Ponoven stik – da ali ne
Poklical me je nekdanji sodelavec (nisem dvignila) s katerim sva bila vrsto let zelo povezana, tud zaljubljena, vendar oba v partnerskih zvezah, zato je vse ostalo le pri pogovorih in kavicah. Potem sva šla vsak svojo pot, čeprav je bil z njegove strani predlog, da bi zaživela skupaj. Nekajkrat sva se slišala po telefonu, zdaj pa me je po dolgem času spet poklical. Pri meni so zdaj velike spremembe, ločila sem se, nekako si trudim ponovno urediti življenje, kako je pa z njim pa ne vem. Ne vem niti ali ga naj pokličem nazaj, ker če je še vedno v zvezi se ne želim vmešavati. Zdaj pa sem v dilemi – ga poklicati in zvedeti kaj se dogaja ali raje vse skupaj pozabiti. Kak nasvet?
Men je on super, z njim se lahk vse pogovarjam, imama enake interesem, v večini stvari se ujameva … ampak ker zdaj kar nekaj časa nisva imela stika sem se nekako sprijaznila, da iz tega ne bo nič, zdaj me je pa spet zdrmal s tem klicem in me je pravzaprav strah, če je še vedno v vezi ali ima to kak smisel it naprej – zato, se ne morem odločit al spet vzpostavit kontakt ali pa vse dokončno pozabit.
nikoli se ne pogreva restanga krompirja, vina ter stare ljubezeni…ker pa ga boš poklicala, v to sploh ni za dvomit, ti povem naslednje, iz vsega skupaj ne bo nič, ko se bo med polizal, se bo on ali vrnil ženi (če jo bo sploh zapustil) ali pa tebe zamenjal za katero drugo..ti si vmesna postaja..on pa iluzija zgrešene ljubezenske veze , ki je nisi nikoli imela sedaj v teh teških trenutkih pa si jo zidaš v oblakih…previdnost ni odveč sploh pri tebi ki si trenutno čustveno nestabilna
Zakaj bi se pa ravno on vrnil? Od kod ti tako močno prepričanje?[/quote]
vsem poznano dejstvco je da so ženske močnejše od moških, se prej ločijo in se za razliko od moških le redko vračajo na pogorišča ljubezni, to seveda velja za zrele ženske po 30 letu..on se je ločila, on še vedno vztraja, v bistvu ravna oportunistično in si pripravlja teren, da bi gladko skočil iz enega gnezda v drugega
Zakaj bi se pa ravno on vrnil? Od kod ti tako močno prepričanje?[/quote]
vsem poznano dejstvco je da so ženske močnejše od moških, se prej ločijo in se za razliko od moških le redko vračajo na pogorišča ljubezni, to seveda velja za zrele ženske po 30 letu..on se je ločila, on še vedno vztraja, v bistvu ravna oportunistično in si pripravlja teren, da bi gladko skočil iz enega gnezda v drugega[/quote]Saj ne vemo, še avtorica ne ve 😉
Je pa verjetno od koga slišal zanjo in se je namenil poklicat, ker jima je bilo nekoč lepoooo…..
Mislim da gre za neizživeto ljubezen – bolje rečeno zaljubljenost ;). Bila sta nekoč v oblakih, nista pa nikoli živela skupaj, da bi se resnično spoznala. Drug o drugem imata v glavi še kup iluzij na katerih gradita gradove v oblakih.
Eh, mogoče pa komu uspe…. 😉 :)))
Težke besede za nekoga, ki v drugi temi govori o veri, upanju in vseobsegajoči ljubezni.
Ne glejte kaj delam, poslušajte kaj govorim press[/quote]
znaš ločit dejstva življenja od Vere? ali si le zaslepljeni ateist ki niti ne poskuša odpreti oči?[/quote]
Znaš ti ločit dejstva? Dejstvo je, da še nihče od nas ne ve, niti avtorica ne, če je “njen” tip samski ali pa v zvezi. Le ti to veš? Kje si pa to zvedel? Deli z nami prosim.
znaš ločit dejstva življenja od Vere? ali si le zaslepljeni ateist ki niti ne poskuša odpreti oči?[/quote]
Znaš ti ločit dejstva? Dejstvo je, da še nihče od nas ne ve, niti avtorica ne, če je “njen” tip samski ali pa v zvezi. Le ti to veš? Kje si pa to zvedel? Deli z nami prosim.[/quote]Dejstvo je menda to, da se v istega človeka ne da dvakrat zaljubiti, meni ostaja večno vprašanje…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Saj kot vidite – ne vem se odločit ali spet vzpostavit stik in vsaj zvedeti kako je pri njem. Trenutno sem zelo raztresena, nimam še urejenega življenja, z bivšim še nimam rešenih vseh stvari, ne najdem novega zagona. Res pa je, da sem se ob njem vedno dobro počutila, ob njem sem dobila novo energijo tudi če sva govorila le po telefonu. Optimist je, živi za danes, ne obremenjuje se z jutrišnjim dnem in ne z včerajšnjim. Nisem najmlajša in ni mi za bit sama, po drugi strani pa imam strah pred neko vezo, saj imam zelo slabo izkušnjo.
Znaš ti ločit dejstva? Dejstvo je, da še nihče od nas ne ve, niti avtorica ne, če je “njen” tip samski ali pa v zvezi. Le ti to veš? Kje si pa to zvedel? Deli z nami prosim.[/quote]Dejstvo je menda to, da se v istega človeka ne da dvakrat zaljubiti, meni ostaja večno vprašanje…[/quote]
Dejstvo je tudi to, da zaljubljenost ni pogoj, da se zgradi ljubezenski odnos. Zaljubljenost je le neka faza, da se neznanca lažje zbližata. Ta dva pa nista več neznanca. 🙂
Dejstvo je menda to, da se v istega človeka ne da dvakrat zaljubiti, meni ostaja večno vprašanje…[/quote]
Dejstvo je tudi to, da zaljubljenost ni pogoj, da se zgradi ljubezenski odnos. Zaljubljenost je le neka faza, da se neznanca lažje zbližata. Ta dva pa nista več neznanca. :)[/quote]Ne, Milivojević, prav imaš ccccc
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Pa saj če mu vrneš telefonski klic, ne pomeni, da bosta takoj kaj imela. Včasih je telefonski klic samo klic oz cigara samo cigara je mendaa freud rekel… bolj nenavadno je, da ga ne pokličeš nazaj in da toliko študiraš v zvezi s tem. Bil ti je bližnji človek, s katerim si izgubila stik. In zdaj ga boš poklicala (itak da ga boš) s kar nekimi pričakovanji…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Pa saj če mu vrneš telefonski klic, ne pomeni, da bosta takoj kaj imela. Včasih je telefonski klic samo klic oz cigara samo cigara je mendaa freud rekel… bolj nenavadno je, da ga ne pokličeš nazaj in da toliko študiraš v zvezi s tem. Bil ti je bližnji človek, s katerim si izgubila stik. In zdaj ga boš poklicala (itak da ga boš) s kar nekimi pričakovanji…[/quote]
Saj, en klic bi rešil dilemo. Ne vem, zakaj toliko filozofiranja, kot da drugi vemo ali je tisti moški samski ali ni. 🙂
Ko človeka enkrat poznamo, ga več ne moremo idealizirati oz. več ne zadosti našim nezavednim idealom.[/quote]Hehe kdaj pa poznamo… jaz še same sebe ne poznam, ne da bi drugega… čeprav, tu sem prebrala že nekaj izjemno dobrih psiholoških profilov (tudi mene same), avtorja raje ne bom navedla~~
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Ko človeka enkrat poznamo, ga več ne moremo idealizirati oz. več ne zadosti našim nezavednim idealom.[/quote]Hehe kdaj pa poznamo… jaz še same sebe ne poznam, ne da bi drugega… čeprav, tu sem prebrala že nekaj izjemno dobrih psiholoških profilov (tudi mene same), avtorja raje ne bom navedla~~[/quote]
Saj ni treba veliko, da spoznamo, da ni idealen. To je dovolj. 🙂
Ko človeka enkrat poznamo, ga več ne moremo idealizirati oz. več ne zadosti našim nezavednim idealom.[/quote]Hudič je, da četudi prisegaš kako sveta ti je resnica, ko do nje prideš, zavržeš tistega, ki o njem veš resnico, ker ti je “pokvaril” iluzijo (=laž), ki si jo gojil v svoji glavi o njem…..ccccc
Forum je zaprt za komentiranje.