Snaha pravi, da nima denarja za avto pa je bil !
Gremo na obisk k snahi pa mi pove, da nima denarja in da čaka odločbo iz CSD otroški, ampak jest pa sem si mislil, če si mela 6000 evrov za avto ga prodaj pa živi s tem denarjem, za 500 evrov pa kupi drug avto k bo mal rjavino imel, ampak ne ker majo tud druge ženske dobre boljše avte, zakaj bi se ona vozila v kripi.
Res ne vidim smisla, prodaš avto, živiš s tem denarjem, ko je zaposlitev pa spet varčuješ in kupiš nekaj boljšega, a se je tok težko odpovedat plehu….
Ja, meni bi se bilo težko odpovedati, če bi avto rabila in bi bila s trenutnim zadovoljna. Ker denarja naenkrat ne dobiš kar toliko, da bi ga lahko pogrešal zraven za en avto. In če je ta njen dokaj soliden in nima stroškov s popravili, zakaj bi kupovala neko rjavino, kot praviš, in potem od kod bi vzela za servis. Denar od prodaje pa hitro porabiš, zbereš ga pa nazaj teže. Ni pa treba, da jo ti podpiraš, to se pa strinjam. Se bodo že znašli.
za 6000 eurov je kupila avto? sori, ampak za 6000 jurjev bogataši ne kupujejo avtov, da veš. in avto v družini ni vedno simbol za luksuz, ampak je prevozno sredstvo na delovno mesto ter služi za (varno) prevažanje otrok. ona se je sigurno odpovedala dražjemu plehu in si zagotovila nekaj, da je kolikor toliko vozno in ne povzroča dodatnih stroškov. avto za 500 eur ni samo “malo rjavine”, ampak zelo reden obiskovalec servisa, mehanikov in amzs prevozov.
Seveda pa nisi povedal kakšen avto vozi tvoj sin….
Boljši avto je bolj varen za otroke. Saj veš, ko si mlad, bi imel gradove, jaguarje in vse bi bilo pre malo. Ko si starejši, si želiš le toliko, da ti je udobno, na nivoju in da si zdrav.
Pusti ta mlade, se bodo že pošlihtali. Poskrbi zase in jih navadi le na rojstnodnevno vizitko in božično darilo. Če si opazil, ta mladi jamrajo, kaj jim manjka, česa nimajo in kako jim je hudo. Pozabijo pa povedati, kaj imajo, kako jim je tudi lepo in da so srečni.
Časi niso takšni, da bi ta stari igrali karitas, ker mora vsak sam zase poskrbeti, ker ta mladi tudi ta starim ne bodo mogli več pomagati. Že dosti bo, če bodo sebi in svojim otrokom.
Avto za 500 eur ni ravno gospodarna izbira. Lahko se obnese, lahko pa tudi ne, ker imaš lahko s takim avtom potem vsak mesec še za 300 eur stroškov za popravila, poleg tega pa ni varen in niti varčen s porabo goriva. Za 300 eur na mesec že dobiš kredit ali leasing za dober nov avto, s katerim imaš mir kar nekaj let, pa še veliko manj pije.
Sicer pa, kaj se sekiraš, če je snaha brez denarja? Ti je nisi dolžna preživljati, zato se tudi nimaš pravice vtikati v njeno porabo denarja.
Poleg tega za marsikoga avto sploh ni le pleh, ampak je to enako kot za nekoga čevlji. Tako kot je zdravo nositi kvalitetne čevlje, je zdravo (oz. varno) voziti dober avto.
Vidim, da se spoznaš.
Povej konkretno kateri avto bi ti kupila za 500 ojrov!
Jaz sem namreč zdaj namenila dobrega jurja za avto, pa ne najdem takega, ki me ne bi pustil na vsakem drugem vogalu in da ima malo porabo in klimo. Se mi pa ne mudi in imam možnost počakat na kakšnega znanca, ki bo prodajal, ampak na netu so za 500 ojrov samo prave kripe.
Brat in svakinja oba s faksi delata v tujini pa nimata avta ker pravita da prideta s kolesi in metrojem povsod, novega avta se jima torej ne splača kupiti, s starimi kripami so pa neverjetni stroški pravita. Za dopuste in kakšne nujne zadeve so pa izposojevalnice avtomobilov in taksiji. Zdravniki itak hodijo na dom.
Že pri nas obubožaš s popravili starega avta, v tujini pa še sploh.
Glede Slovenije pa je tako, da ni ugodnih povezav v javnem prometu, kolesarskih stez skorajda ni, nimamo služb za osem ur, in še in še..tako da je ob majhnam otroku avto večini nuja.
Za 6000eur pa že nimogla kupiti kakšen dober avto. A v avtomobilih za 500eur naj se vozi? Kaj pa varnost, airbagi, popravila, vzdrževanje??? Sem se enkrat s svojim BMW-jem zaletel v starega Citroena AX… meni ni blo čisto nič, komaj sem zaznal, da je do trka prišlo… gospodič v tistih starih jajcih pa komaj da je preživel!!! Evo ti avto za 500eur!!!
Ah, dejte no, meni gredo zelo zelo na živce ljudje, ki jamrajo, da nimajo denarja, potem pa kar naenkrat kupijo kakšno stvar za več 1000 eur.
Ta tvoja snaha je pa isti primerek. Tudi če ni za jest, se je treba zakreditirat do amena, potem pa ljudem okoli sebe jamrat in jamrat. Takšnih ljudi res ne prenesem!
Družinski avto, mazda premacy ali pa daewoo tacuma (dvojček od nissanove almere tino), mitsubishi spacestar pa še kaj bi se našlo. Deset let stari avti s klimo, abs in airbagi.
Me pa zanima, kako ste si pred 15 leti sploh upali na cesto, ko so bili avti z abs, airbagi in klimo prava redkost. Pa smrtnih žrtev in nesreč je bilo več kot danes.
Nov avto-stroški:
kasko zavarovanje 300-500 eur letno
kredit najmanj! 150 ojrov mesečno
skupaj letno znese 2100-2400. Poleg tega vsako leto pri novem avtu izgubiš najmanj 2000 ojrov (odvisno od znamke in modela) zaradi izgube vrednosti. Na koncu, ko kredit odplačaš, imaš v rokah star avto (zanj si pa vsak mesec žrtvoval zajeten kupček evrčkov)
S starejšim avtom nimaš kaj izgubit – pripelje te od točke A do točke B, stane te pa samo toliko, kolikor vanj vložiš. Redni servisi so pa potrebni pri novem in starem avtu. Definitivno pa v star avto ne vlagaš (tudi s popravili ne) 200 EUR, kolikor moraš dati za nov avto mesečno (kredit, kasko).
Avto za 500 evrov ima skor sigurno že tako veliko obrabo, da bo treba v kratkem delat tud kakšne večje menjave, ki stanejo več denarja kot je avto vreden. Dajte no s takimi, da je servis pač servis, pri starem ali novem avtu isti, ker ni. Sem imela staro kripo in vem kako je s tem. En dan je začel crkavat, potem pa menjava enega mini “pizdka”, ne morem drugač rečt, ker je bil tak majhen del (imena žal ne vem, ker se na avtomobile ne spoznam prav hudo dobro), kupila ponaredek, ne originalnega dela in dala celo premoženje za tisto. Pa potem naslednjih par let podobne težave, dokler nisem zbrala dovolj denarja za nov avto, nižjega cenovnega ranga, ki mi brez posebnih težav služi že sedem let. Pri starem avtu so potrebne menjave delov, ki se obrabijo, pri novem tega ni treba, s tem, da avto za 6.000 evrov ni nov.
Tipična slovenska fovšija je tole, če je en na sociali mora hodit raztrgan in peš, ker drugače ga bo raztrgala lastna žlahta. Dajte se že začet malo brigat zase, no.
Predno se avto za 500 evrov zares vsakodnevno začne uporabljat ga zapelješ še na temeljiti pregled, kjer se zamenja zavore, jermena, gume in si za nadaljnih 5 let priskrbljen, stari avti manj crkujejo, kot novi, samo poglejte star avto 1 leto pa že 2-3x na servisu.
Moj je star 11 let, pa sem v 1 letu napolnil samo klimo in zamenjal olje ter filtre, avto dela in dela pa jih ima že 260.000km.
Forum je zaprt za komentiranje.