Na pomoč!!!
Potrebujem nasvet, prosim bodite tako prijazne in si vzamite tri minute še zame!!!! Že vrsto let, natančneje odkar so mi zrasle prsi, uničujem modrčke s tem, da jih perem v pralnem stroju … tiste podložene pa čipkaste. Dajte mi no povedat, kako naj jih operem NA ROKO, da bodo lepi, celi in še vedno iste velikosti. Na pomoč!
vesela bodi, da uničiš samo modrček….lahko se ti zgodi, da se iz modrčka izmuzne “kost” in potem bo šel še pralni stroj k h…..
čipkaste v mlačno vodo….pa mal pervola……neki časa pusti stati in potem narahlo podrgni….nežno ožemi in daj sušit…
bombažne pa v bolj vročo vodo in enak postopek…..
čez kumot ga ni ane…..sam da stroji vse naredijo namesto nas….
v trgovini sem dobila en nasvet glede pranja in shranjevanja modrčkov: podloženih se ne sme prati v stroju, sploh ne centrifugirati. Pranje na roko brez ožemanja je najboljše, tudi jaz jih nekaj časa namakam v Pervolu, če je potrebno, podrgnem naramnice s krtačko za nohte. Prav tako jih ne smeš zlagati tako, da košarici zložiš skupaj, kar pomeni da eno obrneš kontra – torej, modrček je lahko shranjem raztegnjen. Scefrani modrčki, posebej za večja prsa, delajo več škode kot koristi našim prsim, zato ji je treba nadomestiti z novimi.
Jaz jih ponavadi perem v stroju..sam zanc sm pa pozabla jih dat v vrecko in je sla kost ven in je stroj sel v maloro..;(
Drgac pa ja lepo jih je treba raztegnit in ne tko spestane susit- sploh tiste podlozene ker se pol una pena notr zguba in so pol kr eni hribcki na modrcku. Moja mami jih kr na obesalnik obes za naramnice pa se res lepo posusijo.
a je z mano kej narobe? ze vsa leta perem modrce v pralnem stroju z vsem ostalim perilom, pa se nikol ni blo nic narobe. s tem, da je moj pralni stroj ze dolgo v kategoriji oldtimerjev. moja mami pa je mela en sam modrc s kostjo in ko ga je prvic dala prat v dva meseca star pralni stroj na obcutljiv program, smo moral serviserja klicat.
smešno…
Forum je zaprt za komentiranje.