Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek plače

plače

Živjo!

Mene pa zanima ali vas je kaj takšnih s VII. stopnjo izobrazbe, vendar delate na delovnem mestu, ki je v bistvu sistemizirano za V. stopnjo izobrazbe? Kako ste kaj zadovoljni s svojimi plačami ipd… Thanks

če je delovno mesto sistemizirano na zahtevnost 5, potem je iz vidika stroškov dela to zgornja meja dopustnosti. v kolikor imaš višjo izobrazbo od zahtevane, potem ti je delodajalec praviloma ne bi priznal, ker potrebe ni. Sama moraš iskati zahtevnejše naloge oz. delovno mesto primerno izobrazbi, ker sicer tudi strokovno stagniraš, kar ti verjetno ni dolgoročni interes! seveda pa so povsod izjeme in bi mogoče lahko “pribarantala” malo več keša, samo iz podjetniškega vidika bi povišanje plače težko pričakovala.

Jaz imam VII. st. izobrazbe, delam pa na delovnem mestu za V. stopnjo. Sem morala sprejeti take pogoje, drugače bi novega poiskali. Kaj hočeš, bolje to, kot pa nič!

A mi lahko zaupaš kakšno imaš plačo? In ali te tvoje delo izpopolnjuje? Tudi pri meni je isto glede stopnje (izobrazba – delo). SIcer moje delo ni zahtevno, tudi delavnik (7.30 do 15.30 ali še manj) in kolektiv je v redu, neto plače imam tam okoli 150.000 tisoč.. Počasi pa mi preseda takšno neinvetivno delo.. se mi zdi, da kar stagniram..ampak je težko najti novo službo, tako da zadeva ni ravno preprosta in črno-bela…

Se strinjam s tabo in to mi je povsem jasno. To službo sem pač vzela, ker druge takrat ni bilo oz. je bila druga varianta (delovno mesto za VII. stopnjo) še manj plačana, da pa o pogojih dela sploh ne govorim… sranje je tale trg dela…slovenske plače pa sploh..

Jaz imam VII. stopnjo in delam na delovnem mestu za VII. stopnjo, pa nimam 150.000 sit plače. Delam v državni upravi.

Delam na delovnem mestu ki je namenjeno VII stopnji, vendar imam V stopnjo. Z to stopnjo sem bila pred sedmimi leti tudi sprejeta v podjetje. Delala sem v proizvodnji, vendar sem s svojo zavzetostjo in predanostjo podjetju v teh letih napredovala. Moja plača je znašala na začetku 75.000 neto. Sedaj pa se vrti oktog 350.000 neto. Delam v privat podjetju, je pa res da imam na plečih veliko odgovornost. Vendar me delo osrečuje.

Imaš pa najbrž zagotovljeno službo (NDČ) – tudi to je nekaj. Pri meni je to zelo negotovo… A drugače se ti zdi, da ti tvoje delo predstavlja izziv ali je bolj rutinsko vse skupaj, brez pravih izzivov ipd… A te smem vprašat koliko časa že delaš na tem delovnem mestu?

Alo!

Jaz pa delam na del. mestu za VII stopnjo, ki jo tudi imam in zaslužim vsega skupaj (malica, prevoz…) neto: 290.000.

LP,

Deja

Kaj pa delaš Deja?

KSIHT bo vse razložil in pojasnil,on je pravi svetovalec,samo malo počakajte.

Jaz sem v šolstvu.
Sedmo leto s sedmo stopnjo. Z malico dobim 220.000. Plača se nič ne viša, skoz je tam od 200. do 220.000. Odvisno od delovnih dni (se pozna glede malice), pa od tega, ali je kdo od dijakov bil zelo uspešen na državnem tekmovanju (potem dobim 5 % stimulacije oz. uspešnosti za delo – to je 2x letno).

LP

Malica in prevoz – to so materialna nadomestila in ne neto plača.

Ja, je za nedoločen čas. Delam pa na tem delovnem mestu 8 let. Samo delo je zelo enolično, dolgočasno, skratka rutina. Tudi ne vidim možnosti napredovanja, ker šef ne želim nikdar bit. Rada bi delala kaj bolj “živahnega”, raznolikega, pa tudi za kaj več denarja.

JS, imaš prav glede malica in prevoza. Ampak meni to štejejo kar zraven, pa odštejejo potem npr. kredit, pa zavarovanje itd.

Mogoče bi morala reči, da dobim toliko za izplačilo. Kar mi je, roko na srce, tudi najbolj pomembno.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close