KOLIKO DENARJA?
Samo pri AO+ zavarovanju se ne izplačuje. Se pravi, če si ti povzročitelj nesreče.
Glede zneska ki ga izterjaš od zavarovalnice ni odvisno kok si star ampak npr. kokrat si bil pri fizioterapji, kok dni si bil odsoten od dela, kakšne stvari si mel zaradi tega onemogočene, pa če si imel kasko zavarovanje…
Pa lep dan vam želim!
Drage moje in dragi moji!
Takole je. Višina odškodnine je povsem odvisna od okoliščin in drugih elementov, ki so odvisni za presojo (čas trajanja zdravljenja, čas trajanja bolniške, nevšečnosti med zdravljenjem, tudi strah, zmanjšanje življenjskih aktivnosti,…). Zavarovalnice sicer presojajo po približno enakih kriterijih, vseeno pa ima vsaka zavarovalnica neka svoja pravila (npr. koliko lahko odstopajo od že ponujenega zneska – torej ga povišajo).
V večini primerov je tudi tako, da zavarovalnice sodelujejo z odvetniki, tako da v končni fazi vaš zahtevek vloži na zavarovalnico odvetnik (ker le ta dobi povrnjene storške od zavarovalnice), odškodninska družba pa potem še vam vzame določen procent od odškodnine in tako dobi vsak svoj kos pogače. Pa ne me narobe razumeti, tudi nekateri odvetniki jemljejo procente od odškodnine. Res pa je, da jim včasih zavarovalnice ne povrnejo vseh stroškov, ki so jih imeli s tem.
Kakorkoli že, višina odškodnine je torej veliko bolj odvisna od tega, kakšne so okoliščine nezgode kot pa ali zahtevek vloži odvetnik ali pa odvetniška družba. Zato se ne zanašajte toliko na to koliko je nekdo dobil, koliko pa drug. Lahko namreč nekdo dobi 300, drug pa 500.000 za nateg vratnih mišic, pa bo prvi mislil, kako je bil ogoljufan. Pri tem pa npr. ne bo vedel, da je drugi bil na bolniški dalj časa, imel več fizioterapij,….
Pa uspešno izterjavo vaših odškodnin vam želim!
Se strinjam s tabo pravnica.
Odškodninski zahtevki so čist odvisni od dogodka – primarnega strahu, bolečin in poškodbe, bolniškega staža, fizioterapij, kot dejavnik ki precej vpliva na zneske je pa “zmanjšanje življenjske aktivnosti” oz. katere stvari si prej normalno počel (služba, hobiji), zdaj pa ne moreš več (poškodba)….hobiji, služba…ta del pokriva največji znesek odškodnine.
vprašanje za pravnico
pred pol leta se je neki gospod zalatel v nas (spregledal je rdeco luč,) v prvi poravnavi nam zavarovalnica ponuja zame in za hčero 500.000 SIT ali naj sprejmeva.
Obrazložitev: imam šivano desno roko bilo je narejanih 28 šiviv rana je dolga 15 cm, bila sem odsotna z dela samo 10 dni, tamali ni bilo nič ima pa strah št vedno če pripeljemo malce hitreje oz. če vozimo po avtocesti včasih kar tuli pa vozim 100km/h stara bo 3 leta s tem da smo sedaj brez avta ” novega” (imeli smo 4 mesece star avto kredit še odplačujemo), partnerju pa ponujajo 800.000 SIT pa ima premaknjeno ploščico v hrbtenici in 2 meseca bolniške. Naša odvetnica se noče pogajati in pravi da naj sprejmemo imamo 14 dni časa za razmislek.Hvala za nasvete
Vem da ne paše v ta kontekst.
Ovratnica, poškodba vezi v vratni hrbtenici, zdravljenje 6m, tožba trajala 7let. Ponujali so 500 jurjev stožila 3 mio. Odvetnik je pobral 10%. Nobenih dodatnih plačil odvetniku, samo sodišču razne takse za vsako obravnavo nekaj. Ni ravno drobiž. Mislim, da cca 250 jurjev.
Tassa, lahko ti pošljem na mail, katerega odvetnika sem imela.
LP
Genovefka
odgovor tamari
v službo se mi je mudilo zata, ker sem začela pred 4 tedni delati pri njih in sem še bila v poskusni dobi.
Zdravnica ki je nadomeščala mojega dohtarja je rekla, da se rane dobro celijo in ker opravljam tajniška dela grem lahko v službo če bi me po roka motila ( beri preveč drgnjenja po mizi) naj si jo ovijem in mažem z Contratubexsom. (krema proti brazgotinam)
Ko sem prišla čez 14 dni k mojemu zdravniku me je okaral zakaj sem šla tako kmalu delati pa je prebral dokumente in je rekel zakaj nisem bolj vstrajala da me še pusti doma. Tako da sem za isto poskodbo bila odsotna 2x po deset dni in da zavarovalnica drugo ne upošteva ker je bila prekinjena .
LP
Meni je zdravnica rekla, da je za take poškodbe normalno, da si doma vsaj en mesec. Jaz sem bila dva meseca, ker sem potem opravila še FTH.
In ista fora kot pri tebi, sprejela me je nadomestnica, ker je bila moja zdravnica na bolniški. Dala mi je 14 dni bolniške. V tem času je prišla nazaj že moja dohtarca in je tudi znorela zakaj tako malo bolniške.
OJLA ! Stara 27 let, sem imela začasno ovratnico in poškodbo rame, pa tri tedne terapij ( sem pozabila ) ! Ocenili so mi kao invalidnost 3 stopnje in sem dobila 700.000 . Sedaj je od tega 5 let, na žalost imam še zdaj težave z ramo ! Če ste res poškodovani, se izborite za svoje !!!
Pošlji oblikovano (07-12-04 00:27)
Forum je zaprt za komentiranje.