Kdo od vas ima kakšmo domačo žival in katero
Oj Svetilnik, jaz imam psa, ki ne mara mačk.
K hiši je prišla 3 leta nazaj v hudi zimi (-20) na teraso divja mačka-nesocializirana, bala se je ljudi, ampak lačna-dobesedno sestradana.Pes jo je okupiral v enem kotu na terasi in lajal kar je mogel, da sem pritekel pogledat kaj hudiča se dogaja.Mačko sem rešel -nepoškodovano lahko samo tako, da sem psa odstranil, saj se mačka ni pustila prijeti in je pihala in dajala znak s tacami, da bo opraskala tudi mene.
Ko sem odstranil psa, sem mački prinesel malce mletega mesa (od psa-haha) in toplo mleko.Vse je požrla naenkrat in meso in mleko…potem pa sem na tem forumu dobil info, da mačkam ne dajat mleka, ampak vodo.No potem sem mački naredil na terasi eno gajbo s peno in cotami, tako skrito zadaj za drvmi, da je pes samo vohal lahko, do nje pa ni mogle.Spomladi sem mačko ujel v posebno kletko (dobil v zavetišču) in jo dal sterilizirat.No naj končam, še danes se hrani in odžeja pri nas, potem pa gre (bog ve kje vse hodi) ko pa je spet lačna in žejna pa spet pride….pes se jo je že malo navadil, z mojo pomočjo, ker mu vedno rečem-TA JE NAŠA te ne smeš…ampak kakor pride kakšen drug mačkonar mimo, takrat pa pobesni tako po njegovo, vendar dobro ve, da mačkam vpričo mene ne sme storiti žalega, razen da laja in se razburja-protestira kaj hudiča delaš na mojem dvorišču….Imam pa tudi lepo-zelo lepo papigo,….
No jaz (mi) imamo dve mački, ki bi me verjetno edini pogrešali, če bi padla po stopnicah ali zletela po mokrih ploščicah v kopalnici… ker smo že nekaj dni same v beli hiši v slovenskih goricah s pogledom na dravo in pohorje od tam malo bolj vzhodno od krajev, kjer so bile posnete one slikice… nekaj je tudi verjetno pajkov, moljev, in kakšna muha zaide sem… ali pa nočni metuljček, ki jih vse po vrsti rešujem v skladu s svojo milo in plemenito in čutečo naravo…(tudi iz pajkove mreže, zdaj poleti pač morajo manj jesti)
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Pri nas ni da ni – dva pasa (ovčar, mops), dihur, skakači, ptič, odpred nekaj dnevi še tri kokoši, že 5 let pa nimamo več našega muca. Če nebi včasih odreagirala kot resen sovražnik živali, bi imeli še marsikaj (kače, pajki, žabe, kuščar,….)ampak – čas za živali moraš imeti, hkrati pa še ti vedno mora ostati trenutek zase. In ker pri nas vsi prihajajo in odhajajo kakor se jim zljubi, je vse na mojih ramah. Torej – še to jepreveč, čeprav imamo vsi radi živali.
Pri nas doma je pa mini živalski vrt (so me nekoč prijatelji spraševali kdaj bom začela pobirat vstopnino, ko pridejo k meni na obisk).
Imamo: 2 kobili, 2 mačka, 4 ptičje pajke (ki so bolj znani kot “tarantele”, ampak to ni ista vrsta), kuščarko (bradato agamo), kačona (ameriškega goža) in psičko (bernsko planšarko) 🙂
imeli pa smo še cel kup drugih živali, od hrčkov do kur, rib, papagaja… 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://farm9.staticflickr.com/8154/7660659360_6324e64909.jpg[/img]
[img]http://farm9.staticflickr.com/8166/7660668400_52013c40fa.jpg[/img]