Kajenje je zdravo
Jaz mislim, da je kajenje zdravo in da so te kampanje proti kajenju uperjeno v nas, ki v kajenju uživamo. Kajenje je zdravo v tem smislu, da sprošča ljudi, da niso več tako napeti, pomirja jih in jim daje voljo do življenja. Cigarete bi bilo dobro priporočati pri zdravljenju depresije, nespečnosti, razdražljivosti, nemirnosti, ipd.
Ja, lahko ti dokažem. Včeraj sem prišel iz službe malo bolj pozno. Bil sem čisto potrt in izmučen od dela. Potem pa me doma še žena nahruli, kaj delam tako pozno zunaj! Imelo me je, da bi se zadrl nazaj na ženo, a sem se z veliko muko obvladal, a napetost ni ponehala. No, in potem sem pokadil eno cigareto in napetost je popustila. Tako se da rešiti marsikateri zakon! Cigarete so zakon!
Tvoja žena naj vsak dan pokadi zavojček cigaret z največ nikotina in katrana (ne vem natančno, katere cigarete ju imajo največ). Garantiram ti, da bo v enem letu izgubila najmanj 15 kg!
Tisto o raku, boleznih in prezgodnjemu umiranju pa so babje čenče! Edino to se lahko zgodi, da komu zaradi cigaret zmanjka denarja za kaj bolj nujnega, pa mu potem odklopijo elektriko ali telefon. Vendar, če paziš na proračun, se ti to ne more zgoditi!
O, kar verjemi! Zakaj pa potem dobijo pljučnega raka ljudje, ki niso nikdar kadili? Zadnjič sem na nemški televiziji videl, kako je dobil pljučnega raka otrok, ki v življenju še ni nikoli kadil. Če bi bilo kajenje res nevarno, bi se tudi meni že kaj poznalo na zdravju, pa sem še vedno čil in zdrav kot pred 20 leti, ko sem začel kaditi. Mojim prijateljem, ki niso nikoli kadili, so zakoni že zdavnaj razpadli, moj pa je srečen! Poročen sem že 20 let in nisem imel še nobenega resnega prepira s svojo ženo. Vse njene žaljivke mirno požrem in tako umirim ozračje. Sam pa prepira nikoli ne začnem! Ali ljudje zaradi prepirov ne umirajo prej, kot bi, če se ne bi nikoli prepirali? O takih stvareh še nisem nikoli bral v teh senzacionalnih revijah o zdravju!
Se strinjam s kadilcem. Kajenje res odpravlja napetosti v medosebnih odnosih. Jaz vedno, ko se skregam s fantom, grem enga pržgat in voila, čez 10 min se že crkljava. 🙂
Glede bolezni srca, raka,…….rajši živim 40 let kvalitetnega življenja, kot 70 let živčnega, nesrečnega življenja.
Pa res mav nategujejo s temi boleznimi. Poznam strastnega kadilca, ki ima po 30-tih letih kajenja super pljuča-zdravnikove besede.
Forum je zaprt za komentiranje.