Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek špar kartice – a je nateg

špar kartice – a je nateg

sem “ponosna” lastnica šparove kartice, pa me nekaj zanima, ali je tehnologija res toliko napredovala da kartica zazna popuste če še niso blokirani.
naprimer se mi je 2 x zgodilo(tudi samo 2x sem bila v trg. ) da mi je prodajalka potegnila čez blagajno kartico PREDEN mi je blokirala nakupljeno robo, ne na koncu preden zaključi račun. kako kartica ve kja vse bom še kupila??
Sem res blont monovka ali nas nategujejo. Po moji logiki bi morala prvič robo potegnit skoz , potem kartico da bi se zabeležili popusti.

ali ste kaj bolj brihtne mone??

lepo bodite

meni je zadnjič tudi pred zaključkom vzela kartico in jo takoj vrnila, šele nato pa računala. Čudno!

Po moje kartica služi samo za identifikacijo, ne pa za beleženje popustov. Popusti se beležijo v sistemu, se pravi preko računalnika. Če bi se pike beležile na pika kartici, potem ne bi mogli imeti družinskih mercator pika kartic, a ne. V šparu je po moje isto.

Na tvoji kartici je samo koda ….. vse ostale info pa v njihovi bazi ……. Tako da je vse ok.

Ja, tudi meni naredi tako. In na računu se seštevajo vsi pretekli bonusi. Torej ne more biti nateg. Ko blagajna prebere mojo šifro, avtomatsko prišteva vse vnešene zneske in bonuse in na koncu so resnično upoštevani vsi bonusi odkar imam kartico. To pač dela računalnik – hitro, bolj kot ti razmišljaš. Bodi še naprej ponosna lastnica kartice.

ja očitno je tko naštimano, da si sitem zapomni št. kartice, dokler se račun ne zaključi. ni to neka blazna nova tehnologija. oni imajo itak tvoje popuste v svoji data bazi in ne na tvoji kartici.

Ampak a ste prebrale, da ste se s podpisom strinjale z direktnim trženjem? In ker poberejo kupe osebnih podatkov, samo še čakam, kdaj mi bodo začeli pošiljati naslovljene reklame. Brrr
Navadne reklame vsaj vržeš direkt v koš….

In kaj je tu nelogičnega, če ti potegne prej? Tudi v Tušu je tako.

Jah, oprosti, res si mal blond (si sama tako napisala). No, saj ne zares, pač nisi premišljevala, kako stvari tečejo. Na kartici je fizično napisana samo njena črtna koda (tako si jo dobila, ne? Podatke si napisala na list. To je potem nekdo odtopkal v računalnik).
Vsi podatki, ki so v zvezi s to kartico, so zapisani na računalniku pri njih. Ti se s kartico samo pofočkaš, da je ta nakup tvoj. Pomeni tudi, da če jo zgubiš – nič hujšega. Saj imaš še 5 ali 6 črtnih kod, ne? Preberi, kako jih uporabljajo tvoji družinski člani – nekam na denarnico si jih lahko nalepijo in nimajo kartice, pa se vseeno prišteva na tvoj konto… Pa tudi če vse črtne kode zgubiš, te bodo pač poiskali (v centrali nekje najbrž, mogoče pa tudi kar na blagajni))

vsaka kartica je nateg
na podlagi kartice izdelajo profil kupca: kaj kupuješ, kdaj kupuješ, kupuješ akcije, itd
več jih pokaže kartico, bolje specificirajo kupne navade v določeni trgovini

:))) pomisli kako goljufajo šele, ko ti poveš samo številko kartice in že se beležijo popusti, točke ipd.

Jaaa, zdaj mi je pa potegnl.

ma prej sem pa mislila da kartica vse beleži,,,,,

no ja saj sem vedno za kaj novega naučit.

hvala

lp

Točno tako…. In poem veletrgovcem ni potrebno plačevat bajnih zneskov za delanje tržnih raziskav in kupcev, ko za to najamejo določena podjetja.

Vi pa tako lepo paaaaaaametno in priiiidno in zaupljiiiivo dajete svoje točne podatke, ko hočete pridobiti raznorazne kartice za tiste obljubljene procentke in popuste – od polnega rojstnega datuma, do polnega naslova, do e-pošte, telefonov, vestno izpolnjujete vsa polja tudi tista, ki sploh niso označena z zvezdico kot obvezna, koliko družinskih članov, njihova imena, celo njihove rojstne datume, ,………saj jim na dlani ponudite vse…..Ko vas enkrat “nakuckajo” v svoje baze podatkov, ste pečeni. Pa se bo našel kdo, ki bo leop “shekal” te bazice, pa bo – pa ni nujno, da so to goljufivi Romuni, ki so znani po tem, da praznijo račune slovencev, ko lepo pridejo do podatkov, shekano preko spleta….. 😉
Samo potem se ne čudite, če vam bo lepega dne začelo kaj zmanjkovat z vaših osebnih računov 😉

In ugodneje – pha, kakor za koga…Pa seštejte, koliko porabite npr. za nafto ali bencin, ko se takole fijakate npr. z vozili od trgovca do trgovca, misleč, da boste prišparali tistih nekaj deset centov na kos, pod neko “boniteto”…Figo – ni računice 😉

Se popolnoma pridružujem predhonkiku/ci zgoraj! Pa še kakšen nateg, dobesedno. V akciji je neka zadeva, ki me zanima in denimo stane 59.90€, na kartico vrnejo polovico zneska, hehehe…Ampak plačat pa moram vseeno 59.90€ a, ne? Res mi pol zneska naložijo nazaj na kartico, a meni je izdelek zanimiv ravno zaradi ugodne cene in ne zaradi tega, da jih financiram v naprej!!! In sem prisiljen torej plačati cel znesek in si s tem potem takem sam sebi naložim za naslednji nakup, ki ga moraš naredit – logično – pri njih. In te lahko stane še več, kot drugje, ker je cena taka, kot jo oni določijo. Drugje pa je kupljeno morda v akciji…Brrrrrrrrrr, koliko se date, toliko vas bodo oskubili, žal…Pa lep dan in kakšen dober in pošten nakup želim, pri katerem ne bo občutka, da so vas natg…

potem mi pa povej enega, ki v merkatorju še nima pika kartice?

No, jaz sem med njimi, pa po mojem ena redkih.

Pomeni da je 3/4 slovencev nategnjenih?

Eni ste pa res že čisto obsedeni z varstvom podatkov. Saj jim ne damo številke TRR; pa saj še te niso skrivnost, skrivnost so potem gesla in PIN kode. Reklamni letaki so čisto v redu; pogledam, kaj je ceneje in kje. Saj stvari itak potrebujem in res ne vem zakaj ne bi kupila ceneje. Npr. pri Sparu ali Leclercu (pa tudi kje drugje) so lahko to kar veliki popusti. Imam kartico Spar pa do sedaj po mailu nisem dobila še niti ene reklame, po pošti pa tudi samo te, ki jih že tako ali tako dobivam. Določeni podatki pa so lahko tudi čisto v redu, ker ne “bombardirajo” kar vse prek (npr. če imaš otroka, ti lahko pošiljajo prospekte z otroškimi stvarmi, drugače pa ne). Pa kaj vam je to res tako grozno dobiti par reklam. To me malo spominja na kakšne poste, ko se katera počuti nadlegovana in nadzorovana, ko jo pozdravi soseda in spregovori z njo par čisto običajnih stavkov. Vedno bolj opažam, da imate eni res preganjalico in to krepko. Pa menda res ne mislite, da ste tako pomembni, da se bo kdo toliko ukvarjal z vami. Po drugi strani pa ste veselo na Facebooku ali Twitterju in dajete svoje podatke.

Ja kaj zaj ko mate pa Špar kartico pa morate samo v Špara še hodit al pa v MErcatorja, če imaš Pika kartico?

Rabiš zadevo, greš kupit tam, kjer je najcenejša pa te daš še Špar ali Pika kartico.

ČE pa kupujete zadeve samo zato, da nabirate točke potem pa ….

Okej, nekaj financiraš vnaprej (saj enak sistem je tudi v Leclercu), ampak naslednjič za ta denar nabaviš tisto, kar kupuješ izključno v tej trgovini ali za kar veš, da je tam ceneje … Še vedno prišparaš vsaj 15 evrov, če že ne celih 30, kar je v končni fazi bolje kot nič.

Finte so na vsakem koraku, jaz Šparove kartice sploh še nimam, ker grem tako redko tja in tudi dvomim, da mi bo uspelo ujet kako akcijo, od Lekarne je nočem, ker tisto, kar ponujajo za pike ali v akciji ali karkoli že, zame ni zanimivo … Samo še bolj neumno se mi pa zdi pustit nek konkretni znesek trgovini, če mi pa sami ponujajo, da mi ga del vrnejo. Čista ovca, a ne.

Točno tako…. In poem veletrgovcem ni potrebno plačevat bajnih zneskov za delanje tržnih raziskav in kupcev, ko za to najamejo določena podjetja.

Vi pa tako lepo paaaaaaametno in priiiidno in zaupljiiiivo dajete svoje točne podatke, ko hočete pridobiti raznorazne kartice za tiste obljubljene procentke in popuste – od polnega rojstnega datuma, do polnega naslova, do e-pošte, telefonov, vestno izpolnjujete vsa polja tudi tista, ki sploh niso označena z zvezdico kot obvezna, koliko družinskih članov, njihova imena, celo njihove rojstne datume, ,………saj jim na dlani ponudite vse…..Ko vas enkrat “nakuckajo” v svoje baze podatkov, ste pečeni. Pa se bo našel kdo, ki bo leop “shekal” te bazice, pa bo – pa ni nujno, da so to goljufivi Romuni, ki so znani po tem, da praznijo račune slovencev, ko lepo pridejo do podatkov, shekano preko spleta….. 😉

No, jaz sem dala izmišljene podatke. Saj niso policija.
Samo potem se ne čudite, če vam bo lepega dne začelo kaj zmanjkovat z vaših osebnih računov 😉

In ugodneje – pha, kakor za koga…Pa seštejte, koliko porabite npr. za nafto ali bencin, ko se takole fijakate npr. z vozili od trgovca do trgovca, misleč, da boste prišparali tistih nekaj deset centov na kos, pod neko “boniteto”…Figo – ni računice ;)[/quote]

potrebujem natančno razlago, kako pridejo oni pot do mojega trr-ja? Samo zato, ker imam njihovo kartico?

Reklame navadne lahko vržete stran, če so pa naslovljene, pa ne? :-))))))) Mislim, da tale zmaguje med neumnostmi…

Prekmurec, ampak vseeno lahko za ta denar, ki ti naložijo na kartico nekaj kupiš. Men je to čist ok. Logično, da imajo tudi oni nekajod tega, ampak glede teh bonusov mi je res boljš,da imam kartico, kot da skoz tiste piltke nazaj nesem, k je gor morda le 20centov.

Pa pa še to, komu ne paše, naj pusti. jaz sem zadovoljna s karticam. tudi Leclerk ima isto finto, meni je fajn.

Samo ime, priimek in naslov so obvezni podatki.
In če ti začnejo karkoli pošiljat, lahko vse odjaviš.
Če bi prebrala “splošne pogoje poslovanja”, bi to vedela. Jaz namreč sem jih.

Delat pa paniko, da je kartica nateg, je pa mal brez veze. Oziroma, če se komu zdi nateg, je pač nima, ne?
Mi je pa mal hecno, kako je folk sumnjičav pri eni taki navadni kartici, tam, kjer gre pa res za natege, pa Slovenčki navadno uletavajo 100/h brez razmisleka. Predvsem, če so zadaj kakšne velike obljube.

Kako pridejo do tvojega TRR…daš Špar kartico – vidijo, da si micka novakova – micka novakova se odloči, da bo namesto z gotovino nakup plačala s kreditno kartico – potegnejo še kreditno- ekole sešteješ ena+ena

jaz nimam mercatorjeve kartice, ker pogojujejo- kar jaz ne maram, da moram če hočem pike plačat z gotovino. e nimam je in je ne bom imela . imam pa šparovo, sam so dobil samo moj naslov( pa še ta ni rečen da sem pravilno napisala :))), brez telefona, maila,,,,

lp

Paranoia par excellence. Se mi zdi, da sem že kakih 20 let (če ne 20 pa sigurno 15) nazaj dala osebne podatke kakšni komercialni firmi. Se ne spomnim točno komu, verjetno Petrolu, Mercatorju, eh nima veze. V glavnem, do sedaj mi še nič ni zmanjkalo z osebnega računa. Če pomislim, so probleme z osebnimi podatki (uhajanjem le-teh) doslej imele predvsem državne institucije.

Tudi jaz je nimam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close