Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ena pleskarska :)

ena pleskarska :)

Zivjo!
Upam da mi bo znal kdo pomagat.S fantom namrec zeliva prebeliti sobo in predlagala sem oranzno-rdeco barvo, ne vem kako naj povem nekako v barvi tistega lepega soncnega zahoda ki ga vidite na morju:).In kje je tu problem?Tu, da sva ocitno tako smotana da ne veva katere barve naj zmesava za to barvo???!!Poskusila sva samo z rdeco pa pride pinki, sva dodala rumeno pa pride se bolj pinki pa se malo vec rdece pa pride temna pinki na vsak nacin noce bit temno oranzna.PLISSSSS pomagita k zdej mava ze kodrlajsasto, pa nocm v takm zvet.

Rdeča+oranžna?

nope zato ker oranzne ne mores kupiti v tisti flaski imas samo rumeno rdeco kodrlajsasto crno rjavo modro itd oranzne v glanem niiii

V Mavrici ti po barvni skali zmešajo željeno barvo. Stopi kar k njim.

Ja ker sta narobe mešala.Čeprav nisem pleskar pa vem da če hočeš oranžno moraš k rumeni dodat čisto malo rdeče.

Pijem pusim i devojke rusim!

o vids hudica tole pa nisva probala.Greva po nove flaske nama je zmankal pa probava se tole moznost.Sej sm rekla da sva smotana 🙂

mi pa smo imeli izučenega malarja, pa mu je kar komaj ratalo dobiti res oranžno barvo, vem pa, da je dodajal k rudeči in rumeni oker rjavo in tiso lepo marelično je ubijal le z oker… probaj!

Ja saj če pa hočeš dobit kakšne specialne nianse pa že moraš bit stručko.

Pijem pusim i devojke rusim!

pa še kapljico zelene

Splača se odpraviti na primer v Color Medvode ali mešalnico barv v Trnovem, če si iz Ljubljane, tam pokažeš na barvni karti točen odtenek in oni ti ga zmešajo. Tisto, kar sta doma namešala, pa nikoli ne bo prava barva, žal! Bolje pogoltniti izdatek in iti v nov nakup!

Tako kot so ti že svetovali. Idi v štacuno, kjer mešajo barve, izberi, počakaj da namešajo, in odnesi. Pod črto pride ceneje kot če delaš poskuse doma.

Upam, da nisi šla doma kar od začetka tonirat cele količine barve, ampak da delaš poskuse v plastičnem kozarčku. No ja, v skrajnem primeru boš imela pač pink predsobo ali pa špajzo. Tam je itak ponavadi bolj malo prostih sten, pa kaka divja barva ne pride toliko do izraza.

Rumeno pejta kupit, pa mogoče še malo oker za ublažitev zraven!
Velik rumene bo treba, da bosta oranžno dobila. Še več kot sta rdeče imela.
Zgleda, da nista laboratorijskih prob delala, da gresta kar na ziher, a ne ;)))

No, dobro zrihtajta, pa sporoči, kaj je nastalo!

Hm Jozica sej me je kr sram povedat samo sva sla res kar na ziher in naredila 5 litrov kodrlajsaste farbe tko da ….no ja za prvi premaz jo bova ze porabila.Zdaj pa naprej mesava po lonckih :))))))) no vam sporocim kaj bo nastajalo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close