Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek mož, njegov prijatelj, spletke

mož, njegov prijatelj, spletke

Z možem hodiva na zakonsko svetovanje, ločitev še ni izključena. Zakaj? Pred leti mož spoznal kolega, smo se družinsko pričeli srečevati, vse ok. Nato je ta kolega začel ignorirati ženo, nato mene, izjavil kakšno neumestno kdaj,… Nekaj časa sem mu zabrusila sama kaj nazaj, nato nisem želela več k njim. Njegova žena je bila tako tiho in mu samo služila, sama besedno na udaru, moj mož tiho – v taki družbi nimam kaj iskati. No, z možem sta se srečevala naprej, vendar v delovnem času. Nato se je izvedelo da ta tip vara svojo ženo, me je še bolj odbilo vstran. Mož pa se od takrat še bolj druži. Do pred kratkim, ko sem izvedela zakaj – ker mu je kolega zrihtal žensko, oz je kolega izrabil moža za vabo (kolikor sem izvedela od njenega partnerja – ja, vse je povezano). Da skrajšam – ta kolega sedaj podpihuje moža, da naj se ne pusti, da naj bo ded, frajer, ne pa pi##a. Vsak pravi ded ima ob svoji še vsaj eno žensko, mu govori laži o meni, ga zafrkava, ker ga mož ne pokliče (češ, da mu jaz ne pustim…). V glavnem – midva z možem se kregava, svetovalka mu govori, ampak mož je tiho. Ne upa se postaviti po robu kolegu, ga poslati nekam….. Da bi bila mera polna, ga je še okoli prinesel zaradi denarja, pa je mož samo tiho, ker se ne želi kregati. Pa kaj je res to normalno, je z možem kaj hudo narobe, ali sem res jaz tako sovražno nastrojena, kot trdi mož??

huh … dobro in globoko sta zabredla.
Si lahko “privoščiš” da gresta narazen? Če ja — potem mu pač daj kakšen “ultimat” — dobro podprt z (ne)izvajanjem česa, na kar bo trznil.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ni stvar v tem, da ne bi upal, ampak v tem, da kolegu verjame bolj kot tebi.
Kolegova teorija mu je všeč..Je pač tipičen moški, ki je brez spoštovanja.

Prijatelj ga prepričuje eno, ti pa drugo. Je res tako neodločen, nesiguren, da se ne more postavit na en hrib odločno? Očitno (še) ne ceni, tega kar ima.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ni stvar v tem, da ne bi upal, ampak v tem, da kolegu verjame bolj kot tebi.
Kolegova teorija mu je všeč..Je pač tipičen moški, ki je brez spoštovanja.[/quote]
če jaz prav razumem avtorico, ima mož veliko/preveč spoštovanja … le njej ni prav, da to ni ona.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Varanje in ideja o varanju ne more biti izraz spoštovanja, saj se ne čutimo spoštovane, če nam to kdo počne.

za mene je “varanje” maloposestniški odnos do druge osebe. — nekakšno “zasužnenje”.

za mene je “varanje” maloposestniški odnos do druge osebe. — nekakšno “zasužnenje”.[/quote]
Si zagovornik prostega trga, globalizacije in s tem zdrave konkurence ? 🙂

za mene je “varanje” maloposestniški odnos do druge osebe. — nekakšno “zasužnenje”.[/quote]
Če gre za dogovor med dvema, da si bosta zvesta, potem je varanje kršitev tega dogovora. To pa je nespoštovanje drugega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če gre za dogovor med dvema, da si bosta zvesta, potem je varanje kršitev tega dogovora. To pa je nespoštovanje drugega.[/quote]

emmm … kje se pa tak dogovor izpove, da na zapisnik … ljudje si ga še izrečejo v manj kot 10% parov ☺ Ja?!

Lahko se da na zapisnik, če je spomin bolj slab, lahko se pa to preprosto pove z besedami. :)) Ko je enkrat prekršen, je tako vseeno, če je bil zapisan ali pa je bil izgovorjen. Še huje je lahko, če je bil zapisan. :))

Si zagovornik prostega trga, globalizacije in s tem zdrave konkurence ? :)[/quote]
ne samo zagovornik … se grem vsak dan ☺

No, glede sex varanja vem da še NI bilo, ampak – laži, prikrivanja – tega pa ogromno. In najhuje je, da mož dovoli temu kolegu vse, zaradi miru ga ne pošlje tja, od koder je prišel. Hkrati pa ve, da mene to boli, da se ne postavi zame, zase ter dovoli, da pometa oni kakor se mu pač zazdi. In če nima tukaj dovolj jajc, potem jih čez čas izgubi tudi kje drugje in bo “podlegel” . (ja, saj vem da bo sedaj kdo padel v smeh, ampak…. tako naiven je včasih, da se bo spomnil da ima spuščene hlače, ko bo mu katera že vlekla) Kruta primerjava, ampak … včasih je huje kot otrok, vidim kaj dogaja, tudi ko sva skupaj.

pa je tak šele odkar sta skupaj … ali je imel “znake/simptome” že preje?
In kdo je koga “zapecal”? In Zakaj?

Pa, saj naivnost boš pa ja odpustila….
Zakaj že hodita na svetovanje? Je bila skupna želja ali samo tvoja?

Njegova, ker sem želela oditi.

In kdo je koga “zapecal”? In Zakaj?[/quote]

Odkar je s tem skupaj. Ni bil idealen, ampak takih “simptomov ” močnih pa ni bilo. To je kot ko poskusiš mamilo ne moreš nehati. Sam ve, ampak – je presneto zabredel. Sama pa nimam več moči se ubadati s tem. Otroke imam, ne rabim še enga v podobi moža, da ga usmerjam. Sem poskusila, sedaj pa…. hočem nekaj zase!

In kdo je koga “zapecal”? In Zakaj?[/quote]

Odkar je s tem skupaj. Ni bil idealen, ampak takih “simptomov ” močnih pa ni bilo. To je kot ko poskusiš mamilo ne moreš nehati. Sam ve, ampak – je presneto zabredel. Sama pa nimam več moči se ubadati s tem. Otroke imam, ne rabim še enga v podobi moža, da ga usmerjam. Sem poskusila, sedaj pa…. hočem nekaj zase![/quote]
OK … imata štalo. Kot sem že napisal – če ti znese potem mu daj “rumeni” karton in ga za kaj, kar ima rad – ti pa to lahko obvladuješ – “prikrajšaj” (če bo “prijelo” boš morala vsake toliko ponoviti v večji/močnejši količini). Če ne bo prijelo pojdita pa narazen.

-.-.-.-.-
še malo heca: tukaj na MON_U je en kup samic, ki iščejo ločene, razvezane moške — z otroci ☺

In tam je potem tiho????
Kaj potem rešujeta?
Zame je tvoj brezjajčnik al kako že rečejo tu na forumu:)

Tebe moti ker prijatelj “upravlja” z njim in je tvoja “kontrola” neučinkovita ali …..

Ma če mu vse drugo več pomeni kot ti/vidva, če mu niti svetovalka ne pomaga….. kaj češ s takim?
Dopuščam še možnost, da svetovanje ni učinkovito in so tvoje prošnje le histerični izpadi, ki ne obrodijo želenih sadov.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja, tiho. Mogoče kaj omeni, mimogrede. Udariti po mizi, to pa ne. Boljše se je umakniti, biti tiho, pozabiti, iti naprej…..
Ja, brezjajčnik, ampak – kako mu povrniti jajca? Včasih jih je imel! Res da je dolgo nalagal v sebi, ampak tu pri tem človeku pa – samo nalaga, nalaga, nalaga…. In najhuje – niti da sva midva zato v dreku, ga ne premakne. V meni pa vre, res.

Njemu verjetno paše tako kot je, ima poservisirano gospodinjstvo, ti sicer nekaj sitnariš, zraven ima pa še prijatelja frajerja, ki mu bo občasno zrihtal še kako prijateljico.

Zakaj točno bi moral on zdaj udariti po mizi? Da bo po tvoje?

Meni se zdi, da bo on udaril po mizi, ko te bo imel dovolj. Ampak do tja se lahko še precej namučiš in njega zraven. Ne vem, če si želiš, da on udari po mizi. Mislim, da boš morala sama udarit. To terapijo je sprejel samo zato, da bo nekaj časa mir v hiši, ne pa da bi res kaj rešil na dolgi rok. Spominja me na naše politike.

Stvari niso tako črnobele, kot se morda zdi…. Tukaj se komentira in razpravlja o tretji osebi, o kateri veste samo toliko kolikor je avtorica dovolila da veste. Torej v najboljšem primeru le pol resnice. Dajte, preden sodite o njenem možu slišat še njegovo zgodbo… Kar je najbrž ne bomo slišali, torej tud soditi o njem ni fer.
Vprašanje je zakaj je mož postal takšen? Ali se je prej ženi kdaj zaupal, hotel reševati kak svoj problem pa ni dobil razumevanja, morda celo posmeh… ne vemo
Morda bi bilo bolje, da bi najprej on sam šel na terapije … morda bi brez prisotnosti žene se odprl in spoznal kje ima problem pa da potem skupaj nadaljujeta…
Skratka veliko stvari je, zadnja pa je kar ločitev zato ker njej nekaj ni po godu….

Otrok v njemu bi se še igral z drugimi “punčkami in fanti”, lastni otroci in njihova mama so mu preveliko breme. Sedaj s svojim nesodelovanjem, molčečnostjo le podaljšuje čas do neke odločitve, ki je noče sprejet, ker njemu je tako fajn, on uživa.……

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close