Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pomagajte mi da postanem normalen

Pomagajte mi da postanem normalen

Živim v bloku, ki spada sicer med manjše in zadnje čase res premišljujem kaj je z mano narobe, da me pravzaprav moti tako malo stvari in da pravzaprav s ravno tem izpadem moteč za kakšnega soseda. Začne jih namreč motit, da mene nič ne moti. Spomnim se, da je nekoč pristopila k meni vrhnja soseda in me vprašala, če slišim kako se »tista nad njo« tušira po deseti zvečer in kako teče voda. Če dobro pomislim, so odtoki res precej slišni, vendar teče in odteče, jaz pa niti ne polagam kakšne pozornosti na to. Seveda sem ji nekako v tem smislu tudi povedal. »Ja, torej vas to nič ne moti?« je bilo njeno vprašanje, podkrepljeno z malo bolj izbuljenimi očmi. Seveda sem odvrnil, da ne, da to enostavno preslišim. Tako kot preslišim tudi njeno drsanje stola, vpitje otrok na dvorišču, delovanje pralnega stroja ponoči, malo glasnejšo glasbo ali smeh in govor in ne nazadnje tudi kreg, da o kakšnih malo bolj dinamičnih posteljnih aktivnostih niti ne govorim. Skratka to so nekatere od stvari, ki zelo motijo nekatere in nad katerimi se konstantno pritožujejo, bodisi takrat, ko se najdeta dva somišljenika ali pa na kakšnem zboru. Svojevrstna značilnost je seveda tudi, da vedno praviloma vedno motijo tiste stvari, ki jih počnejo tisti sosedje, katerih trenutno ni zraven. Pravzaprav, če se bo kdo od »trpečih« znašel v stiku s kakšnim od teh, ga bodo začele motit popolnoma druge stvari, seveda spet od nekoga tretjega, četrtega…

Skratka, da se vrnem k mojemu problemu: zgoraj omenjena gospa, se je po najinem hitro končanem pogovoru seveda razočarano obrnila in z nekoliko daljšim nosom odkorakala in ni bila edina. Jaz pa zdaj opažam, da s to svojo čudaško lastnostjo, da me ne moti skoraj nič, postajam za svojo okolico kar malo … moteč in počasi že delam spisek stvari, ki bi me skoraj nujno morale motiti. Nekaj sem jih zgoraj že omenil. Razmišljam tudi, da bi prenehal kaditi, vendar izključno zato, da bi me potem lahko motil cigaretni dim. Motiti bi me morali tudi psi, vendar to bo moralo še malo počakati, saj naš bo še nekaj časa pri življenju (razen če koga ne bo preveč motil kljub temu, da je čist in bolj mirne narave). Kljub temu, da se je nekaj teh stvari že nabralo, bi prišla prav še kakšna rezerva, zato bom vsakega vašega predloga vesel.

Tebe moti, to, da te nič ne moti 🙂

Boom, preveč časa imaš, to tudi zna biti moteče – sebi in drugim, to si pa pozabil napisati ?? :-))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Boom,

saj te v resnici ne rabi nič motit. Ti pri takšnih “pogovorih” samo potrjuj, izdavi tu in tam kakšen “ja”, “res” ipd… pa bo… 🙂

Sem si moral vzeti čas, da razmislim kaj bi me moralo motiti. To je pač nujno, če želimrešiti moj problem in morda si mi ravnokar odkrila vzrok zanj :-)))

Sem si moral vzeti čas, da razmislim kaj bi me moralo motiti. To je pač nujno, če želimrešiti moj problem in morda si mi ravnokar odkrila vzrok zanj :-)))[/quote]

Me veseli, da se razumeva 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

lahko da si postal apatičen, lahko še kaj huje, depresiven, lahko si samo žleht po dobri slovenski navadi pa se samo delaš da te nič ne moti , v resnici pa si ko raca, na površin miren pod vodo pa mahaš z nogami kot nor….

Aha, zdaj mi je jasno, zakaj sem te tako zmotila v temi o kajenju in dimu.

Rezerve ne rabiš, tebe pač motijo ljudje, ki jih nekaj moti. Zelo te motijo tudi tisti, ki to napišejo na forum. Motijo te tudi tisti, ki so prevarani in o tem pišejo v sosednjem forumu.

Mi je pa zanimivo, da takšni ultratolerantneži ne prenesete človeka, ki čisto slučajno ima kakšno pripombo. Da ste bolj tolerantni do tistega, ki povzroča hrup/smrad/vstavi poljubno kot do tistega, ki ga to moti.

Da boš lahko še malo zlival svoj gnev po meni: mene je recimo enkrat, ko so nekaj delali na višini na našem bloku, zmotilo, ker je dotični delavec pri tem stankal kar nekaj piva. Predlagala sem, da to naredi po opravljenem delu in ne med tem, ko je šest metrov visoko. Ker ne bi hotela imeti nikogar na vesti. Grda sem bila seveda jaz, ker ne toleriram pitja na delovnem mestu med nevarnim delom. En, dva, tri zdaj.

že to, da si tukaj aktiven je pot k (ne)normalnosti

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Opažam, da bi potreboval eno tako mentorico kot si ti :-))))

Zdaj sem se spomnil: sosed (nenamerno) pušča svoj avto tako, da imam včasih malo težav s parkiranjem. Nič mu ne bom rekel. Bom poklical tole svojo sosedo in se začel pritoževati ter jamrat kako me moti. :-)))))

Opažam, da bi potreboval eno tako mentorico kot si ti :-))))[/quote]

Po čem to sklepaš? Saj pravim, da ti gre čisto dobro, veliko bolje, kot se očitno zavedaš.

Opažam, da bi potreboval eno tako mentorico kot si ti :-))))[/quote]

Po čem to sklepaš? Saj pravim, da ti gre čisto dobro, veliko bolje, kot se očitno zavedaš.[/quote]

Nisem zadovoljen. Nikoli stvari niso tako dobre, da se jih ne bi dalo še izboljšati. :-))))

Verjetno res. Ampak to pomeni, da sem na dobri poti in da nekaj upanja le je. :-))))

Če te nič ne moti bi lahko bilo, da nisi moten……. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Boom, normalen si. Motijo te namreč prijateljstva med moškimi in ženskami, motijo te ženske, ki povijajo partnerjem otroke ccccc spati pa z njimi nočejo cccccc in sploh vsi, ki iz tega, da s kom spijo, delajo blazno famo cccccc… moti te sveti jožef, ko upaš da to nisi, in angel gabrijel, ker on pa tudi nisi… to vse te toliko moti, da bi žensko, ki bi se ti hotela predati, podariti, zbrcal iz postelje…cccccc

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Sploh ne. Ta prijateljstva me ne motijo. Pravim samo, da je ponavadi vedno nekaj zadaj.

Tudi omenjene ženske me toliko ne motijo. Mislim, da so ponavadi prav te takšne, ki jih vse moti. Vključujoč posteljno dinamiko, ki sem jo zgoraj omenil. Morda prav za to mislijo, da kvarno vpliva na njihove može.

Še manj me motita ta dva. Gabriel se mi je vedno zdel iznajdljiv angel. Jožef se mi pa malo smili po svoje. Je edini, ki se je odločil ostati v gospodarstvu. Vsi ostali so ugotovili, da zna politika bit precej bolj donosna. Poleg tega pa me malo spominja na naše gradbene delavce. Celo življenje je garal, potem pa so ga obremenili še z dodatno odgovornostjo, ki so jo drugi zakrivili. In na koncu, kot praviš, je še brez plačila ostal.

Edino ta ženska na koncu, ja taka bi me pa res utegnila motit. Ampak moja reakcija bi bila takšna kot si jo omenila, ne pa da bi šel k sosedu jamrat. To pa najbrž ni v redu. :-)))))

In vendar si to napisal. ccc

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ne vem, zakaj se s tem obremenjuješ. Če te ne moti, te pač ne moti in ne tuliš v isti rog z drugimi.
Tudi mene ne moti skoraj nič in sem s tem, da sem taka, zadovoljna. Morda pa boš s svojo držo v vašem bloku dvignil prag tolerance.

Jaz sem tudi pomislil na to, da si postal apatičen. Cigareti pa še ti pri tem pomagajo, da lažje utišaš svoje občutke. Če bi nehal kaditi, te ne bi motil le cigaretni dim, ampak še marsikaj drugega.

Lahko se tudi motim, vendar le v primeru, če si resnično zadovoljen s svojim življenjem.

Nič apatičen noo, boom je čisto normalen. Pred časom je odprl temo “Iz leta v leto me moja ljubi manj” ccccc

Boom, zavajaš nežne občutljive čuteče plemenite duše..

če pa meniš, da s svojo inertnostjo motiš kogarkoli – vključno s samim seboj … se pa odreši preje, predno ti je usojena zadnja ura ☺
itak nisi ne nepogrešljiv ne večen ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Nič apatičen noo, boom je čisto normalen. Pred časom je odprl temo “Iz leta v leto me moja ljubi manj” ccccc[/quote]
Mislim, da bo res nekaj na tem, da se z leti ljubimo manj..Mogoče je zdaj čas, da vzljubi kakšno sosedo, ki mu bo dala novih skrbi. :)))

Nič apatičen noo, boom je čisto normalen. Pred časom je odprl temo “Iz leta v leto me moja ljubi manj” ccccc[/quote]
Mislim, da bo res nekaj na tem, da se z leti ljubimo manj..Mogoče je zdaj čas, da vzljubi kakšno sosedo, ki mu bo dala novih skrbi. :)))[/quote]Tista tema je bila dobra provokacija, ta je še boljša… klic na pomoč, ki to ni, in vendar je–

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close