanega…
ah Markec…
Eh Matkič, saj sem dopisal, da je še mnogo tega. Ne bom ti zdaj pravajal vseh rekov, če pa vem, da lenobe ne podpiraš. 😉
ti nisi niti mojih dokomentiral kaj šele da bi karkoli poiskal… tak da ne se zdaj ven vlečt…
ti kontriraš da kontriraš to mi je itak ze jasno
tradicionalist jetudi tisti ki misli da mora bit monogamen… torej to je ze ene zadnjih XXX let tak…
Ojej, tradicionalizem je pa lahko res marsikaj. Skoraj vsako življenjsko področje pozna “tradicionaliste” in to ni nič drugega kot to, da takšen človek pač ceni neke v preteklosti uveljavljene vrednote, dognanja itd. Lahko si tudi tradicionalist na področju arhitekture, kulinarike, vzgoje otrok itd.
Kaj pa to, da moški živi poligamen odnos, ni tradicionalno, glede na to, da to obstaja že od vekomaj, saj mu je po tvoji teoriji to dala narava? To je šele tradicija, večje od te “današnje”. :))
Kaj pa to, da moški živi poligamen odnos, ni tradicionalno, glede na to, da to obstaja že od vekomaj, saj mu je po tvoji teoriji to dala narava? To je šele tradicija, večje od te “današnje”. :))[/quote]
to je nagon ni UMETNO ustvarjen 8se pravi od človeka)
hjooo ti si res trčen hahaha
Kaj pa to, da moški živi poligamen odnos, ni tradicionalno, glede na to, da to obstaja že od vekomaj, saj mu je po tvoji teoriji to dala narava? To je šele tradicija, večje od te “današnje”. :))[/quote]
hjooo ti si res trčen hahaha[/quote]
Hočeš rečt, da razum ni dan od narave? Mogoče pri tebi. 😉
hjooo ti si res trčen hahaha[/quote]
Hočeš rečt, da razum ni dan od narave? Mogoče pri tebi. ;)[/quote]
Je dan… uporaba razuma nad nagonom pa ni dan 🙂
tak da ja…
Ti si tudi še mlad ja, saj vemo, ni bilo treba posebej opozorit nase. :)) In pogosto si tukaj, če še nisi opazil. Upam, da se ne zgražaš nad tem. 😉
poligamnost NI tradicionalna ampak NAGONSKA in izključno moška….
Enim še kar ni jasno da tradicija ne pomeni samo to da delaš to od nekoč ampak da je ”umetno” ustvarjeno z razumom in delovanjem človeka…
Torej če se 100 ljudi vsede skup in reče da bodo do konca lajfa se objeli ko se vidijo in poljubili na lica in potem njihovi otroci to nadaljujejo je to tradicija…
Če pa tebi dobre ženske vzbudijo spolno slo ker imaš to naravno dano in jih nategneš ali vsaj poskušaš pridobit za spolni odnos pa to NI tradicija tudi če se pojavlja iz roda v rod moških…
tradicionalist pri družinskih vrednotah pa pomeni da si to kar je večina staršev že YXY let…
torej poroka, otroci, stanovanje, skupni lajf, služba, gospodinjska opravila, 1x na leto (ali večkrat) pa 14 ali manjdnevne počitnice z otroci…
to je ”tradicionalna” družinska vrednota… da si miren dečko ki skrbi za X otrok oz. da jih spravi do ”kruha” bi lahko rekli in da vbistvu živi po meri njegove ženske kjer ima ona praktično glavno besedo…
Enim pa ni jasno, da je človeka v celoti ustvarila narava in ni ustvarila samo njegovega nagona. 🙂
Ja, vendar ti otroci imajo ponavadi možnost odločanja, ali se jim zdi nadaljevanje tradicije smiselno, koristno, ali pa ne.
Živiš v družbi, kjer to ni najbolj zaželeno. Človek ni le nagonsko bitje, tako kot žival, temveč se tudi prilagaja družbi, ker ima od nje neko korist.
Enim pa ni jasno, da je človeka v celoti ustvarila narava in ni ustvarila samo njegovega nagona. 🙂
Ja, vendar ti otroci imajo ponavadi možnost odločanja, ali se jim zdi nadaljevanje tradicije smiselno, koristno, ali pa ne.
Živiš v družbi, kjer to ni najbolj zaželeno. Človek ni le nagonsko bitje, tako kot žival, temveč se tudi prilagaja družbi, ker ima od nje neko korist.[/quote]
Aha, torej je tradicija to, kar so počeli moji predniki. Ok, potem lahko sklepam takole. Moj oče pijanec, zatiral mojo mamo, zatiral otroke, mama ločila. Oba stara očeta pijanca, pretepala svoji ženi in otroke. Stari starši pa ne vem. Vem, da so tri prababice umrle pri porodu. Stari očetje pa za dva vem, da ste se potem na novo poročila in imela ženi, ki sta potem zatirali in tepli pastorke, skupne otroke pa postavili na piedestal.
Vse ženske prednice pa so tradicionalno vse delale: prale, kuhale, čistile, delale na njivi, v hlevu, v gozdu, cepile drve, kopale jarke.
Pogledam okolico. Nekako tipična tradicija je bila, da so nekoč ženske bile doma, delale vse po vrsti, možje v službi, ga pili na veliko, kdaj pa kdaj pretepli žensko.
Pa tile naši monovci res delujajo taki? Eni jih zmerajte za tradicionaliste pa berem, da so vse prej kot tradicionalisti. Delajo v gospodinjstvu oboji, ne glede na spol, oboji hodijo v službo. Kje je potem tradicija? Če bi bili res tradicionalni, bi morali zatirati žensko, ona pa ne bi smela v službo.
Jaz nimam občutka, da bi bil kdo tak tradicionalist tu gor? Sploh M ne. Ž pa so menda tudi vse netradicionalne, ker hodijo v službo, kar ni ravno tradicija.
Živiš v družbi, kjer to ni najbolj zaželeno. Človek ni le nagonsko bitje, tako kot žival, temveč se tudi prilagaja družbi, ker ima od nje neko korist.[/quote]
Aha, torej je tradicija to, kar so počeli moji predniki. Ok, potem lahko sklepam takole. Moj oče pijanec, zatiral mojo mamo, zatiral otroke, mama ločila. Oba stara očeta pijanca, pretepala svoji ženi in otroke. Stari starši pa ne vem. Vem, da so tri prababice umrle pri porodu. Stari očetje pa za dva vem, da ste se potem na novo poročila in imela ženi, ki sta potem zatirali in tepli pastorke, skupne otroke pa postavili na piedestal.
Vse ženske prednice pa so tradicionalno vse delale: prale, kuhale, čistile, delale na njivi, v hlevu, v gozdu, cepile drve, kopale jarke.
Pogledam okolico. Nekako tipična tradicija je bila, da so nekoč ženske bile doma, delale vse po vrsti, možje v službi, ga pili na veliko, kdaj pa kdaj pretepli žensko.
Pa tile naši monovci res delujajo taki? Eni jih zmerajte za tradicionaliste pa berem, da so vse prej kot tradicionalisti. Delajo v gospodinjstvu oboji, ne glede na spol, oboji hodijo v službo. Kje je potem tradicija? Če bi bili res tradicionalni, bi morali zatirati žensko, ona pa ne bi smela v službo.
Jaz nimam občutka, da bi bil kdo tak tradicionalist tu gor? Sploh M ne. Ž pa so menda tudi vse netradicionalne, ker hodijo v službo, kar ni ravno tradicija.[/quote]
lahko ti rečem to da si tradicionalno neinteligenten Slovenec 🙂
Čestitke!
Vedno, ko nič ne napiše, se mu to zgodi. :)) No, saj včasih mu kaj rata. Na modo se baje spozna.
Tradicionalisti so tisti, ki v nedeljo jedo govejo juho. In Spider teh ne mara, zato jim daje slabšalni prizvok, ker ne mara goveje juhe, menda mu gobova bolj tekne. 🙂 Sploh pa sedaj, ko sta se za njegovega osebnega kuharja potegujeta Sadni in Matkič. :)))
Forum je zaprt za komentiranje.