Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Obletnice mature, valete

Obletnice mature, valete

Radi hodite na obletnice valte, mature?
Zakaj ja, zakaj ne?

Jaz sploh ne hodim, parkrat sem šla. Beda od bede. Še vedno tako vzvišeni sošolci kot nekoč.
Rada pa se srečam s sošolci s faksa.

Vedno iste face, ki so visoko, visoko nad ostalimi, v resnici pa crkavajo!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Na obletnice mature z veseljem. Se imamo vedno fajn,čeprav nismo več tako dosledni v teh srečanjih kot smo bili prvih nekaj let Na obletnice valete niti ne. Grem predvsem zaradi 2 oseb, bivšega sošolca in ene sošolke, ki živita v tujini in sta zelo poredko v Sloveniji.

iamo jih tako redko, da z veseljem grem. v glavnem smo kar fajn ljudje ratal.

Na obletnice valete ne hodim, ker jih nihče ne organizira (več), na obletnico mature sem šla pa samo enkrat, pa mi ni bilo do pogovorov o otrocih, se pa redno videvam z bivšo sošolko, ki je ena mojih boljših prijateljic…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Meni je pa zanimivo recmo po 20 letih srečat sošolce.
Recimo en fant je bil sramežljiv, tih, nezanimiv puncam. Zdaj pa prijeten mladenič, zaželen pri ženskah, fejst, zgovoren. V glavnem čisto drugačen. V pozitivno smer.
Spet drugi, recimo kaka huda vzvišena frajlica, lepotica, samovšečna v šoli, sedaj pa okrogla dama, razpuščena, neurejena, nezadovoljna.
Včasih je prav neverjetno kako se ljudje spremenijo. Eni na boljše, drugi na slabše. Je pa fajn pogledat nekoga, ki se je razvil na boljše. Postal prijeten, zaželen človek.

Obletnice valete noben ne organizira. Jaz pa tudi ne bom prevzemala tega nase.
Obletnico mature pa smo enkrat naredil pa sem šla in je bilo super. In če bo še, bom šla. Smo bili super razred.
Glede dodiplomcev pa smo na vezi s parimi, ampak zaradi oddaljenosti samo preko fb ali maila, z eno ali dvema pa se večkrat dobimo na kavici. Tudi poslovno se včasih srečamo in kako rečemo.

Kako zanimiva tema!

Prvo je treba povedat, da obletnic valet in mature ni v klasičnem smislu. Je bolj tako da se na vsake kvartre kdo spomni, pokliče vse tel.številke, obvesti Dejte povedat še ostalim in jih pirde, kolikor jih pač pride. Iz OŠ se nas je srečevalo med 3 in 5, pa še to ne vsako leto. Vsakič smo si obljubili, da se srečamo prej, potem pa saj veste, en nima časa, pa zmanjka motivacije. Je pa vedno fino ko se dobimo.

Glede gimnazije je bilo tudi nekaj srečanj, na zadnjem (lansko leto ali predlani?) nas je prišlo okoli 20, kar je 2/3 razreda. Bilo je prav fino, zabavno, obujali smo spomine, se pomenkovali, kje je kdo bil, nekaj ji je raztrosenih po tujini, nekateri so že z naraščajem, kake anekdote iz služb, skratka luštno. Je treba se malo presest in kakšno rečt.

V gimnaziji smo bili precej povezani, ni bilo nekih odpadnikov (razen ene ali dveh), načeloma smo se čist lepo razumeli, si pomagali, se podpirali. Ne vem, kako je dandanes.

Potem ko srečam kakšno sošolko na kaki prireditvi ali na športu, sem samo vesela in vedno malo poklepetamo. čeprav to niso neki globlji odnosi (razen s parimi), še ne pomeni, da je to slabo. Ni vsakemu odnosu namenjeno, da se poglobi 😉

Ne.
Če ti nekdo ne pomeni dovolj, da bi v 5, 10, 15, 20 letih ohranjal stik z njim, se mi zdi brez veze izgubit še tistih par ur/en večer za druženje.

Na nobeno obletnico nisem šla, nimam stikov z nikomer.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Najraje grem na obletnice valete. Živim precej daleč stran in se rad srečam z bivšimi sošolci.
Obletnice mature mi niso tako zanimive zaradi nekaj sošolcev, ki so bili in so še zvišeni. Ampak z leti čedalje manj. Vseeno pa grem tudi na večino obletnic mature.

Meni je pa lih to najbolj prisrcno, ko cez leti lahko najdes skupni jezik z nekom, s katerim sta se v srednji soli grdo gledala. Pa je to nekak logicbo, saj smo bili takrat sredi pubertete in se iskali, zdaj smo pa odrasli in zrelejsi. Zanimivo tud da so se fantje iz gimanazije po maturi dokaj redno dobivali na pijackah, medtem ko punce sosolke ne.

Po valeti in maturi sem rekla…povabite me na stara leta:)). Men je res kr neki, da se srečaš eno, dve, tri, štiri ipd. leta po valeti oz. maturi. To moraš čez kakšnih 20 let, da si imaš kaj za povedat in ne prepoznaš večino folka:)).

Sicer sem z nekaterimi ohranila stike in se družimo ves čas.

Haha Ne prepoznas vecine folka? Ta je pa dobra 🙂 Ja no, sej mi smo se srecali ene 5let po maturi prvic.

Pred dvema letoma sem bil na okrogli obletnici valete (30 let!) in je bilo prav luštno. Dobivamo se na vsakih 10 let. Ene par fac nisem več prepoznal, v glavnem sem ugotovil, da so se vsi postarali…razen mene..ha..ha…pa ena sošolka se je prav lepo naredila, včasih jo ni nobeden opazil, zdaj pa se je razcvetela in razdišala….No, glavna ugotovitev, večina punc je še vedno greha vrednih….večina fantičev pa se je malce zapustila…

30 let valete? Mamma mia you are old!! 🙂 Sem mislila da jih imas okoli 30.

Najbolj hecno je ko nekoga vidis v istem tipu cunj kot jih je nosil pred znj leti v srednji haha

Hvala, ker si me pomladila..sicer pa pravijo, da jih ne kažem 46…..če je to tolažba..:)
Ko ravno pišeš o cunjah…eni tudi frizure niso spremenili…80-ta so bila pa glede tega precej “bogata”…

Haha A res? No, mogoce pa taki cupljati sosolci in sosolke mislijo da bo zdaj zdaj to spet postalo moderno.

Tko pravijo…če se srečaš šele po kakšnih 20-ih letih…ja, folk se spreminja, a misliš da boš ti ostala ves čas enaka?:))

Aja še to…po tako dolgem času snidenja dobi vsak svojo “broško” z imenom in priimkom, da se ve kdo kam paše:))). Omg, morda pa sploh nkol ne pridem na takšno srečanje:)). Sicer pa…čez tolk in tolk časa bo najbrž spet drugače, morda se bomo srečevali na Luni:).

Tko pravijo…če se srečaš šele po kakšnih 20-ih letih…ja, folk se spreminja, a misliš da boš ti ostala ves čas enaka?:))[/quote]

Ne bom povedala kolk let je od moje mature, a leta se niso poznala na 3/4 folku pa ze imamo kak siv las na glavi. Ok pustmo to da se nekdo zredi ali shujsa. Frizura, obrazne linije, nacin oblacenja…so ostali enaku.

Tko pravijo…če se srečaš šele po kakšnih 20-ih letih…ja, folk se spreminja, a misliš da boš ti ostala ves čas enaka?:))[/quote]

Ne bom povedala kolk let je od moje mature, a leta se niso poznala na 3/4 folku pa ze imamo kak siv las na glavi. Ok pustmo to da se nekdo zredi ali shujsa. Frizura, obrazne linije, nacin oblacenja…so ostali enaku.[/quote]

Ej, ne vem kako bom ali ne bom prepoznala folk čez recimo 30 let. Napisala sem nekaj izkušenj tistih, ki so to že dali skozi:).

Čaki, ti si že hodila na obletnice in podobno…način oblačenja je ostal enak? Frizura tut?:)) Omg:)). Mene sigurno ne bodo prepoznali:)).

A misliš imeti že vse sive lase, ali kaj ? :)))

trapasto je, da “sošolka”, ki bi jo takrat kresnil, razkazuje slike otrok, ki jih ima z nekim debilom ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Mi smo imeli lani 10 obletnico valete in je bilo super po dolgem času videti določene osebe. Se kar nismo pospravili domov in smo vztrajali do 5 ure zjutraj.

En sošolec je dobil “nagrado” za najbolj spremenjeno osebo, ki je iz grdega račka postal labod, res se je spremenil za 360°, pa potem gledaš kdo je enak, pa preštevaš kdo ima že otroka, pa se čudiš enemu izmed bolj problematičnih, kako ima že sina,…

Mi smo povabili še razrednike.

Obletnico matura smo pa organizirali, vendar je par oseb iskreno povedalo, da se takrat nismo razumeli, da se niso vklopili v našo družbo in da nimamo kaj skupaj sedet na večerji. Sicer za tiste punce razumem da jih ni bilo…vendar pa imam včasih občutek, da se tudi one niso hotele potrudit in so si družbo našle v 4 prijateljicah, ki so bile skupaj v OŠ, drugi pa kot da ne obstajamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close