Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Spletni klepeti – 35+

Spletni klepeti – 35+

Prijavila sem se na enega izmed spletnih portalov za spoznavanje samskih pa sem bolj nerodna pri komunikaciji. Zanima me kaj vi klepetate z neznanci in kakak vprašanja, teme vas motijo?
Mene osebno moti recimo, če oseba želi imeti podatke o FB profilu (torej ime, priimek in vse ostale osebne podatke, ki bi jih dobila na FB, če bi ji povedala ime in priimek), če se razpiše o bivših, če samo joka in stoka o čemerkoli že, sploh, če udriha čez ženske. Moti me tudi to, če me zaslišuje kako dolgo sem samska (če rečeš nekaj let ponavadi sledi posmeh, da si grda, da te noben ne mara, če rečeš nek kratek čas imajo spet pripombe, zato nočem povedat), spraševanje po tem zakaj sem šla narazen z bivšim, kje točno delam (točno firmo, kar pomeni tudi vse osebne podatke). V glavnem pazim, da ne izdam osebnih podatkov.
Jaz se najraje menim bolj nevtralne stvari: prosti čas, hobiji, rekreacija, branje…
Kaj pa vi? Kake teme odpirate, da pogovor steče? Predlogi nevtralnih tem, ki ne posegajo v osebne podatke.
Zanimajo me predvsem odgovori samskih nad 35(verjetno malce drugače razmišljamo tisti proti 40 kot tisti proti 25, 30 :)), katerih namen je spoznati družbo, mogoče tudi partnerja.

Sicer nisem 35+, pa si bom vseeno drznila odgovarjat.

Ja, tudi meni je slednje bolj pomembno, moraš pa se zavedat, da klepeti so dost podobni med sabo, kot bi se recimo pogovarjal v živo na kavi. Hitro se prestopi meje osebnega. Svetujem ti, da odpiraš lahkotne teme (kaj so danes počeli, kaj jih zanima), pač neke vtise iz dneva, čeprav osebno nisem naklonjena klepetom ravno zaradi stvari, ki jih sama omenjaš. Meni se zdi brezveze (waste of time) klepetat z neznancem, o katerem ne vem nič, o svojih osebnih zadevah, v končni fazi tudi, kako sem preživela dan. Raje dam mejl pa tja preselim komunikacijo.

Klepetalnice so polne različnih osebkov, ki želijo s parimi dobro naciljanimi vprašanji izvedet kar največ. Naredit moraš neko selekcijo,s katerim se meniš in s katerim ne. Verjetno imaš nekje na tej stvari ustvarjen nek profil, kjer lahko vidiš vsaj letnico in status ter iskanje?

Klepetalnice zame niso nekaj resnega, cilj je čimhitreje najt primerno osebo, s katero greš lahko na prvo srečanje. In po parih stavkih tipa ASL res ne moreš vedet,s kom imaš opravka.

Suma sumarum: ne pričakuj ničesar.

Saj sem imela v mislih e-mail. Kak mail preko portala, večinoma pa potem preko e-maila. Včasih grem tudi v kako klepetalnico, ampak bolj izjemmoma, ker tam gor se zadržujejo predvsem vezani tipi pa razni nesramneži, ki začnejo takoj žalit, če jih zavrneš, ko te recimo povabijo v savno.
Raje imam pisanje tako prek maila.

Nisem na takih zadevah, no po moji logiki govoris to kar ti pase in to z ljudmi s katerimi najdes skupni jezik.

Pozdravljena klepetalka,

Sicer sama nisem 35, imam 30 let, ti lahko podam nekaj nasvetov glede spoznavanja ljudi preko net-a. Sama imam ogromno izkušenj, skratka kot si že opazila, veliko tipov preko net-a išče sex, ali je to virtual ali pa dejansko res se hočejo dobiti za avanture. Potem druga stvar je, veliko se jih laže, net je poln ljudi, ki so v vezi, in se potem tolažijo preko net-a s svojimi virtualnimi prijateljčki. Sem naletela na dosti tipov že sploh starih tam od 32-40, poročeni, mali otroci, žena nima pojma tip se pa laže da je samski, ločen, brez otrok. Nekateri pa trolajo preko net-a, se radi prepirajo in žalijo. Druga stvar so pa tako imenovani scammerji, ki so prisotni sploh na dating straneh. To so organizirane kriminalne družbe predvsem iz Afrike, ki se skrivajo pod ukradenimi slikami raznih modelov pa tudi random ljudi, in vlečejo denar od nedolžnih preko net-a.

Če imaš rada da se zgovarjaš preko e-maila, to je bolj tako, pač ni live, ne moreš začutiti energije tega človeka. Sem se že zgovarjala preko mailov pa potem ko sem se na msn-ju ali pa na skypu-brez kamere, se sploh nisem ujela pogovorno s človekom. Tako da preko mailov ti ne svetujem, najbolje je da si uploadaš Skype če ga še nimaš, pa se tam pogovarjaj, lahko si pišeš, in če pogovor štima, greš potem na kamero da vidiš če je to res prava oseba, če je vse kull, se lahko potem še v živo dobiš. Če ti pa tip ni kull ga pa blokiraš na Skypu. Če pa iščeš pen-pale pa frende, je pa tut dobra zastonj stran ok-cupid, je ameriška stran, pa si tam lahko dopisuješ s tipi prek mailov če ti paše.

Sem pozabila napisat, da moj namen je srečat ljudi v živo. In ne bi se na dolgo in široko pogovarjala z njimi, ampak pač nekaj mailov in potem srečanje v živo. Recimo en pohod na Šmarno.
Nimam kamer in teh zadev. Fotk ne pošiljam, osebnih podatkov tudi ne. Če se mi zdi komunikacija normalna potem se zmenim za srečanje pa dam tudi telefonsko.
Je pa težko najti koga za normalno komunikacijo, ne vem ali jaz ne znam, ali je res tako malo normalnih ljudi.
Odbije me recimo tudi to, da nekdo v prvem mailu, ki mi ga napiše, že da svojo telefonsko in pričakuje,da ga bom poklicala. Saj ne, da se je treba mesece in mesece dopisovat, ampak na prvi klik pa tudi ne dam telefonske.

Ja vem Klepetalka, moraš vedeti da 80% tipov prek neta išče sex. Nisi nič čudna, če ne moreš najti kompatibilnih, sem bila na istem, pač net je podobno kot reala, samo da so na net-u ljudje bolj odprti, nimajo zavor in povejo kar res želijo. Saj v reali tudi mnogo tipov išče samo sex.

Jaz sem spoznala najboljšega frenda na eni najbolj bedni chat strani, kjer so bili sami čudaki, samo to da sva se spoznala je bilo res naključje. In imela sva full, pogovorov najprej na tej strani, potem sva si dala skype, in sva tam chatala, vmes sva si tudi slike vidla, potem še telefonski pogovori in pol sva se dobila in sva best frenda že 3 leta. Mislim da je to fer da pošlješ človeku sliko, in da tut on pošlje tebi, saj to ni nič takega, pač dobro je videti s kom se zgovarjaš. Tako to deluje na net-u.

To da ti dajo že v prvem mailu telefonsko, je vsakmu jasno da išče samo FU*, valda se mu ne da tebe spoznat kot človeka. In takih je na net-u 90%. Boš mogla imet kar srečo spoznat nekoga, k te bo hotu res spoznat prek neta, pa dobr saj v reali je dosti podobno. Pa ne bit presenečena če te bo tut dobr tip po srcu, ki ne išče samo fu*ka vprašal za sliko, zato ker ga pač zanima, to je normalno. Če mene vprašaš, da sem jst tip, ki išče samo frende prek net-a, bi isto hotla videt sliko tega človeka.

No tako, dolgo pa tudi ne bi imela potrpljenja za klepetat z neznancem :). Jaz se raje prej dogovorim za srečanje. Fotk pa ne pošiljam kot tudi ne razkrivam nobenih osebnih podatkov razen starosti in regije bivanja. Če želim koga videt, ga želim videt v živo, ne na fotki :). In potem se odločim ali bom razkrila kaj več svojih podatkov ali ne.
DO sedaj se je izkazalo, da je zelo pomembno pazit na podatke, tudi oseba, ki na začetku deluje normalno, se je že izkazala, da je obupan psiho, ki potem tudi ponoči teži na telefon.
Jaz sem bolj za stik v živo, za klepet na Šmarni, ne preko neta.

Ja, jst sem se tako včasih dobivala, ko sem bila mlajša, da nisem videla človeka, in potem sva se dobila v živo, prej sva se samo preko mobija slišala. In ja katastrofa ko vidiš človeka, ki se v lajfu recimo ne bi nikoli dobil če bi ga nekje videl haha.

Sedaj se prek net-a ne bi več dobivala, imam par skype frendov, s katerimi se sem in tja po kameri zgovarjamo in so okay. Imaš prav, težko je spoznavati ljudi sploh preko net-a, lahko se nekdo izkaže za full v redu osebo, ko ga vidiš v reali začutiš energijo ki te moti ali pa ja kot si sama rekla naletiš na stalkerja. Sem tudi takega že dobila enkrat, nisem ga prek net-a spoznala ampak v enem baru, me je klicaril potem ob 2 ponoči sem se ga komaj znebila. Tako da freaki so povsod, neke 100% zaščite nimaš nikjer.

Si pa vseeno pogumna da bi se dobila z nekom, ki ne veš kako izgleda, jst se tega ne grem več:)

Če greš z nekom na pohod na Šmarno pa res ni pomemben videz :).
Sploh pa kako veš, da ti je nekdo poslal res svojo fotko ali pa, da ni poslal svoje 10 let stare fotke ali pa svoje Photoshop variante ali kaj takega?
Kamere in skype in to, tega pa jaz ne poznam.

Se strinjam klepetalka, ravno zato jaz Skype uporabljam, lahko vidiš človeka, njegovo gestiko, glas vse, je skoraj kot pogovor v živo. Imaš prav slike so lahko zelo varljive, nikoli več se ne bi s tipom dobila v živo če ga prej ne vidim na skype kameri vsaj za ene 15 min pogovora, ker se mi gre za mojo varnost in nočem zgubljati časa z nekom ki je čisto drugačen od mene.

Glede videza? Imaš popolnoma prav za nek pohod na šmarno res ni važen kako bo nekdo izgledal če samo iščeš nekega hike-partnerja. Samo meni osebno izgled osebe, obleke ki jih ima na sebi, stil oblačenja itd.. veliko povedo o nekomu, kakšen življenjski stil ima itd..

Si predstavljaš takrat ko sem se dobila z nekom res na slepo:), pač jaz sem oseba, ki veliko da na svoj videz, in tisti tip je prišel v nekih zgonjenih oblačilih, mastni lasje..mislim nimam nič proti takim ljudem, ampak to so osebe, ki imajo popolnoma drugačen življenjski stil kot ga imam jaz. Tip je kao pozabil denarnico in potem je insisitral da jo gre iskat, sem ga čakala 20 min, groza, disaster date:),36 Skype te sigurno obvaruje pred tem da zgubljaš čas z nekom ki je čisto nekompatibilen s tabo.

Ker preko slike pa res začutiš človeka, njegovo mimiko. XD Če bi bila taka kot pri harryju potterju, bi bila še okej. Pri slikah je najhujše tisto, ko si še dodatno ustvariš neko podobo o nekom in človeka ko srečaš, se ti zdi čisten drug kot na fotki! Ene stvari ki jih opaziš na fotki, jih v živo sploh ne. Jasno, v živo je tisto pravo, slika je pač 2D, lahko je oseba nefotogenična. Meni navadno po slikah ljudje niso všeč, tisti pa ki so, pa se jim že na daleč vidi, da so metrosekusalci (ok, pač predsodek) in neke Casanove. Če češ človeka spoznat, like res spoznat, potem ti slika pač ni važna. Menda se ne boš zaljubil v sliko? Jaz ti lahko pošljem eno fotko, čez 3 dni se grem ostrič, si populim obrvi in sem druga oseba. Ali pa ti pošljem fotko v svojih domačih cotah (trenerka, ena obična majica), pa si boš mislil, kera kmetica, ne bom se dobil z njo. Če te hočem očarat, ti pošljem eno sexy, ob kateri boš dol padel in morda ponoči malo mislil name 😉 Ko se bova srečala pa nekaj tretjega…

Krivokljun, se 100% strinjam.
Mikolika, ti imaš povsem drug način spoznavanja. Meni pa videz ne pomeni veliko. In ne da se mi zapravljat časa za vsemi temi zadevami kot so skype.
Ker tako hudo slabih izkušenj pa tudi še nisem imela, da bi se morala tako hudo zavarovat :).
Jaz pač ocenim človeka na podlagi pogovora v živo. Ne bi zapravljala časa za četanje z neznanci v nedogled.

Saj zato slike tudi niso dobre, mislim če se dobiš v živo, je slika še vedno bolj kakor da človeka res čisto na slepo vidiš. Kot pravim najbolje je da človeka vidiš na kameri. Pa še skype je zastonj, zdj sem res naredila reklamo za skype, me lahko zaposlijo še haha

Problem pri Skypu je, da se vidita oba. Kolikor vem, klepetalki ni do tega, da jo nekdo vidi, zato tudi ne mara pošiljanja slik. In doma si verjetno domačih cotah, ne v sexy večerni oblekci 😉

Ne me narobe razumet, nisem hotela izpasti kot da mi je izgled človeka number one, niti slučajno. Sem pa kot oseba zelo previdna, ker sem občutljiva in ne maram presenečenj. Tako da rada človeka prvo spoznam preko pogovorov potem če je to okay, grem pa še na skype, rabim dlje časa, sem full izbirčna pri karakterjih ljudi, in v svoj krog sprejemam samo ljudi ki se res štekajo z mano, imajo enak pogled na stvari, enake hobye, enak life style itd..

Ne me narobe razumet, nisem hotela izpasti kot da mi je izgled človeka number one, niti slučajno. Sem pa kot oseba zelo previdna, ker sem občutljiva in ne maram presenečenj. Tako da rada človeka prvo spoznam preko pogovorov potem če je to okay, grem pa še na skype, rabim dlje časa, sem full izbirčna pri karakterjih ljudi, in v svoj krog sprejemam samo ljudi ki se res štekajo z mano, imajo enak pogled na stvari, enake hobye, enak life style itd..

He, he, ja, jaz ne bi preko kamere pustila neznancu,da vpogleda v moj dom :). Mikolika, ti si verjetno precej mlada proti meni :). V mojih letih boš drugače spoznavala ljudi, verjetno ti videz ne bo več tako močno pomemben.

Sicer smo pa povsem zašli s teme. Mene zanima kaj se menite z neznanci? Kaj vam je neprijetno, če vas vprašajo in kaj vam je ok tema.
V mislih imam spoznavanje preko mailov, mogoče klepetalnic, brez kamer in podobnih zadev. Z namenom srečanja v živo in ne pisanja v nedogled.

Čisto razumem, jst se na skypu z mami zgovarjam vsak dan pa živiva 5 min stran haha, ker je zastonj uporabljam pač namesto telefona, tko da men so te zadeve full domače, obožujem na splošno vse kar je povezano z elektroniko. Vseeno good luck klepetalka pa čim manj neprijetnih presenečenj ti želim ob spoznavanju net folka.

Hvala. Vidiš, jaz bi raje šla k mami in bi v živo klepetali, ne bi prižgala računalnika. Bi raje čvekala v prijetni senčki na vrtu v živo :). Ja, smo različni ljudje :).

Nisi pa pomislila, da tega časa vsak dan za druženje ni in če Mikolka vmes še kuha al dela kaj drugega, je ceneje, če sta pač na Skypu.

Iskreno pa mislim, da na chat roomih ne boš spoznala prijetnega sogovornika. Ne zato, ker jih ni, ampak tja ne prideš z namenom dolgega čvekanja o filozofskih temah, ampak chit chat (kaj počneš, kam misliš it, kaj dogaja), tak pač.

Jaz sem bolj za kvaliteto kot kvantiteto, zato imam raje manj druženja pa tisto v živo. Če bom pa kdaj imela sorodnike, prijatelje, daleč stran, potem pa si bom pa mogoče tudi jaz nabavila kamero.
Ampak temo sem odprla z drugačnim namenom, moja vprašanja so bile teme. Portal in tehnologija sta že izbrana :).

Saj si sama naredila digresijo s teme 🙂 Odgovorila sem ti pa tudi že 2x.

Enako, tudi mene motijo “direktne klanfe” brez občutka, ki sprašujejo neke osebne stvari kar na prvo žogico. Ali pa oni, ki ti brez pozdrava postavijo terminalsko vprašanje, kot da bi bral iz osebne izkaznice identifikacijske podatke.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

No upam, da bo še kdo drug, napisal. MOgoče kak 40letnik, 40 letnica. Dajmo se probat držat rdeče niti :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close