“cena” za imeti prav
izhodišče: opazujem / berem ta forum in ugotavljam, da je nekaj oseb/nickov prav neverjetnih — koliko energije, postov … vloži v utemeljevanje svojega “prav”.
Par se jih pa sploh prepucava v temah z različnimi naslovi na isto “svojo” temo.
Torej: koliko lastne energije, časa … običajno vložite v prepričevanje drugih, da je vaš “prav” pravi.
Držim se načela, da se dvakrat pove v mlinu — ko me kdo v tretje in več prepričuje isto ga pa vprašam, koliko mi plača, da mu pustim, da je njegov “prav” pravi (svoj “prav” pa obdržim za sebe).,
Jaz sem kar potrpežljiv kar se tega tiče. 😉 Me zabava, kaj naj rečem. Kdo pa se nerad zabava? :))
Ponavadi je tako, da ko jst napišem svoje mnenje, se takoj zatem usuje cel kup folka ( eni in isti osebki ), ki me gredo citirat in me želijo prepričati, da se motim. Vedno je isto, vedno. Največkrat se gre pa tu samo za eno osebo in to je, ja le kdo bi si mislil, Marko ! Mislim, da nisem edini, ki se mu to dogaja. Bo znal še kdo drug kaj več povedati o tem, medtem ko se meni se ne da prepirat danes, sem preveč dobro razpoložen. Hvala za razumevanje.
V SŠ sem hodila na debatni krožek, kjer sem blestela. Verjetno mi je zato argumentiranje še danes tako zabavno. 🙂
No, če me tema zanima, sem pripravljena več časa in truda vložiti v to, če me ne, pa lahko tudi samo poslušam, tudi tako se lahko nekaj naučim.
Ko vidim, da ima nekdo premalo inteligenčnega potenciala, se pa ponavadi ne trudim predolgo (ali se pa sploh ne), ker energijo raje uporabim za kaj drugega. Prepričevati prepričanega se ne splača, še manj pa neumnega.
Sicer pa mislim, da nas večina želi imeti ali dokazati svoj prav (če le nismo totalno pasivni oz. apatični, premalo samozavestni, da bi izrazili svoje mnenje, sploh, kadar je to drugačno od večinskega), le načine, kako to doseči, uporabljamo različne.
Nekdo odpre temo: kakšna jabolka imate najraje?
Oseba 1….rdeča
Oseba 2…sočna
Oseba 3.. sosedova hihihi
Spider: Pravi ded ne je jabolk.
Marko: Vprašanje, če je jabolko res jabolko. Kaj pa če je hruška? Mogoče zgleda kot jabolko, ampak dejansko ne moremo vedeti. Mogoče je dejansko hruška. Morda se pa motim. In Spider, praviš, da pravi ded, ne je jabolk. Torej pravi ded je hruške? Kaj pa če je slive? So slive dobre? Robi, kaj misliš?
Matkic: Marko, kaj te ti bluziš?
On: Marko ima poanto, Matkič, ti seveda ne moreš vedeti, kako dobra so domača jabolka, mogoče niso najboljša, so pa dobra, ti pa tega ne veš, ker imaš slabo samopodobo.
Robi: dejansko ne vemo, ali ima Matkic slabo samopodobo, zagotovo pa je, da se v določeni meri ne sprejema oz. beži od svojih čustvenih potreb, sicer bi vedel, da so najboljša domača jabolka.
……
Boom in matjažko prilepita slike jabolk.
……[/quote]
Odlična ponazoritev, res. NM bi pa verjetno dodal, da so jabolka sadež greha in da se jim noben ta prav tip ne bo uprl …
… ali pa še kaj bolj sočnega, kar se za pravo damo ne spodobi niti pomisliti.[/quote]
spider: twelve poitz +
klepetulja — jaz bi kilo jabolk “dilal” za eno “smokvo” — tako mehko, voljno, … kot je vsaka prava dama v temnem kotu ali pa vsaj za grmovjem
Bravo Spider. Opisal si stvari, tako kot jih vidiš. To je višek nadarjenosti. :))
Marko, mogoče imaš prav, mogoče pa nimaš. Ampak tukaj si moramo zastaviti vprašanje, ali je imeti prav kaj več vredno, kot neimeti prav? In kdo sploh ocenjuje, kdo ima prav in kdo ne? Kaj pa če je ravno obratno, tisti, ki nima prav, ima prav, torej, iz tega sledi, kdor ima prav, dejansko nima prav? Opisal sem stvari, kot jih vidim? Kaj pa če sploh ne vidim? Kaj pomeni videti? Mogoče vidim, mogoče pa ne. Višek nadarjenosti? Kaj je pa dno nadarjenosti? Če obstaja višek, mora obstajati tudi dno. In kaj je sploh nadarjenost, kdo je nadarjen, čemu nekoga imenovati nadarjen? Morda se pa motim.
So to retorična vprašanja ali želiš, da ti odgovorim na vse? Zveniš kot jaz namreč. :))
No woman, no cry
No, no woman, no woman, no cry
Oh, little sister, don’t she’d no tears
No woman, no cry
No woman, no woman, no woman, no cry
No woman, no cry
Oh, my little darlyn no she’d no tears
No woman, no cry, yeah
any sister no she’d no tears, no women no cry
Forum je zaprt za komentiranje.