ODVETNIK LIPEJ-PROVIZIJA
Hči in fant sta imela letos prometno nesrečo in sta zadevo predala odvetniku Lipeju, ker ga je zelo veliko ljudi predlagalo. Sedaj sta dobila od zavarovalnice ponudbo, ki sta jo na predlog odvetnika sprejela.
Zanima pa me ena zadeva. Odvetnik pravi, da bo vzel 20% provizije – ali ni to malo veliko?
Če je kdo pri njemu uvrejal zadeve, povejte prosim, kakšna je bila provizija. Znesek, ki ga bosta prejela od zavarovalnice je 600.000.
Tudi jaz sem že imela vložen zahtevek pri njemu in trenutno ga imam tudi….v prvem primeru je bilo tako, da sem mu od 360 000 plačala 60 000 sit za stroške, ki jih zavarovalnica ni krila….je pač tako, da del stroškov plača zavarovalnica, del pa jih moraš sam! Sedaj v drugem primeru sem dobila prvo ponudbo 520 000, drugao ponudbo pa še čakam!
Meni je izplacal denar “na roke”, in sicer si je od zneska (katerega sem podpisala kot prejetega) pred mano (na stiri oci) odbil se 20 000 SIT stroskov za telefon, fax..bla, bla. Svoj zasluzek je odbil ze od bruto prejetega od zavarovalnice! Ampak takrat sem bila brez pripomb in besed, zato sem se prav lepo zahvalila in zadovoljna odsla (trapa)
Preciznost in previdnost ne bo odvec!!
LP
Meni je plačal celotni znesek kolikor mi je zavarovalnica odobrila za odvetnika je plačala na moj znesek 10% dala pa sem mu še 20.000 sit za stroške. To se pravi dobila sem 870.000 sit zavarovalnica pa mu je posebaj plačala 10% na ta znesek. To kar ti je zavarovalnica ponudla tolk dobiš ti za procente pa mu nakaže zavarovalnica posebaj kar je tvoj strošek je samo 20.000sit za stroške. Tako je bilo namreč pri meni.
lep pozdrav čebela1
Čaw
Ženske to pa zato k se že na začetku niste zmenile kako pa kaj. Jaz imam iz g.Lipejem ful dobre izkušnje in nobenih pripomb. Ni mi nikoli vzel ne 5% ne 10% sploh pa ne 20%. Ker on dobi že od zavarovalnice plačano, če krivda ni na vaši strani. Sicer pa že pred postopkom podpišeš pristopno izjavo oz. dovoljenje, da lahko on dela v tvojem imenu in tam mora pisati kaj sta zmenjena glede plačila. Če pa podpišeš za 20% provizije si si pa pač sam kriv oz.hčerka in njen fant.
LP
meni je vzel 3%, baje zato, ker je iztržil več kot je bila prvotna ponudba. Seveda brez računa in brez potrdila. In čeprav je njegovo zastopanje plačala zavarovalnica, ker ni bila moja krivda. In omenim še to, da o “prvi” ponudbi ni bilo ne duha ne sluha. Ker jaz o njej nisem bila obveščena, še več, par dni pred dokončnim izplačilom sem klicala in povprašala, kako gre, pa je rekel, da sploh nima še odgovora od zavarovalnice. Čez tri dni pa je imel že drugo ponudbo… ker je šlo le za 3% od relativno majhnega zneska, nisem rekla ničesar. Ni bilo pa prav.
Vidim, da se je podobno oz. kar enako kot meni dogajalo se marsikomu;
Davcna inspekcija bi imela kar dosti opraviti, a ne?! – ne razumem pa tega, da pri npr. vulkanizerju sploh ni vec vprasanje z racunom ali brez (zakaj bi izzivali davkarijo), pri odvetniku pa lahko naletis na taksne primere. Ampak kot receno sama sem bila kar brez besed, se lepo sem se zahvalila in odsla! (kot da ne bi znala do pet stet in da ne bi imela nobenih izkusenj)
Ali pa je tam kaj v zraku;
Lep pozdrav in cim manj opravka z odvetniki vam zelim
Jaz pa sem dobila od zavarovalnice ponudbo za 550.000 Kjer je bilo že odštet znesek za njega nekje med 60.000 in 90.000 (se mi zdi) pa sem ga poklicala in zmenila sva se da je to meni čisto dobro . Bila sem zdelo zadovoljna, bilo je hitro in veliko za mojo poškodbo (nič). Skratka 550.000 je bilo meni izplačano.
Priznam, nisem prebrala vse, je pa dejstvo, da zavarovalnica od odškodnine že da odvetniku 10%, torej naj ne bi odvetnik od vsote, ki je določena za odškodnino vzel oz. dobil nič več.
Primer: če ti dobiš odškodnino 500.000 sit je zavarovanica nakazala (ali bo nakazala) odvetniku 550.000 sit, (10% vsote, ki jo dobi odvetnik za svoje storiteve plača zavarovanica in ne oškodovanec).
Torej točno tako kot je napisal:
Avtor: fredy
Datum: 22-11-04 12:21
Dovolj za odvetniško zbornico!
pravila so jasna: 10% in pika!
Mi imamo vedno vložene odškodninske zahtevke pri odvetniku M. Kozincu in nikoli ni nobenih problemov. Pošteno in korektno.
Mi smo tudi zadevo reaevali preko njega. Vzel je samo 10.000 sit stroskov, ki jih je kao imel s papirjem in nekimi dokumenti. Ostalo mu je nakazala zavarovalnica. V bistvu je nama ostal ves denar. So pa vsi odvetniki prefrigani. Placa jih zavarovalnica, potem naj bi jim se ti dal od dobljene vsote 10% in se 10.000 sit kot neka akontacija, za pripravo ponudbe. Vse to sva placala pri odvetnici BOH v Ljubljani. Tako, da je z najino zadevo 350.000 sit ona zasluzila 140.000 sit. Pa ravnotako nimam nobenega papirja. Je pa res da jih placa zavarovalnica, ampak oni si vzamejo 10% nagrade od zneska 🙂
Danes sem se pozanimala: zavarovalnica plača odvetniku provizijo. Torej je znesek odškodnine tvoj in odvetnik ne bi smel še naknadno zaračunavati provizije! Mogoče je sedaj tako, ne vem. Jaz sem pri njemu podpisala pooblastilo na katerem piše, da zavarovalnica krije vse stroške. O proviziji nič ne piše.
Kolikor vem, je standardna tarifa še deset procentov od tistega, kar naj bi dobil oškodovanec. 20 procentov je pa malo huda.
Je pa treba biti pri “pogajanjih” o tem zelo previden, ker ti potem lahko nabije svašta enih ur in tarif in stroškov, da kar pisano gledaš, pa odstop od pogodbe in kaj jaz vem kaj še vse. Poskusite se zmenit na čim lepši način.
Forum je zaprt za komentiranje.