Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moja in njen bivši

Moja in njen bivši

Moja žena si že nekaj časa občasno dopisuje s svojim bivšim. Zdaj sta pa prišla do točke, ko sta izmenjala telefonski številki in tudi dobila bi se naj. In vedno je bila prej proti temu, da se z bivšimi kdo druži. Zdaj mi pravi, da ni to nič takega, da nima nič za bregom, da sem nezaupljiv in ljubosumen. Še navrgla mi je, da je bivšega ravno zaradi ljubosumnosti tudi zapustila. Ne vem več, kaj naj si mislim. Vem pa, da kjer je dum je tudi ogenj. Komunikacija med moškim in žensko nikoli ni kar tako, tja v tri dni.

Če sta si šele zdaj izmenjala telefonski številki, verjetno nimata skupnih otrok? Meni je vse to skupaj zelo čudno. Najprej nekaj časa dopisovanje, nato pa tudi dobivanje. Kaj ima ona od tega? Zakaj se vi trije ne dobite skupaj na kavi? Če nima nič za bregom, potem te lahko pelje zraven. 🙂

Praviš, kjer je dim, je tudi ogenj. Za kakšen dim gre? A se ti zdi, da je še nekaj več kot dopisovanje? Kakšna je vsebina njunih sporočil?

Dobra okoliščina je, da ti je povedala, da sta si izmenjala telefonski številki, lahko bi namreč molčala o tem in se z njim na skrivaj dobila.

Vprašaj jo, zakaj meni, da mora z njim še ohraniti stike oziroma kaj posebnega je v tem njunem prijateljstvu. Nisi napisal, če sta geografsko oddaljena ali živita v istem kraju.

Malo več napiši.

Imava družino, skupaj sva že 10 let, imava dva otroka. Vedno je bilo proti temu, da bi se kdo dobival z bivšimi.

Mene je zanimalo, če ima otroka z njim, ampak predvidevam, da ga nima. Mislila sem, da sta vidva poročena krajši čas. Težko napišemo mnenje, ker si izpustil bistvene okoliščine na katere sem opozorila zgoraj. To, da je bila ona vedno proti temu, da se kdo dobiva z bivšimi, še ne pomeni, da ne bo požrla svojih besed. Zarečenega kruha se največ poje.

Lahko ti samo rečem, da bodi zelo pozoren na njeno obnašanje. V razmerjih se pogosto zgodi, da se kdo od partnerjev začne dolgočasiti, potem mu začnejo hoditi “neumnosti po glavi”.

Tudi njena reakcija je nenavadna, da te obtožuje, da si ljubosumen in nezaupljiv. Tisti, ki nima nič za bregom, pojasni situacijo in razloge za srečanje. Pri njej pa – napad je najboljša obramba.

Kako pa kaj drugače vajin odnos ?
Sta zadovoljna, si zaupata ???

Kadar nekdo postane bivši, je vedno bolje da bivši tudi ostane; vse ostale nadaljnje oblike prijateljstva, furanje poznanstva ipd nekako ni ravno prava izbira (koliko opažam po drugih ljudeh). Meni je vedno nenavadno ali celo čudno, ko mi nekdo omenja, da ima stike z bivšo ali bivšim (iz osebnih in ne drugih razlogov npr poklicnih); sem bolj zato obliko, da ko z nekom prekineš odnos, da tako tudi ostane. Če bi naletela ne nekoga, ki bi mi naprej nosil bivšo, se z njo dobival, vsakodnevno slišal…kaj čem s takšnim človekom; sem raje sama kot da to prenašam.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Se strinjam.
Razen, če imaš z bivšim ali bivšo otroke. Takrat pa se zadeve malo zakomplicirajo. 🙂

Robi … pred nekaj leti je imela afero, kot posledico moje afere, ko sva zakrpala odnos je bilo vseskozi OK. Tako sem mislil tudi sedaj. In s tem bivšim že leta sploh ni imela kontaktov. Sicer mi je povedala da z njim komunicira, ampak sem mislil, da bo to nekako ostalo na nivoju maila, zdaj pa bi to rada selila na nivo telefoniranja, ker on nerad tipka. Celo za sprehod sta se že dogovarjala.

Povedal sem ji, da me to moti in da iz te igre izstopam, če bo nadaljevala.

p.s. otroci so najini.

Kakšna pa je to ljubezen, da ji omejuješ ogenj?

Kdo pa si ti?

Tega pa jaz ne razumem.. zakaj sta sploh krpala, če sta oba že spala z drugimi? Zaradi otrok ali zato, ker sta se imela še rada? Dobro ona je izgleda zato, ker si tudi ti. Vseeno me zanima kako imaš afero z nekom drugim, če ljubiš nekoga drugega? Oziroma.. malo drugače, kaj vama/tebi pomeni tale zakrpan odnos? A to pomeni, da spet furata ali dejansko, da se imata rada? Torej dejansko čutiš, da imaš rad njo? Si se vprašal iz kje izhaja tvoja motivacija sploh biti z njo? No, skratka to sprašujem zato, ker če bi imela občutek, da me ima moj dejansko rad in seveda, če bi imela jaz njega … bi si iz dolgčasa omislila še kakšen šport, ne pa dopisovanje z bivšim. Če bi pa imela občutek, da moram najti ljubezen…in da sem doma naredila res že vse, bi znalo biti drugače.

Se strinjam.
Razen, če imaš z bivšim ali bivšo otroke. Takrat pa se zadeve malo zakomplicirajo. :)[/quote]
Zakaj se stvari zakomplicirajo??? Razen, če razmišljaš, da so tudi otroci bivši!!
Bivša/bivši in otroci sta dve kategoriji!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

@HJA … zakrpala sva, ker tiste afere niso imele globokega pomena. Kljub temu sva dolgo krpala, ampak je na koncu uspelo. Vzpostavila sva kvaliteten odnos, ki traja že nekaj let.

Zdaj pravi, da ga ni mislila klicati, da ima njegovo telefonsko številko tudi njuna skupna prijateljica, da je to bila njegova ideja in da se naj ne sekiram.

Kako si zvedel za njeno dopisovanje itd.? Kaj se o tem sproščeno pogovarjata? Imaš prav, ko praviš, kjer je dim je tudi ogenj. Očitno ji nekaj manjka, hrepeni po dogodivščini in vajin odnos postavlja na kocko. Kako je odreagirala na to, ko si ji rekel, da izstopaš iz igre, če bo nadaljevala? Ji je kaj mar?

Ne verjamem v žensko-moško prijateljstvo, res tisto pravo, pristno in globoko. No, razen če bi bil on gej, potem je vse mogoče:).

Pa to pomeni potem, da ne bosta nadaljevala s stiki? Hmm, mene bi zelo zanimalo zakaj se želi dobit se z njim. Sicer, če imaš ti sedaj dober občutek, se najbrž ne motiš.

Meni se ne zdi še nič narobe, če se občasno vidiš z bivšim na kavici. Če je v odnosu zaupanje, te bo povabila zraven. Vprašanje pa je, če bi ti sploh šel. Če ji v tem primeru ne zaupaš, še ne pomeni, da namerava karkoli, s čimer bi te lahko prizadela.
Tudi to, da je rekla, da se z bivšimi nikoli ne bi videavala, zdaj pa se, še ne pomeni nujno nič slabega. Mogoče je bila takrat premalo zaupljiva, zdaj pa je morda spoznala, da to ni nič takega, če imaš odnose razščiščene. Ampak to je samo ugibanje, ker si povedal zelo malo o sebi in njej.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, v čem vidiš smisel, da se sploh dobita? Kaj bi tebe vleklo, da bi se dobil na kavi z bivšo?

Isto kot me vleče, da se dobim s prijateljem, prijateljico, s katero nikoli nisem imel intimnega odnosa.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Je pa res, da imam samo eno tako prijateljico in ta izhaja iz kratke najstniške ljubezenske zveze oziroma bolj zaljubljenosti, ki je nastalo iz prijateljstva. Potrebe ali želje po videvanju z ostalimi pa nimam, čeprav smo z vsemi v dobrih odnosih.

Mislim, da ima sedaj podobne namere.
Je ženska, ki ne mara, da jo moški omejuje. Zato ji gre na živce, če je moški ljubosumen. Brez razloga pa moški tudi ni ljubosumen.
Rada bi, da bi ji zaupal, vendar počne vse drugo, kot to, zaradi česar bi ji sploh lahko zaupal.

Seveda sta dve kategoriji. Hotel sem povedati, da ne moreš z bivšim prekiniti stikov, če imaš z njim otroke. Zato je potrebno več zaupanja, da trenutni partner ni ljubosumen na bivšega.

Robi, moški je lahko ljubosumen tudi brez razloga. Lahko je ljubosumen že samo zaradi lastne negotovosti ali pa recimo, ko ne ve, kje se “njegova” ženska nahaja. Človek, ki je negotov, mu lahko gredo po glavi misli, ki so posledica njegovih strahov. Te misli pa ponavadi nimajo zveze z realnostjo ampak so povezane s kakšno osebno izkušnjo iz preteklosti. To pa seveda še ne pomeni, da se nam izkušnja ne more ponovit.

V tem primeru se gre za upravičeno ljubosumnost.

Drugače pa je to res, kar pišeš.

Seveda ni nič narobe, tudi skok med rjuhe z bivšim sam po sebi ni napačen, a ne:). Ne vidim potrebe, da bi se nekdo družil z bivšimi. Ne gre za gojenje sovraštva, zamere ali kaj podobnega. Samo enostavno izbiraš, s kom boš preživel dragoceni čas. Če se je pravljica končala, se je z namenom.

Morda ti kaj pomaga naslednje…

Jaz ponavadi vzpostavljam stike z bivšim takrat ko stvari v primarnem odnosu ne štimajo ali pa se tam soočam s kakšnim problemom, ki ga ne znam rešiti. Psihološki mehanizem, ki stoji za tem, gre nekako tako: jaz POTREBUJEM nekoga, s katerim bi se pogovorila ali na katerega bi se naslonila in če moja boljša polovica NI PRIPRAVLJENA pri tem sodelovati, poiščem TISTEGA DRUGEGA, ki mu je to šlo dobro od rok. Takrat se je z bivšim enostavno pogovarjati, ker me pozna, me razume, ampak ni obremenjen s trenutnimi težavami, ki so v odnosu in ki v bistvu onemogočajo, da bi to počela s svojim partnerjem.

Si predstavljam, da se nekdo v takih trenutkih zaupa kakšni prijateljici ali mami, vendar jaz imam v bistvu bivšega za drugega najboljšega prijatelja, takoj po svojem možu. Kako pogosto se to dogaja? Poredko. V 15 letih 3x, vendar sva takrat lahko tudi večkrat v stiku, fizično, po telefonu in po mailu. IN ker so bile takrat težave v odnosu dovolj velike (in zamera do partnerja tudi), nisem imela prav nobene slabe vesti. Je pa res, da tudi vem, da mojega moža to nič ne moti, dokler ostane na prijateljski ravni.

Med temi obdobji pa pade kakšen mail, enkrat na leto, na par let, nič več.

Jaz bi rekla, da tvojo nekaj očitno muči. Morda nekaj bolj resnega, kot v teh primerih mene, morda pa samo radovednost ali pa neka želja/potreba po pestrosti. Po moji oceni en temeljit pogovor ne bi bil odveč…

Ne vidim pa neke hude razlike med pogovorom po mailu in telefonu ali pa celo v živo. Seveda v kolikor to ni nek romantični dejt 🙂

Jaz mislim, da bi ženska morala najprej pojasnit njen razlog za videvanje z njim, posebej, glede na njeno prejšnje stališče glede bivših.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close