Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prosti čas pred in v vezi

Prosti čas pred in v vezi

Kako je bilo z vašimi hobiji in športi, ko ste bili samski in kako ko ste bili v vezi?
Ste imeli kot samski več hobijev, več rekreacije ali potem v vezi?
Ste potem, ko ste našli partnerja/ko opustili večino svojih hobijev?

V vezi se je vrsta rekreacije malo zamenjala, sploh na začetku veze, zdaj športamo v dvoje malo redkeje, so pa spet hobiji prišli malo bolj na vrsto:-)

Pri meni se je število hobijev povečalo, za najmanj enega. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni se je število hobijev zmanjšalo, obseg dela pa povečal 🙁

Saj tudi delo je lahko hobi, če se ponavlja dnevno oziroma tedensko, treba je samo poiskati pozitivne stvari ven. 🙂
Dela bi naj sicer bilo manj, če se ga razdeli na dva. Kako pa pri vas delite?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ma kaj pa vem, prvih 5 let veze sem celo več športala. Ko pa sva se poročila pa je bilo manj časa – še službo sem menjala pa kmalu zanosila.. zdj je športa spet več samo drugačnega. Prej je bila aerobika na vse načine, sedaj je kolesarjenje, tek, hitra hoja… 🙂

Ja, to vemo. Prej si samo pisal, zdaj pišeš še o svoji punci. 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Mogoče bi morala definirati, kaj je zate prosti čas – prosti v primerjavi s čim?

Jaz sem pred vezo imela milijon aktivnosti in študijskih obveznosti, projektov takšnih in drugačnih, krožkov, združenj, … Po začetku veze sem se kar nekaj tega znebila, se bolj izbirčno odločala, čemu bom namenjala svoj čas in imela bistveno več prostega časa kot kdajkoli prej – za uživanje v vezi. V tem “prostem” času sva našla aktivnosti, ki nama obema ustrezalo in na športnem področju sva imela zelo zelo podoben okus. Še včeraj ko sva se skupaj v avtu pogovarjala in sva prehitela par kolesarjev, sem rekla, to je pa res en šport, ki mi ni bil nikoli pri srcu in ga res ne bi počela, pa mi je pritrdil, da enako čuti. Na drugih področjih sva čisto spontano kakšno dejavnost zamenjala za drugo in priviligirala nekaj, kar je bilo obema o.k., da sva bila skupaj.

Ne razumem pa, kakšna je tvoja težava. Kaj pomeni, da imaš več dela? Kakšnega dela?

Ja, to vemo. Prej si samo pisal, zdaj pišeš še o svoji punci. 🙂 :)[/quote]
No, ampak to je še vedno samo pisanje. 😉 Ampak ja, vidiš, saj ti kar gre, tudi to lahko šteješ zraven, ni nič narobe, lahko šteješ za pol hobija, več ne. :))

Hobije sva oba obdržala, ker se obema zdi pomembno, da sva na nek način še vedno lahko samostojna, čeprav sva v vezi in skupaj živiva. Je pa res, da zdaj večkrat filme gledam – če sem prej filmsko umetnost zanemarjala, zdaj “podležem” priporočilom filmofila… In je fajn. 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Z zvezo pridejo novi hobiji. Otroci, gradnja ali nabava stanovanja ( več dela), večja odgovornost v službi, več časa za seks in podobno.

Več dela: prej samo likanje mojih oblačiil, zdaj dvojna porcija, prej sem tu in tam kuhala, zdaj je treba vedno.
Ni več toliko časa za hobije. Prej sem šla v kino, zdaj pa likam. Pa take stvari.

Nisem likal ne prej in ne likam ne sedaj. Prav tako ne lika ona. Kuhamo pa z veseljem, eni malo manj, drugi malo bolj.
Očitno ti likanje pomeni več, kot tvoj prosti čas, ne vidim problema. Kaj bi se pa zgodilo, če ne bi zlikala in bi perilo dobro stresla, preden ga obesiš. Moje cunje niso nikoli zmečkane, če pa že malo so, se ne obremenjujem. Tudi zlikane cunje, se hitro pomečkajo, če se kam usedeš za dalj časa.

Kaj vse eni štejete za hobije, sej človek ne more verjeti.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zakaj že je TREBA?
Smisel zveze je ravno v tem, da je v dvoje lažje.

Aja to je smisel? jaz sem mislil, da vezani živite v vezah, ker vam je v dvoje bistveno lepše. Torej praviš, da ste nesposobni samskega življenja?

Za marsikatero žensko je lažje ja, ker ne znajo same poskrbet zase. Ženska, ki nima šihta in je finančno odvisna od svojega moža je to še za današnje čase povsem sprejemljivo.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ko da so moški kaj drugačni, le da gre pri moških za čustveno odvisnost in nesposobnost dobiti seks izven zveze.

V bistvu zase res bolj malo likam, za mojega pa veliko, ker ima tako službo, da rabi polno srajc.
Jaz sem tudi mislila, da bo v dvoje lažje, pa imam sedaj manj hobijev, več dela. Prej sem imela več časa za kino, gledališče, športanje. Zdaj pa moj ne športa kaj veliko, kina ne mara. Tako, da se trudiva, da počneva stvari, ki so nama skupne.
Živiva pa v stanovanju.

Ampak ti se prav delaš žrtev. Razmišljaj ob likanju( jaz sploh ne likam), koliko zdaj več seksaš. Samo bo hudič ratal, če ne seksaš dovolj, potem ti bo še likanje postalo odveč.
Aja, jaz likam ne, ker imam sušilca:))

Aja to je smisel? jaz sem mislil, da vezani živite v vezah, ker vam je v dvoje bistveno lepše. Torej praviš, da ste nesposobni samskega življenja?[/quote]

Iz česa si pa potegnil ta sklep, da sem nesposobna samskega življenja (in ni me treba vikat)?

Meni je logično, da je v dvoje lažje. Enkrat posesam jaz, drugič on. Enkrat likam jaz, drugič on. Enkrat skuham jaz, drugič on. Sem izbrala take čisto preproste primere, da boš doumel.

No ja, če prav pomislim, da sem seksala prej celo več, ko nisva skupaj živela.
Ne gre le za likanje, gre na sploh zato, da je zdaj veliko več dela kot prej. Prej sem tu in tam kuhala, večinoma ne. Zdaj je treba vsak dan kuhat. Pomivat posodo, ki je dosti več kot prej. Pospravljanja je tudi dosti več kot prej.
Hobijev in športa pa manj kot prej.
V bistvu razmišljam, da je biti samska veliko bolje.

Moja sestra se je poročila precej pred mano, jaz sem bila takrat v bistvu še samska, in je enkrat njen mož rekel, boš videla, kako je fletno, ko imaš še nekoga, je vse tip top narejeno v pol časa in potem lahko uživaš (pač v tej temi se ne pogovarjamo o partnerstvu, prijateljstvu, tovarištvu, ampak o količini dela – opomba za Spiderja).
No, v svojem zakonu sem zaman čakala na ta trenutek, ko bi bilo vse tip top narejeno in lažje. In ko pridejo še otroci … se boš zgarala. Res premisli, kaj si želiš.

Želim si biti spet sama v stanovanju :).
Ko se pogovarjam s kolegicami, tudi vse pravijo, da je tako, da imajo sedaj več dela in manj časa kot prej, ko so bile samske in da je to preprosto normalno. Zgleda, da sem jaz čudna, da mi to ne odgovarja.

Ker se obnašaš kot bi živela z otrokom. Kaj tvoj ni sposoben posode pomiti, posesati, karkoli pomagati v skupnosti, oziroma ne pomagati, obstaja mnogo boljša beseda sodelovati.
Dolgoročno pa ti rajši ne napovem prihodnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close