tašči gre v nos
Kaj pa, če bi se ti postavila v njeno kožo? Če je tvoj otrok fant, boš nekega dne najbrž tašča in ko bo on imel otroka in bo njegova z otrokom hodila samo k svoji mami najbrž ne boš preveč srečna. Otroku je tvoja tašča enako kot tvoja mama – obe sta babici in povsem razumljivo je, da bi tudi ona rada kdaj videla svojega vnuka. Ene kar kličete k špetiru, sploh ne vem kako imate lahko pri tej svoji nezrelosti že otroke.
To so ta dvojna merila.
Moški, ki bi otroka iz vrtca vsak dan direkt k mami vozil, bi bil označen kot popolnoma nesposoben in nezrel.
Tašča, ki želi družbo sina in vnuka, ker je sama, je posesivna in naj se kar sama zaposli, ne pa, da najeda mladi družini, ki hoče mir in čas zase.
Tu je pa mama sama in hči ji bo seveda delala družbo skupaj z vnukom.
Tašča je pa spet tista tagrda, ker bi rada tudi mogoče kdaj vnuka videla.
taščo ne briga kje si. to je dejstvo. so pa visoke tašče, nikoli ne bodo same rekle: ga lahko vzamen, peljem kam, mora vedno ta mlada za njo riti…
glede tebe: bolano da VSAK DAN hodiš k mamici. Dej no, osamosvoji se. Ja sama je, rako je življenje. Naj si najde hobi ne pa izsiljuje, da je sama. Jest sem tudi sama, naj majo ta mladi svoj lajf…
drugače pa MISLI S SVOJO GLAVO. imaš svojo družino, ki MORA BITI PRVA.
Midva z otrokom greva zelo rada tja, ker imamo tam veliko prostora, se lahko igrava, kaj delava, plevel pobirava iz tlakovcev, že kaj najdeva, skratka uživava skupaj, dolgčas pa tudi ni mami (je že kar v letih). Doma (pri tašči), ni nobenega prostora zunaj, lahko sva samo zaprta noter, otrok pa potrebuje svež zrak, kajne? V čem je potem slabost, da greva k mami? Ne hodim se je držat za kiklo, sploh ne!!Če je partner doma, smo pa mi skupaj.A zdej sem pa jaz mal čudna, zakaj že?
Zato, ker ne razumeš, da bi otroka tašča tudi rada kdaj videla. Pa pojdite skupaj z njo na sprehod, kdo je pa rekel, da morate bit noter. Zakaj trmariš po svoje in ne razumeš, da si lahko samo vesela, da imajo tvojega otroka radi vsi in da bi lahko en procent svojega časa vendarle namenila tudi druženju s taščo?
Ampak vi to dejansko resno mislite …
Otrokova mama je samostojna, odrasla osebnost. Sama odloča o tem, kje se ona bolje počuti. Tako pač je, da se verjetno 95% žensk bolje počuti pri svoji mami (ali sploh kjerkoli), kot pa pri tašči. Če domneva, da se tam bolje počuti tudi njen otrok, je to njena ustavna pravica, mater, da otroka pelje tja, ne pa pod prisilo nekam drugam, samo da bo otrok pravično porazdeljen med dve babici. Tisti trenutek, ko si dobila sina, ti je moralo biti jasno, da to pomeni, da boš imela na stara leta veliko manj od njega in njegove družine, kot pa, če bi imela hčerko. Taki so odnosi med ljudmi od pamtiveka, ti bi pa ZAHTEVALA, naj se nek odrasel človek sili v nekaj, kar doživlja kot nenaravno. Zakaj že?
Zavedaj se, da otrok ni tvoja last. NI! In ima pravico imeti svoje odnose s SVOJIMA babicama. Ena je pač tvoja mama, druga tašča. Eno maš ti rada, drugo manj ali ne. A to ne sme vplivati na življenje vnuka.
Bodi poštena, bodi fer. Svoje odnose imej kakršne imaš, a ne vmešavaj se v odnos babic z vnukom, vse dokler bo ta normalen in ok. In ja, OBE imata enako pravico videt vnuka. Razdeli čas.
In prosim, ne nakladaj o svežem zraku in lepotah pletja plevela med tlakovci :-)))))))))))
Če gre meni tašča na živce in se z njo samo kregam in me samo daje v nič tako pred mojim možem, kot pred otrokom, potem nimam niti najmanjše želje rinit vsak teden 2x k njej na obisk.
Nimam pa nič proti, če k tašči pelje otroka njegov oče. Ampak ga ne, ker se mu ne da.
In zaradi vsega tega naj sedaj pokličem svojo mamo in ji rečem, da se do nadaljnega ne bova družile, ker pač nimam varstva za otroka, le-ta pa ne sme biti več z mojo mamo kot s taščo??
In potem se čudite, ko snaha nekega dne spakira in gre, vnuka boste pa naslednjič videle na njegovi poroki …[/quote]
In zakaj? Ker spoštuje partnerjevo mamo oz otrokovo babico?
Glej, jaz sem snaha, hči in mama. Verjemi, da imama čez taščo kaj za povedat, vendar to je najin problem. Otroci so obiskovali obe babici in vspostavljali svoje odnose z obema samostojno, ne podl mojim vplivom. Enkrat nisem rekla nič čez njo vpričo otrok.
Tašča moram reči, da je to cenila in v bistvu skozi 20 letno druženje so najini odnosi prav prijetni (ne živimo pa skupaj:-)) Otroci imajo rajši mojo mamo, tako pač je, a ne pozabijo kdaj obiskat tudi drugo babico. Vidi se, da tja grejo bolj po uradni dolžnosti kot z veseljem, a to je njihov problem.
O tem govorim.
Forum je zaprt za komentiranje.