Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali res tako smrdite, da potrebujete tolikokrat preoblačenje, čiščenje??

Ali res tako smrdite, da potrebujete tolikokrat preoblačenje, čiščenje??

Spet so se pojavile teme, kolikokrat na dan kaj;)). Pa sem malo brala in se smejim in sprašujem in čudim…

Da se razumemo, briga me kolikokrat, naj vsak po svoje. mene bolj zanima tole…ena piše, da si čisto vsak dan menja vse, da v pranje vse, tudi kavbojke, ki jih nosi le eno uro in ta ista se še zgraža nad eno, ki pa kavbojk res ne da prat po eni uri, pa ji tista ogovarja, da ja smrdi …

Ljudje božje, povohala sem svoje kavbojke po 8 urah, povohala sem svojo majčko po 8 urah, povohala sem celo svoje spodnjice;)) po 8 urah. V teh 8 urah sem delala običjano delo, nič fizičnega in bemti no, zakaj ne smrdi, zakaj mi ne gre na bruhanje … Moja oblačila ne smrdijo, jaz ne smrdim, spodnje gatke celo dišijo, pa rečte kar čte… moja oblačila dišijo, ko se stuširam zjutraj, uporabim deo pod pazduho, za telo,mleko za telo in za zunaj pred odhodom malo parfuma, res je, da je vse našteto res najboljše kakovosti in jaz tudi popoldne še dišim, zdaj me zanima, po kolikih dnevih bi začela smrdet?? Pa ne mi zdaj pisat, da ne smrdim sama sebi, drugim pa že…če kdo res smrdi po 8 urah, je to smrad zastarele umazanije, sveže nikoli, sveži pot ne smrdi!!! Verjamem, da ne bi smrdela, tudi če se nekaj dni ne bi umila, enako moje perilo ne! To bo poskus za prihodnje dni,)).

Drugo vprašanje pa je še tole kako se vam lahko nekaj na vas, sebi gnusi, gravža, smrdi…toliko o tem kako se spoštujete, imate radi, kako si dišite!! Edino kar res lahko zasmrdi je drekec iz rite, vse ostalo pa res ne bi smelo smrdeti, razen , če kje že ne gnijemo-te???

Upam, da res niste na svetu samo taki, ki sami sebi že po nekaj urah smrdite… ker potem je pa res nekaj že hudo narobe tudi pri tem, ne le v politiki;)), pa srečno!

Delno imaš prav, nekateri najbrž res pretiravajo s tem preoblačenjem. Čeprav smo si ljudje različni. Imela sem eno obdobje, k sreči ne dolgo, ko se mi je neprijeten vonj začel pojavljati že takoj. Deo krema za pazduho skoraj ni pomagala, umivala sem se večkrat dnevno, preoblačila večkrat dnevno…Zdaj je v redu. Oblačila pa menjam, ko se mi zdi potrebno. Spodnje perilo 2x dnevno, gornja odvisno. Hlače so lahko za več dni.

Ta teden sem bolna in sem doma, cel dan v isti pzami, menjala sem si samo spodnje hlačke. Stuširala se nisem vsaj ene 3 dni, mogoče celo 4. Včeraj sem se stuširala in sem povohala pizamo pod padsuhami in sori, nič ne smrdi. Oblečeno sem imela 24ur na dan vsaj 3 dni skup.
Kozmetiko za higieno uporabljam običajno, nobeno pretresljivo kvaliteto.

Da se odrasel človek ne stušira vsak dan (okej, kak dan mogoče res ne znese, ali pa bolezen, kaj vem – ampak recimo v normalnih razmerah, da ne skoči vsak dan za tiste tri minutke pod toplo vodo) in ne preobleče spodnjega perila je – na oni strani meje. Da si pa vsak dan preobleče kavbojke in majico, ki NE zaudarja, je pa onkraj druge skrajnosti.

Meni so najbolj smešni tisti, ki si zvečer umijejo ključne telesne dele, pa se mi zdi, da je s tem veliko več dela, kot če greš lepo cel pod tuš. Slečeš se itak, moker si itak, obrisat se itak moraš …

Edino, kar je pri vsakodnevnem tuširanju lahko pretirano, sta prevroča voda in enormne količine mile.

Nekam bogati ste. Kaj pa mi, ki nimamo svoje kopalnice, tuša? Ki se umivamo v vedrih, na črpalkah, v zavetiščih, pri prijateljih ali pa če nas recimo receptor v Hali Tivoli spusti pod tuš?

Pa ne samo klošarji, vsaj 30 % Slovencev nima kopalnic; tu in tam pricurlja v javnost zgodba kakšne družine kje v Cirkulanah ali pa kje drugje, tudi v ljubljanskem centru.

Saj, če si zaposlen in ima firma tuš kje v kleti, še gre …

Pa tudi poleti gre. Pozimi pa je huda.

Potem si pa res fenomen! Bolna, neumita, pa še ne smrdiš?? Očitno se sama ne vohaš, ali ti je pa tvoj vonj domač in ti je všeč. Verjemi, drugi zavohajo tvoj postan vonj.

Ko boste sprejeli drugačnost ljudi, ko boste pomislili, da nismo vsi enaki, smo pa vsi ljudje, takrat boste nehali pisati na mon.

Tuširam se vsak dan, perem vsak dan, drugi me ne zanimajo!

Kljub tuširanju meni začnejo ene majčke po parih urah smrdet pod pazduho. Ampak zanimivo, sem jih dala povohat mojemu, pa tašči in mami, pa nobenemu ni smrdelo. Meni pa za umret. Ampak samo določene, ni nujno da slabe kvalitete. Gredo seveda kmalu v kanto, ker jih ne prenesem. Kavbojke menjam po potrebi, enkrat na teden, se tem da jih valda nimam cel dan gor.

Kako zaščitite lase, da jih vsak dan ne močite? Poleti si itak vsak dan umivam glavo, zaradi športa, pozimi mi pa ravno ni do sušenja.

Ene majice so res obup, v bistvu sploh ne nehajo smrdeti, tudi ko jih opereš. Take gredo pri meni potem za malarijo in podobno, da jih po uporabi vržem stran.
Mi pa ne uspe ugotovit, kako prepoznati take majice že vnaprej. Med njimi je recimo ena desigual, ki ni bila poceni, jo pa lahko nosim samo par ur, ker takoj zasmrdi. Pa nekaj svetlejših tudi – najprej sem mislila, da so k temu nagnjene temne, pa ni res.

Mene pa moti v šoli, izobraževanje odraslih, ko pride sošolka, sleče bundo in zasmradi z smradom podpajske ves razred. Poleg tega opazim, da ima eno majico, pulover ves teden. In da ne boste mislili, ni revna!
Če se vsede v bližino mene, me je sram, da bi drugi mislili, da jaz smrdim.

Tega pa res ne razumem.
Če se umiješ vsak dan, pobriješ podpajsko in odišaviš z antiperspirantom, pismo, potem pa res ne moreš smrdeti.
Torej naj imam sošolko- packo, ki se ne umiva?

imaš srečo, dišečka.
Počakaj kako desetletje, pa boš videla kaj pomeni 4 ure po tuširanju.
Jaz po 4 urah stresnega dela SMRDIM. Žal. to so hormoni, leta…. ne vem kaj . Ampak 4 ure po tuširanju smrdim.

Ne smrdim, ampak razsipam, bi verjetno rekli, enostavno ne “znam” dati nase se 1x ze oblecene majice, vedno znova vzamem svezo, in otrokoma isto…zato pa vsak dan lahko perem… Ciste cunje… No ja tiste po eni uri ponavadi ne (se pa ne spomnim, kdaj sem imela nazadnje kaj obleceno le uro)

Enako.
Take stvari ki so oblečene enkrat-mislim na gornja oblačila-perem v pralnem stroju s kratkim programom-30 minut.
Nikakor pa ne morem obleči dvakrat-spodnjega perila, nogavic, majice, srajce…

Lepo, da se vsi tako umivate vsak dan. Mislim, da na splošno zelo malo ljudi smrdi, zato prej opazimo – zavohamo tistega, ki smrdi. Mislim, da je poleg umivanja pomemben predvsem material oblačil – nekatera sintetična oblačila smrdijo že po nekaj urah. Mene pa zelo moti zadah iz ust sogovornika. Pa ne takoj skočit na kadilce, tem ponavadi ne smrdi iz ust, ker imajo vedno pri sebi žvečilke. Poznam kolegice, sodelavke, ki so zelo urejene, čiste, spedenane, ampak iz ust ….. Kako takemu človeku povedati, da ga ne prizadeneš? Ponudiš bonbon, žvečilko, vedno se ne da.

Glede umivanja. naredite poizkus in se nekaj dni ne stuširajte (ne ko ste v službi). Tuširanje po nekajdnevnem “postu” je neizmeren užitek. Noben zdrav človek, ki si vsak dan preobleče spodnje perilo in ne nosi postanih oblačil po treh dneh netuširanja ne bi smel smrdeti.

Potem si pa res fenomen! Bolna, neumita, pa še ne smrdiš?? Očitno se sama ne vohaš, ali ti je pa tvoj vonj domač in ti je všeč. Verjemi, drugi zavohajo tvoj postan vonj.[/quote]

Nisem fenomen. Taka sem, se zelo malo potim. Tudi ko sem bolna, ne prešvicam za boga, pa bi rada vsaj takrat prešvicala, da gre temperatura ven.
Pred leti sem imela neka hormonska neravnovesja, takrat sem se pa umila in sveže umita smrdela. Na srečo so se hormoni uskladili 🙂

Tole je pa za lase privlečeno,…

Ne verjemite vsega, kar kje preberete – nekateri se samo hvalijo, da pokažejo, kako čisti da so..

Ali lahko zaupaš, katero kozmetiko uporabljaš prosim?

Tole je pa za lase privlečeno,…[/quote]

Tudi jaz sem najprej pomislila, kašne nemnosti kvasi, potem sem se pa spomnila na prijateljico, ki nima kopalnice. Ona je stara 33, partner 39, zidata hišo ob hiši njegovih staršev, živita pri njegovih in njegovi starši nimajo kopalnice. V hiši sta si zdaj uredila dve sobi, da sta lahko posebi, kopalnico pa ne! Ne gre mi v glavo, ampak tudi taki obstajajo.

Verjamem, da nekateri nimajo kopalnice. Nihče mi pa ne bo rekel, da skoraj vsak tretji Slovenec nima kopalnice.

Poznamo več vrst obsesij. to je ena izmed njih.

To je verjetno le znak lastne empatije in nezadovoljstva nad sabo.

dišečka

Kako bi kaj rekli, če pa nismo povohali, saj sami sebe ne vohamo dobro? 🙂
Robi, imaš ti dober nos, v plastično vrečko naj jih da, pa na tvoj naslov, pa boš potem ti kaj rekel, ker ni to za verjeti na besedo…

Sicer pa, če pretiravamo s higieno, tudi uničujemo tisto naravno (zaščitno) plast kože in porušimo pH, kar je celo škodljivo za naše telo.

dd

To nima veze s kvaliteto, ampak od vrste materiala, npr. sintetika.

smrdi

Odvisno od človeka, eni se bolj potijo, drugi imajo ostrejši vonj. Mogoče pa fantom diši, kaj pa veš? 😀 Menda je Napolen pisno naročil svoji ljubici, ko se je vračal z vojaškega pohoda, naj se ne umiva. Jah, je cenil naraven ženski vonj. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jaz sem za en čas nehala uporabljati deodorante in potem je počasi tisti zoprni vonj izginil. Tudi meni se je dogajalo, da sem si smrdela že po nekaj urah po tuširanju, v svežih majicah. Potem sem ukinila deodorante, poleti na morju in dovolila slani vodi, da me je čisto razkužila. Cel mesec na morju mi je bilo skoraj edino umivanje le slana morska voda. Slana sem šla tudi spat. Nek terapevt mi je namreč razložil, da je morska voda izredno dobra za čiščenje kože in da naj puščam sol na koži, kolikor se le da. Tako se koža prepoji z naravnimi minerali, ki jih potrebuje. Ugotovila sem, da sem se znebila vseh čudnih telesnih vonjav. Deodorant sem popolnoma opustila in tisti kiselkasti vonj je popolnoma izginil. Sedaj, januarja, pa sem si po dolgem času spet kupila deodorant. In to dober, brez aluminija, brez potisnega plina, za malo več denarja, da bo ja v redu. In kaj se je zgodilo? Majice mi znova zaudarjajo po parih urah.

majce ki vam smrdijo po parih urah operite na 90 stopinj, potem bo mir za nekaj časa (itak nosit jih ne morete, ker smrdijo, tako da nimate kaj izgubit, moje so vse normlane prišle ven iz pravnega stroja).

majn deodoranta je manj smrada.

lp

Jaz pa ne razumem tega, da se ne umiješ če si bolan. Kako je pa ta filozofija zgrešena. Glede na to, da sem zdravstveni delavec, naj povem da vsakemu bolniku naredimo kompletno nego po potrebi pa posteljno kopel. In kaj ni lepšega če si lahko z mlačnim tušem spereš nekaj stopinj vročine, pot, ki se nabira in se takoj boljše počutiš. Ko se oblečeš sveže stvari. Pa nisem obsedena z pranjem in umivanjem. Strateške predele sigurno 1x na dan, tuširanje sicer lahko vsak dan, včasih pa tudi ne, če je voda pretrda in me potem srbi koža. Preoblačenje pa spodnje perilo in nogavice vsak dan ostalo pa po potrebi. Lahko vsak dan, lahko pa po treh dneh ali več. Hlače običajno 1x tedensko ali pa na 10 dni. Kakor je. Konec koncev kdo pa daje budno vsak dan v čistilnico ali jo pere vsak dan, pa je najbolj izpostavljena. Pa rokavice …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close