Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek bež semiš čevlji-na pomoč!

bež semiš čevlji-na pomoč!

Pozdravljeni, nove kavbojke so mi pustile barvo na bež semiš čevljih. Madež sem poizkusila očistiti z “radirko” pa je bolj malo pomagalo. Ali ima katera morda kakšen nasvet. Kaj pa kakšen Vanish ali kaj podobnega?

Hvala in lep pozdrav,
Anj@

Ja kje si pa kupila kavbojke ki spuščajo barvo:)
Čevljem ni pomoči, vrzi jih za ta prvim tičem :))

Točno to se je tudi meni naredilo. Kavbojke pa so Casuci al kako se že napiše. Za v smeti, pri vsej tej kemiji, prav gotovo niso, zato naj prosim kdo pove, kako se znebiti tistih grdih modrih madežev.

Kaj pa če bi vprašale še pri kakšnem privatnem čevljarju (so redki), usnjarju oz. nekom, ki dobro pozna ta material?
Očitno je res treba paziti pri kavbojkah:( Zadnjič je ena nesrečnica pisala, da se je od kavbojk poznalo celo na usnjeni sedežni 😮

Kavbojke so Geox, so nehale puščat barvo po parih pranjih. Sej za čevlje ni panike, če jih nosim na kavbojke…kaj pa za na krilo…tm je pa mau frke. Zihr mora kej obstajat. Na dan s predlogi:-)

lep pozdrav,
Anj@

Čevlje daj v pralni stroj skupaj s par starimi briačami (ne veliko!) in jih operi. Potem pa v en lavor nalij toplo vodo, dodaj 2 zamaška mehčalca in malo stekleničko (kakih 20 ml) glicerina – kupiš v lekarni. Namoči oprane čevlje za dve minuti v to mešanico, potem pa jih posuši na zraku. Suhe potem obilno nasprejaj s sprejem za mehčanje čevljev ali s takim za nego usnja. Ko se sprej posuši, jih poščetkaj in malo pomencaj z rokami.

Meni je na tak način uspelo očistiti ene čevlje, ki so potegnili barvo od kavbojk in ene, v katerih me je presenetil dež in so bili popolnoma mokri in debelo obloženi z blatom (te sem najprej posušila in na suho oščetkala blato, kolikor se je dalo).

Ampak, prosim lepo, na lastno odgovornost. Ker ne vem…upam, da ni kaka čudna vrsta semiša, ki bi ob opisanem postopku otrdela.

Tudi jaz sem imela isti problem.
Čevlje sem oprala na roke in jih mal zdrgnila z milom in krtačko in so bili potem kot novi.
Poskusi

Temne kavbojke večkrat tko spuščajo barvo- vsaj na začetku. Mož je odstranil madež z enim sprejem, ki se uporablja čist za druge namene, pa ne vem katere. Posprejaš, potem pa fajn spereš in to je to. Jaz pucam s tem tudi fleke na cunjah, pri katerih so že vsa čistilna sredstva odpovedala. Sam prej sprobam, ker če ni kvalitetno pobarvano, lahko razžre barvo prav na hitro.

Poskusi s sprejem, ki je za razmaščevanje – vprašaj v kaki trgovini za avtomehanike. Jaz sem s tem sprejem iz kavbojk odstranila Sandlolin. Moraš pa paziti, da precej nasprejaš in potem TAKOJ zdrgneš s čisto cunjo, ker se zelo hitro suši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close