Mozolji
Naj mi kdo svetuje kaj naj naredim in sicer sem dve leti jemala Diane 35, nato pa sem pred pol leta prekinila.
Tukaj pa se začne moj problem in sicer imam z dneva v dan več mozoljev po obrazu. Poleg majnih imam tudi veliko podkožnih, ki so ful veliki.
Ali mislite, da mi bo kozmetičarka to lahko ščistila, jaz težko verjamem!!
A mogoče priporočate kakšno kremo za takšno kožo?
Sol mrtvega morja se dobi v vsaki zeliščni lekarni, imajo jo pa tudi v DMu od firme TETESEPT prav za problematično kožo…je pa v vrečki.
Roaccutane je zdravilo za hujše oblike aken in za močno mastenje kože. Je pa to ZELO močna zadeva ki jo lahko predpiše samo dermatolog. Predpisujejo jo najraje moškim, pri ženskah je namreč problematično to da je zdravilo teratogeno, zato je nujno potrebno najprej izključiti nosečnost in se v času jemanja tega zdravila tudi zaščititi s kontacepcijo. Sedaj bo ravno pravi čas za začetek jemanja, poleti namreč zaradi sonca dermatologi Roaccutana ne predpisujejo. Ima pa to zdravilo lahko tudi kar nekaj sranskih učinkov zato je pred jemanjem (jemlje se pol leta) treba opraviti nekaj preiskav.
Alja, a kaj ves, koliko casa deluje Roaccutane? Verjetno ni tako,da bi ti za vedno pozdravil akne.
Za Skinoren sem tudi ze slisala,nekaj sem brala o tem, menda ga lahko jemljejo tudi nosecnice.
Meni zaenkrat ni pomagala se nobena zavba….samo se tiste zadeve s kvasom se nisem sprobala. Pijem veliko vode in si redno cistim obraz, se najboljse se koza odziva na Vichyjev normaderm (razen tonika)…poskusi…jaz sem bila kar sokirana nad kozo,ko sem prenehala z uporabo D35, sicer sem v puberteti imela mozoljcke, vendar ne take kot so tile. Kriza res.
Skinoren deluje na osnovi azelainske kisline. Mi kar pomaga, če se le redno mažem (2x na dan). Slabe lastnosti pa vidim v tem, da ne diši nič kaj prijetno in da ni prijetnega okusa, če pride v stik z ustnicami. Pa še ena stvar je: če se pred “športanjem” namažeš z njim, potem pa se seveda potiš, postaneš po obrazu čisto bele barve… Ja, pomaga pa – vse za boj proti mozoljem…
Priporočam obisk pri dermatologu. Sicer pa je danes na razpolago veliko možnosti, ki bolj ali manj pomagajo pri tegobah z mozolji. Uporabljam Klimicin T, poleti predvsem raztopino, ker se hitreje vpije in posuši (obstaja tudi gel), ki je antibiotik. Mažem pa se tudi s kremo Skinoren. Pomaga!!! Skorajda nimam več mozoljev. Tri mesece pa sem letos jemala tudi antiobiotik v obliki tablet – Clinofug, koža se mi je res sčistila.
Veliko sreče in potrpljenja!
ina*
Živjo!
Imela sem točno iste probleme oz. koža je po prenehanju jemanja D. 35 čisto podivjala. Najprej sem nekaj sama packala, šla tudi h kozmetičarki vendar me je ta takoj napodila k dermatologu. Predlagam, da storiš isto. Dermatolog ti bo predpisal ustrezne preparate … naj te potolažim, da se je meni koža že skoraj čisto umirila (8 mesecev) in da je skoraj čisto lepa … tudi izpadanje las se je umirilo in nenazadnje so tudi nohti manj krhki. Žal so te D. 35 naštimane tako, da imaš po prenehanju ful težav.
Predvsem veliko potrpljenja pa bo, pa k dermatologu seveda. Lp
Jst sem bla kar nekajkrat pri kozmetičarki in ob vsakem obisku mi je rekla, da bo vse v redu, ker imam tak tip kože, da bom na koncu zadovoljna. Pa nisem bila, ker mi je po tem, ko sem bila pri njej že osmič, rekla da ni nobenega izboljšanja in da bo najbolje, če obiščem dermatologa.
Dermatolog mi je dal kremo Skinoren (če te, ko si jo namažeš peče, deluje) in tabletke Diane, ki pa sem jih jemala kratek čas, mogoče tri mesece.
Stanje se je full izboljšalo, tko da probaj s kremo Skinoren.
Ne mešat stvari in sama probavati, kaj ti bo pomagalo,ker si lahko narediš več škode kot koristi. Lahko še malo počakaš, da se stanje umiri, ker imaš sedaj čisto drugače ravnovesje hormonov kot prej. Jaz sem imela napad mozoljev ko sem začela jemati tabletke in sedajle po šestih letih, ko sem jih nehala. In ko sem jih začela jemati, sem poiskusila vse kar je bilo takrat na tržišču in kar sem dobila na recept in šla h kozmetičarki… In sem imela potem tko izsušeno kožo, da je bilo groza, kar luščila se mi je. Je pa tko, da enemu nekaj ugaja, drugemu ne. In škoda, da na lastno pest raziskuješ kaj je tisto kar bi tebi res ugajalo. Če bo še huje, je baje v Laškem en dober dermatolog, prvo obisk je pri njem okrog 10. 000 potem pa po 3.500. Pa še to, bolj ko jih boš stiskala, slabše bo.
Imela sem isti problem kot ti, pojavile pa so se mi zaradi stresa. V srednji šoli nism mela niti enga mozolja, potem pa sem se prejšnje leto ful sekirala in so se mi pojavili mozolji. Tko da če maš slučajno kakšne probleme začni delat na sebi. Ginekologinja mi je predpisala Diane 35 ki mi niso pomagale skoraj nič, ko pa sem jih prenehala jemati je bilo še trikrat slabše. Dr. mi je predpisal Skinoren-imela sem občutek da pomaga, čeprav stiska kožo in po nanosu peče..Dr mi je predpisal tudi Clinofug- ta ti pomaga sam ga moraš jemati najmanj 4 mesece (takrat se mi je izboljšala koža), absolutno si ne stiskaj mozoljev ker to poslabša akne in še zabrazgotini kožo. Svetujem ti da ne uporabljaš pudra, ker je stanje naslednji dan slabše. Redno si tudi čisti kožo, sam ne več kot 2 krat na dan. Pij veliko vode in predvsem ne obupaj. Bodi vztrajna. Vso srečo ti želim.
Forum je zaprt za komentiranje.