Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vaše mnenje

Vaše mnenje

Zdravo,

Vsako jutro se vozim v službo z avtobusom, na katerem se vozijo tudi osnovnošolci. Med njimi opazjem mlade frklje stare približno 12, 13 let, ki imajo tako močen make-up, za na tv in v reklame. Sprašujem se kako bodo te mladenke zgledale pri 30 letih. To sploh niso več otroci, ampak delujejo prav smešno odraslo, sploh v primerjavi z sošolci, ki so še celi mlečni. Kdo je za to kriv ali mediji, ki vsaki dan na tržišču reklamirajo nove kozmetične izdelke, ali starši, ki nimajo nobene moči več nad otroci, ali učitelji? Kako pa vi gledate na to, vsi tisti, ki imate otroke istih let in tisti, ki še jih nimate? Kam to pelje?

Lep deževen dan, revi

Tut jaz mislm, da že mal pretiravajo…ampak bom kar tiho, ne vem kaj me še čaka z mojo princesko…

Učitelji in mediji sigurno niso krivi, pač pa, po mojem mnenju, starši.

Mediji!

definitivno v prvi vrsti starši…pa čeprav ves čas javkamo….kolikko je premalo denarja….mislim, da ga je še preveč….res….otroci so brez kakšnega večjega problema vsi zmedeni…..od malega se jim ustreže čisto v vsem, ker starši izhajajo iz tega “če jaz nisem imel, naj ima moj otrok”….ne vedo, kako se kakšna stvar zasluži….zato se že do enega navadnega plišastega medvedka ne znajo obnašat….zavija se jih v vato….in potem ko pride ena težavica….evo..se ne zna spoprijet z njo…pa vzame eno tabletko, pa je za par ur rešeno…ja….TJA gre ta svet….in včasih te je resnično groza….če se samo spomnim kako sem si prislužila prvo kolo (pa ni tako daleč nazaj…..15 let) celo poletje smo nabirali “kravce”…to so neke rastline z zrnci, to oluščili, posušili…in potem prodali (meda se rabi v farmaciji oz. se je uporabljalo takrat)….in koliko tega si moral imet, da si lahko kupil kolo….kar precej…če bi danes komu rekel da bi to počel….bi te najbrž poslal na pregled v umobolnico….še starega papirja se jim ne da zbirat…..

Jaz se dostikrat sprašujem, ko hodim tako naokoli koliko so sploh stare, ker so tako napudrane in namazane, da že res težko ocenim starost.
Vsekakor pa mi to ni všeč, ker je to premlado za mazat se in, ker so absolutno preveč namazane.
Krivi niso učitelji, zakaj? Po moje dosti prej družba, mediji, po drugi strani pa tud starši, ki ne vem kako to, da ne prepovejo tega, saj so pa vendar njihove hčerke. Ne vem, jaz moji tega že ne bom pustila, da se mi bo že pri 10ih pudrala. Ne pa ne pa ne.

…ki to dopuščajo…. Imam znanko, ki ima hčer staro 13 let, pa je že vsa pobarvana in po obazu in po laseh…samo, ko pogledam mamo, mi je takoj jasno. Kokr je men znano, učitelji v OŠ ne pustijo šminkanja.

Starši!!!!

Moja hči se v osnovni šoli ni smela niti ličiti niti barvati lase in tega tudi na skrivaj ni počela. Danes, ko je že srednješolka, si oči naliči z maskaro, lase pa si je pobarvala rdeče.

Ne vem, koga bi krivila, da so danes že majhne deklice naličene. Marsikatera sošolka moje hčerke si je že v osnovni šoli na skrivaj namazala oči, ko je mati že odšla od doma. Torej ji starši tega niso dovolili. Da bi bili krivi profesorji? Tudi to mislim da ne, saj si danes noben profesor ne bi upal tvegati in poslati deklico v stranišče, da bi se umila, saj tvega, da bo v šolo privihral razjarjeni starš.

Mislim, da je kriv čas. Marsikatero dekle je prepuščeno samo sebi, staršem je vseeno, kakšna hodi naokoli in ta dekleta hodijo naličena v šolo že pri 10-tih letih ali pa še celo prej. In ta dekleta tudi potegnejo za seboj marsikatero dekle, ki ji starši tega ne dovolijo, vendar si močno želi ugajati.

Za to je kriv zgled, ki jih dobijo pri starših. dejstvo je, da če hodi mamica okoli ko maska, ker je tak našminkana, da se bo pol tudi ta mala začela hitreje mazat. Moja mama praktično ni uporabljala make upa, pa se tudi jaz nisem mazala, ker nisem dobila tega zgleda doma, da bi se kao naj oz., da bi se morala. In sem se začela malenkost šminkat 8kaka maskara kdaj, pa kak gloss nekje v sredini sr. šole, pa še to samo, ko sem šla kam ven. to je bil pač vlpiv sošolk oz. kolegic. Zdaj pač maskaro uporabljam vedno, pa kak gloss, pudram se par krat na leto. Pa občasno, ponavadi ko pač grem na bolj take fancy zadeva, ven, ipd pa dam gor še senčilo, itd.

Gledam pa ta mele frkljice v oš, ki že hodijo h kozmetičarki, na kakšnih brimah so s popolnim make upom, ki ga je naredila kozmetičarka, itd. In zakaj? Ker imajo takšen zgled od doma. mama jih s sabo vozi kh kozmetičarki.

Pa tudi moja naj friendica se že od OŠ pudra, uporablja make up,itd. Pa sem opazila, da se ji tudi že pozna na koži.

Hm, pa niti ne razmišljam o tem, kakšne bodo izgledale po 30. letu. Jaz se že ne bi strinjala s tem, da bi se moja hčera v OŠ pudrala za v šolo!

Niti slučajno niso za to krivi starši, ampak mediji!!!
Moja mami se ni NIKOLi mazala, jaz pa se vsak dan(ne pretirano): Zakaj? Ker hočem bit urejena, ker gledam vsak dan reklame, plakate, filme… s “popolnimi” ženskami. Pa tudi hočem da ko se pogledam v ogledalo sem zadovoljna, pa da je moj fant ponosen name.
Men gre najbolj na živce, ko se ženska, ki dobi fanta, zapusti in potem se sprašujejo, zakaj je tolk varanja!

aha….če prav razumem potem jaz, ki nisem napleskana in se ne pudram (pri svojih 28-ih uporabljam maskaro, lip glos in kremo za obraz) nisem urejena, oz. sem “zapuščena” in bo to enden izmed razlogov za to, da me bo fant začel varat…..če me bo zaradi tega…naj kar izvoli…….

xena:
Pod mazanje mislim krema, maskara, malo šminke na ustnice, in naraven puder. Mislim da si ti urejena. Za neurejene mislim ženske, ki pridejo npr. na faks v stari trenirki, popolnoma nenamazene z ogromnimi rdečimi mazolji…najhujše so pa tiste, ki imajo lase na hitrico spete s tistimi velikimi špangami.
Ma sj ne mislim, da bi se mogle vse mazat. Sam je dobr da se tud poročene ženske lepo oblečejo, si uredijo frizuro, nohte…Takih zelo malo vidim.

Tudi jaz imam doma princeso 11 letno, ki bi se zagotovo brez moje kontrole že zdavnaj začela packati( otroci pri teh letih niso naličeni, ampak napackani ).
Niti ne pustim, da bi si pobarvala lase ( tudi med počitnicami ne), čeprav jih imajo po njenih besedah VSE sošolke. A potem, ko te VSE vidiš, točno veš, kam in h kakšnim družinam pašejo.
Enostavno sva rešili zadevo, da je premajhna in ne bom popustila tudi za milimeter. Včasih se zdim sama sebi staromodna, a mislim, da smo najboljše vzgojiteljice in vzornice svojim otrokom prav mame. Pa ne mislite, da sem proti ličenju, daleč od tega, tudi jaz se, a vsaka stvar ima svoje meje in doraslost.
Prav tako sem pozimi gledala punce, v mini majčkah, s popkom zunaj, čeprav je bilo na termometru krepak minus. Pri nas se pod hlačami nosijo žabe, dokler je hladno in prav tako spodnja majica.
Dovolim ji, da uporablja glos za ustnice, to pa mislim, da je za njeno starost tudi dovolj.
Drugače pa je za take zadeve in tako majhne punce namenjen pust.
Pa LP

tabaluga…bravo! in če bi bilo pri večini tako, bi bilo potem mnogo manj tudi ginekoloških problemov (vsaj kar zadeva žabe in majico)…sedaj si ji gotovo zdi grozno…čez čas ti bo hvaležna….

mediji, ja mediji so krivi!!! dejte no. ste že najbrž n-krat v življenju slišale, da na otrokov razvoj vplivajo vsi dejavniki in teh je ogromno – v prvi vrsti družina, nato širša okolica, močno družba, pa tudi mediji… najlaže je vedno krivit medije. so le eden od faktorjev. vem, zakaj nosijo mediji takšno krivdo, ker pač veljajo za slabe že apriorij in ker je res ogromno reklam za vse možne kozmetične artikle. ampak če bi to tako zelo držalo, da so mediji izoliran glavni faktor namreč, potem bi jaz zdaj imela v kopalnici 37 maskar, 28 šmink, 14 tekočih pudrov in 7 takih v prahu, 82 črtal za veke in 21 črtal za ustnice, pa še kaj. seveda drži, da je vpliv medijev velik, ampak nobena rožca ne zrase na dobri zemlji, če zraven še ne dežuje, pa če ne sije sonce in ostali ugodni dejavniki, ki sprožijo njeno rast. ni tko?

se opravičujem. sem se malo razjezila. ampak se vedno, ko nekateri tako zelo hitro ožigosajo nekaj ali nekoga, na milijardo ostalih dejavnikov pa zadovoljno pozabijo.

pomoje jih bo minlo. No vsaj mene je. Jaz sem se od 7 razreda oš do 3 letnika srednje tako pudrala, da si me vdaro po tilniku in je ves omet v eni plasti pado dol.

po moje so krivi mediji, ki nas dan za dnem bombandirajio kake nule smo, če nimamo tega, če ne nosimo onega, če….

je pa tudi na starših kake vrednote dajo svojim otrokom.

kot bi ogvorila steni…

:))))
Jest vem, da niso popolnoma krivi mediji (pač se mi ni dalo ful pisat). Je pa tud tko, da punce, ki se ličijo in sexy oblačijo nato še ostale punce “vlečejo” v to-predvsem v oš, pa tud še v srednji. Poznam punco, ki je imela same suhe, lepe sošolke (vse na ič) in je začela z bulimijo, čeprav nikakor ni bila debela.

Ja, zato sem mi zdi smiselno, da imajo otroci v šolah uniforme, da so na pogled vsi enaki in da se razlikujejo predvsem po znanju. Kaj pravite, uniforme ja ali ne?

uhhhhh. jaz sem absolutno proti uniformam!!! groza. se mi zdi, da jim tak zglihajo osebnosti in s tem uniformiraš celega človeka. prav oblačenje je na nek način izražanje človeka. nikakor se ne bis trinjala z uniformami. ni to na nek način razosebljenje?

Se tole….na vprasanje kaksne bodo cez par let…normalne!
Vsaj velika vecina. Moja tamala se je na pragu gimnazije hotla mazat..in
si je bila najbolj vsec napleskana kot Kleopatra :), zivo modre in zelene
barve, kilo maskare, kilo pudra….
Taka jasno ni sla ven.
Sem jo pa spodbujala, naj kar lepo vadi pred speglom, dokler se ne bo
namazala tako, (ce se ze mora), kot pase njenemu obrazku…nezno,
neopazno, blago.

Trajalo je sicer par let, a se je.
Zdaj je prava umetnica :)), porabi vec kot pol ure, iz kopalnice pa
pride na prvi pogled urejena, a ne prepleskana. Stvar obvlada.
Se nekaj – vse mame, ki ponosno trdite, da ‘vasa pa ne hodi taka’…vedite,
da tamale nesejo mejkap s seboj in se namazejo v soli…. ;)) in to na
brzino v WCjih…ali cepe pred mejhnimi ogledalci….zato pa so take 😉
Prepovedat nima smisla, raje jim pomagajte, tamale komej cakajo, da jim
pokazete, kako se dela s pudrom in podobno.

Za napleskane hčere so krivi STARŠI!!!

“Krivcev” je več: vrstniške skupine kot zgled, reklamni teror in mediji, ki ga distribuirajo, starši, ki jim je vseeno za samopodobo in zunanjo podobo svojih hčerk.

Bolj kot make -up, pa s emeni zdi problematično, da imajo danes že nekatere 12, 13 letnice spolne odnose in ta meja se ves čas niža.

Punčka se našminka, ker želi ugajati par let starejšim “potrebnim” fantom, ona pa še ni dorasla in zamenjuje seksualno privlačnost s čustvenostjo.
Treba bi jih bilo poučiti za kaj gre pri zadevi…

Res je, vzrokov je več – ne moremo kriviti samo medije, samo starše, samo družbe… Pač vsak ima svoj vpliv.

Točno vem, da me boste kamenjlae vse po vrsti, ker bom to rekla. Ampak ko hodim po mestu, opažam, da velika večina grozno naličenih deklet, so južnjakinje (ne najdem bolj primernega izraza).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close