Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Iščemo idealnega poslanca/poslanko :)

Iščemo idealnega poslanca/poslanko :)

Naslov je mal za hec, ker ne želim, da bi se tu gor sprli. 🙂

Ampak, čisto hipotetično – recimo, da spreminjamo zakonodajo (npr. Zakon o poslancih, Zakon o volitvah v državni zbor…), kaj bi vi želeli, da v teh zakonih piše v smislu pogojev, ki jih morajo izpolnjevati poslanci? Želim, da imate kar bujno domišljijo, saj gre za predstavnike ljudstva.

Kaj menite o t.i. ženskih kvotah? Ali jih podpirate ali ne? In nasploh, kaj menite o ženskah v politiki, tako na lokalni kot na državni ravni?

Jaz se ne bi opredeljeval glede na spol, ker ni pomemben spol, ampak karakter in sposobnosti.

Sem bolj naklonjen neposredni demokraciji ter ukinitvi vseh privilegijev, ki jih imajo trenutni prevarantje. Da bi bilo lažje odstaviti nekoga, ki zlorablja funkcijo….

Če kvote, potem naj bodo kvote glede na “stanove”. Torej preprečiti, da bi bilo 90% (in 100% ministrov) predstavnikov ljudstva v bistvu predstavnikov javne uprave, državnih podjetij in fakultet, ki realnega sektorja niso povohali v življenju.
Sicer pa mislim, da veliko regulative prinese veliko sr.anja. Imamo več kot dovolj zakonov. Zagotoviti moramo, da ti v večji meri veljajo za vse in postopoma zmanjševati obseg zakonodaje in število izjem. Ne rabimo nikakršnega novega zakona o poslancih. In tudi obstoječemu lahko črtamo vse člene, kaj po mandatu. Saj obstaja zakonodaja za zaposlene, ki jim preneha delovno razmerje.

Hmm, dve zadevi se meni zdita kar pomembni: prvič, da bi se vzpostavil inštitut zamrznitve, tako da ko postaneš poslanec, se ti trenutno delovno mesto zamrze in potem ko nehaš bit poslanec, se vrneš na tisto delovno mesto. s tem bi se znebili teh odpravnin, In plače, ki jo prejemajo še 6 mesecev (prej eno leto) po funkciji, Poleg tega bi pa rešli še problem, da se ljudje ne bi tako oklepali tistega stolčka, ker nazaj nimajo kam it (zaključili so delovno razmerje v prejšnji zaposlitvi.. Oni bi se počutili bolj varni in če bi izgubili naslednje volitve, ne bi bil konec sveta (in jim ne bi bilo treba it preko trupel, da ohranijo svojo službo). Pa manj poklicnih politikov bi verjetno imeli, saj bi se jih več naveličalo tega športa in bi šli nazaj na prejšnje delovno mesto. To bi bilo tudi higiensko, saj se z vrtenjem istih ljudi na različnih delovnih mestih povečujeta korupcija in nepotizem.

Potem bi pa radikalno zvišala plače ljudem na vodilnih mestih – npr. predsedniku vlade in ministrom. Tako bi se morda za ta mesta potegoval tudi kakšen sposoben človek in ne samo kljukci, ki so naveličani kariere na univerzi ali nesposobneži, ki se nimajo kam dat in so v bistvu nezaposljivi. In na drugi strani ukinila ali radikalno zmanjšala nekaj brezveznih struktur, ki delajo samo birokracijo (npr. Urad za zaposlovanje bi se lahko skrčil za pol…). Po načelu: manj ljudi, in tisti naj imajo dovolj dela in naj bodo dobro plačani.

Ženske in kvote … hmm, nimam nekega točno določenega mnenja. Mislim, da se to v Evropi močno podpira. Vendar ko vidiš kakšne ženske imamo tam v parlamentu, te … brrr 🙁
Dejstvo pa je, da brez kvot je žensk v poltiiki malo in s tem smo kot spol “odrezane” od centrov moči in gredo vsi najbolje plačani položaji pravzaprav moškim…

Ja, naše poslanke so “zanimive” iz različnih zornih kotov. :)) Ne vem, če si opazila, ampak v politiki je nekaj žensk, ki zelo hitro menjajo politične stranke, a so vedno “pri vrhu”. :)) Čudno se mi zdi, da to ne moti tistih vztrajnežev, ki so leta in leta v politični stranki, plačujejo članarino, a nikamor ne prilezejo.

Glasujem za PUKŠIČA!!! Še nikoli ni zdel teme!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Jebeš politike, še posebej pa bi potem lahko političarke, a ne? :)))
Ne vem, na kaj bi biološki spol vplival, na poštenost, pravičnost, čut za odgovornost?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kako ne veš, Matjažko? Bi ti svoji ženi pustil, da bi se ukvarjala s politiko (tako na državni ravni)? :))

Kako ne veš, Matjažko? Bi ti svoji ženi pustil, da bi se ukvarjala s politiko (tako na državni ravni)? :))[/quote]

Če bi imel politične koristi ,vsekakor. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Danes je celo rekel nekaj takega, s čimer se strinjam 🙂

Pukšič ima smisel za humor. Pa na nek način je človek iz ljudstva. Tudi taki poslanci morajo biti v parlamentu. Kaj bomo s samimi teoretiki? :)))

Polanka :

Melita Župevc

Kandidatka za najslabšo frizuro? 🙂

Dejmo narest spisek 90 posrancev za palament, seveda naj bi bili posteni
in z ustrezno solo, pa brez masla na glavi – bojim se da jih ni toliko v celi SLO 🙁
.
.

Kandidatka za najslabšo frizuro? :)[/quote]

Ja… Mene vsakokrat znova šok, ko jo vidim 🙂 Rabim viski, da pridem k sebi… ;), ker sprotim pozabim, kako to izgleda…

Kako, da ne, že tukaj nas je več kot polovica 🙂

Seznam (potencialni kandidati sami dopolnijo) :))

1. Bibita_Melita – za predsednico

Bibita minika je mus in to taka, da ne ves a je sirok pas ali kratko krilce 🙂
.
.

Hehehe… to verjetno zato, ker bi mojo dolžino vladanja lahko primerjali z dolžino krila :))))

Neeeee
ce bos govorila neumnosti, da bomo vsaj uzivali, ko te bomo gledali.
Pa tangice ( spagicku na prdicku ) je tudi obvezno !
.
.

Danes je celo rekel nekaj takega, s čimer se strinjam :)[/quote]
Vem kateri del ti je bil všeč!! tisti ko je rekel: eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Hehehe… to verjetno zato, ker bi mojo dolžino vladanja lahko primerjali z dolžino krila :))))[/quote]

Bibita, ti že dolgo vladaš tu na MON-u, zato verjetno nosiš dolga krila. :))

Hehehe… to verjetno zato, ker bi mojo dolžino vladanja lahko primerjali z dolžino krila :))))[/quote]

Bibita, ti že dolgo vladaš tu na MON-u, zato verjetno nosiš dolga krila. :))[/quote]

Pretežno nosim hlače. 🙂

Bibita, ti že dolgo vladaš tu na MON-u, zato verjetno nosiš dolga krila. :))[/quote]Pretežno nosim hlače. :)[/quote]Aha, Bibita nosi hlače 😉 🙂
A o tangicah pa ne boš nič rekla? :))))

Drugače pa o naših poslancih nimam besed, me navdajajo z gnusom, brez izjeme. Kup enih naučenih besed brez pravega pomena, vsi s figami v žepih, pazijo kako bodo blejali, da bodo všečni tistim, ki so jih zrinili na stolček in še malo raji zraven, ki te stolčke kao voli….
So odurni, ogabni, daleč stran od realnega sveta in ne vedo več kaj sploh je njihovo poslanstvo…. 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

poslanci predstavlajjo dejansko sliko slovenije, zato mi je nerazumljivo ko nekateri govorite o gnusu ki vas preveva ko jih gledate, se potem gnusite sami sebi? mogoče v njih vidite odraz sebe?
idealnega poslanca ni, tako kot ni idelanega človeka, če hočete idealnega poslanac potem je potrebno not postaviti mehanski glasovalni stroj ki bo temeljil na mrzli logiki računskega stroja….jaz bi za poslance dvignil samo en pogoj in to je starostna meja kdaj je nekdo lahko izvoljen za poslanca in ta bi morala biti nekje med 30 in 35 letom ko človek doseže neko zrelost in življenjsko modrost, ženske kvote so neumnost, ženske so enako sposobne ali nesposobne kot njihovi moški kolegi, če želijo ženske v politiko se pač naj bolj angažirajo, pa potrebno je zmnjšat število poslancev na polovico ter št občin in občinskih svetnikov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close