sodelavka smrdi
Dobili smo novo sodelavko, ki enostavno povedano, smrdi. Ker je dodeljena meni, da jo uvajam v delo, se zelo neprijetno počutim in tudi ostali sodelavci pričakujejo, da bom jaz to rešila in ji pač povedala,da nas njen vonj moti. Za delo je pridna in se hitro uči, drugače je pa malo čudna, doma ima 4 mačke, tako da so tudi njena oblačila polna dlak, najbrž se malo umiva in ne pozna deodoranta. Prosim pomagajte mi najti način, kako ji to povedati,da je ne bom preveč prizadela
Povabi jo v Atlantis ali pa:
Moje mnenje je, da bo pac treba ugriznit v to in ji povedat. Nekje na samem, kjer vaju nihce ne bo motil, povej, da si ti in ostali zelo zadovoljna z njenim delom, napredkom itd. Ampak da bi pa rada samo na hitro se eno drugo zadevo povedala, in sicer da pac delovno okolje zahteva tako clovekovo znanje in izkusnje, pa tudi njegovo zunanjost urejeno. //In tukaj pride najhujsi del, ampak saj si nadrejena in drugace res ne gre kot da to reces// Reces: Fajn bi blo, da malenkost vec poudarka das na osebno higieno.
Ce je zenska normalna bo skapirala, zardela in rekla.. Ja, razumem.
Sej ja more vedet, da smrdi in da ma dlake na puloverju, ostali pa ne. Moje mnenje je, da bi to moral resit zadevo.
Ce bo pa se kar naprej isto ji bo treba pa s kaksno bolj ‘evil’ metodo pomagat 😉
jaz tudi smrdim. voham sama sebi in to mi gre blazno na živce. upobila sem že vse mogoče deodorante, kupila nove srajce, pa nevem …. očitno je nekaj v teh srajcah, da tako smrdim v njih. sodelavak sicer pravi, da me ne voha ampak jaz sama sebe voham. pa se umivam vsako jutro, imam parfum, skratka skrbim zase, ampak smrdim. jebiga takle mamo.
Po mojih izkušnjah je pa najbolje biti direkten. Reči ji, da malo smrdi in da bi bilo dobro, da začne uporabljati deodorant. Lahko ji še rečeš, da ji ne želiš nič slabega samo da so pač njene vonjave neprijetne in moteče. Brez ovinkarjenja in zavijanja v celofan, navsezadnje ji pravzaprav želiš pomagati in če ima IQ višji od sobne temperature ti bo čez čas v bistvu še hvaležna.
Če se ženska redno ne umiva in ne obleče vsak dan svežih oblačil, vam noben deodorant ne bo pomagal. Ogromno ljudi špara pri tuširanju in še več je takšnih, ki oblačila po celodnevnem nošenju samo prezračijo in jih čez nekaj dni ponovno oblečejo. Tudi na monu je kar nekaj takšnih – se vidi po odzivu v kakšni temi o pranju in umivanju.
Pa je ta vonj vsem moteč ali samo tebi? In zdaj opravljaš za hrbtom in kuješ zaroto?
Ste sami tako dišeči, naparfumirani in z urejenim zobovjem, da se od vas nič ne širi?
Zavedaj se, da jo boš s tem spravila v zadrego! Veš, človeka je zelo lahko prizadet – kako pa on s tem živi, pa ni več tvoja stvar, kajne?
Eno priložnost si pravkar zamudila. Za 8.marec bi ji lahko podarili valjček za odstranjevanje dlak z oblačil in parfumček.
Zdaj pa čakajte na naslednjo priložnost.
Lahko si pa omislite dičeše svečke, razne osežilne spreje, kitajske paličice itd.
NIKAR ne prizadenite svoje nove, mlade in pridne sodelavke! Mogoče si bo sama za prvo plačo kupila nekaj kozmetike.
In da nisi ti tista, okoli katere se na desetine metrov širi vonj po cenenih deodorantih? Ker marsikomu pa to smrdi!!
Tukaj lepe in diskretne poti žal ni, jaz sem pred leti to rešil dokaj preprosto. Sodelavci so se pritožili, da ena sodelavka smrdi in, da jih zelo moti. Moral sem ukrepati, dotično osebo sem poklical v pisarno, povedal, da oddaja čudne vonjave in, da pričakujem, da to zadevo spremeni. Sicer je bil pogovor mučen vendar potreben in izkazal se je za uspešnega. Smrad je izginil….
Ne ji direktno povedat, se bo lahko zaprla vase in ji bo nerodno.
Če je pridna in jo imate radi, res ne vidim zakaj bi jo prizadeli. Ona verjetno ne ve da smrdi, ker ima mačke je polna dlak…
Prinesi v službo kakšen deodorant ali parfum in jo malo v šali pošpricaj ali jo pa vprašaj če ji diši in jo lahko malo naparfumaš, potem jo pa vprašaš če ona tudi uporablja dišave….malo jo okoli zavrti in začni pogovor o higieni, dišavah…Za dlake pa ji lahko rečeš da ima nekaj dlak na majici in če ji pomagaš pri odstranitvi. Verjetno bo sama potem ugotovila kaj si želela povedat, prizadela jo pa jaz ne bi, ker ne veš iz kakšnega okolja prihaja in lahko da ji bo hudo. Pomagaj ji z lepo besedo. Lahko pa ji kupiš deodorant in rečeš da so imeli akcijo 2 za ceno 1 in da ji ga daš….
No, js pa bi se strinjala s tistimi, ki ti pravijo, da ji povej direktno in na lep način. Tole poigravanje in napeljevanje zna bit včasih še bolj boleče kot resnica direkt v obraz. Ti bom povedala za eno izkušnjo. Se spomnem pred leti, ko sem prišla v študentski dom in je ena naša kolegica res močno zaudarjala, pravzaprav je vedno, ko je ni bilo v naši bližini, potekala debata o njej, pa na kak način ji povedat, itd. Res, nisem mogla verjet, kaj vse je ženska pamet sposobna sproducirat, ko se gre za drugega. In je prišel njen rojstni dan. Cimre so ji kupile ene kao simpatične šampončke, losjone, deodorante in vse tako zapakirale, da je zgledalo super všečno. Zvečer, ko je imela rojstnodnevno zabavo, smo ji vse lepo voščile in ona (tako vredu kot je) je bila seveda vsakega darila zelo zelo vesela in je vsakega začela objemat. Pol si pa videl tiste njene cimre, kako se odmikajo, tako zelo očitno, se med sabo spogledujejo. Morm rečt, da me je to takrat zelo stisnilo. In pol se je začelo, valjda smo se ga napile, takrat ventili popustijo in ko se je ta naša kolegica odpravla na wc, je ena od njenih cimer zavpila, da naj se še mimogrede stušira. Seveda vsi v smeh, vključno z njo, ki tega takrat ni vzela osebno. Noč smo prežurale in prespale. Naslednji dan, sva se srečali v kuhinji, malo predebatirale celotno dogajanje in potem mi je sama omenila, da je slišala čez zaprta vrata wc-ja določene stvari. Ni bilo drugega, kot da sem ji povedala, kako in kaj. Sem ji tudi rekla, da bi ji že prej, pa mi je blo grozno, ker nisem vedela kako bo reagirala, če jo bo to prizadelo. Pa mi je rekla, da je bila razočarana, da ji nismo tega kar povedale, bi se že veliko prej izognila kakšni neprijetni situaciji in pošprdljivosti na njen račun. In sem ji dala za prav, namest, da bi ble tolk fer, vključno z mano, ji dobronamerno povedale kako stvari stojijo, smo jo v bistvu na njen rojstni dan spravle v nič kaj prijetno situacijo. Danes, sva v zelo dobrem odnosu, njene vonjave so izginile, mi je pa enkrat celo omenila, da ko je kdaj srečala te svoje bivše cimre, ali pa so šle skupaj na kavo, da je imela vedno občutek, da jo ovohavajo, ZELO NEPRIJETNO mora to biti. Žal zanje bo verjetno vedno smrdljivka.
Zato, res, raje direktno in na lep način. Škoda, če je nova sodelavka pridna in dobra delavka, da bi jo telesni vonj zaznamoval.
Taka zadeva se pove direktno, odločno, z lepimi besedami, brez ovinkarjenja. Sedaj na začetku njene zaposlitve je naprimernejši čas, dalj ko boš oklevala, težje bo.
Pomaga pa samo redno umivanje in britje pod pazduhami. Psa delat krivega za njeno usmrajenost je neumnost. Noben pes ne smrdi tako, kot postan švic in neoprana obleka na človeku. Kar korajžno z besedo na dan!
tudi sama imam sodelovko, ki občasno “zadiši”, ja če nosiš cel teden en polover, pa še kadiš zraven, ne moreš ravno dišati.
Več ali manj pa imamo vsi doma kopalnice, ali pa vsaj tekočo vodo.
Saj ne rečem, da jaz vedno dišim, vendar se vsak dan preoblečem v sveže perilo. Od A do Ž.
Pazim, pa da so oblačila predvsem iz bombaža.
Ko pa je govora o smrdečih nogah, se pa prec skrijem, in moram zelo paziti na prehrano, ker drugače…, saj res, da noge rastejo iz(blizu) riti, ampak, da mi tako smrdijo.
Rekla bi ji direktno. Ampak ne, da smrdi in naj se umije. Ampak bi ji obzirno povedala, da
sem že nekajkrat zaznala, da je malce prešvicana, da verjemeš, da skrbi za higieno, ampak, da jo je njen
deodorant očitno slabše kakovosti in jo je malce pustil na cedilu, da mogoče ni zanjo, da ga bo najbrž morala menjati.
Ob tem bi prijazno dejala, da pač ne mislim nič slabega, ampak, da sem hotela biti fer in ji obzirno povedati, da ne bi bila slučajno v zadregi, če bi “opazili” tudi drug. Da se ti zdi prav, da si take stvari pač zaupate in niste nek zahrbten kolektiv.
Po moje se bo potem vse uredilo. Če res nima pravega deodoranta, ga bo zamnejala, če je stvar v higieni, pa tudi stavim, da se bo glancala vsak dan:).
Čisto možno, da ima “prešvoh” dezodorant, meni se je to že zgodilo, da sem se zavohala že nekaj ur po tuširanju, čeprav sem imela 24-urni deo. Tako, da se zdaj držim vedno enakega, nič več ne eksperimentiram, ziher je ziher:). Tudi gel imam vedno enak, po nekaterih gelih za tuširanje, sem se še vonjala direktno po tuširanju. Grozno res. Pa se skoraj nič ne potim, ampak vonj pa takoj dobim, če nimam “ta močne” kozmetike.
Forum je zaprt za komentiranje.