čisto resno vpr. za ženske
Sva par čez 40 in imava 2 otroka (4, 8 let), spolne odnose tudi še kar za silo… ampak mene moti nekaj: žena si za kuhinjo vedno najde čas in je tam sploh ne smem motit, če jo malo pobožam, me zavrne (čakaj, samo še to naredim…), potem je pa utrujena…in vedno enake poze že nekaj let -samo na 2 ali tri načine… naveličal sem se tega in povsem resno ugotovil, da – če bi jo prevaral, potem tega sploh ne bi imel za varanje, saj sva se že velikokrat resno pogovorila o tem pa nič. Vedno je bil odgovor – počakaj… pusti se presenetit… pa čakam že kar nekaj let…
Problem se mi zdi zelo resen…
Povej ji, tako kot si nam napisal, kako resen problem je to zate. Iz nekih razlogov njej ni do tega, tebi pa je. Povej ji, da obstaja resna možnost, da te bo izgubila, če bo to ostalo nerešeno. Poskusi jo prepričati, da skupaj poiščeta kakšno pomoč, partnersko svetovanje. Vzroki za njeno zavračanje so lahko zelo globoki.
Povej ji kam te to vleče, v naročje druge zenske, iskreno ji povej, bolje sedaj jok in stok, kot potem ko bos tja res šel.To je davek zakona, ki traja tolk časa in kjer se nihce vec ne trudi za une iskre, ki mikajo in rajcajo in delajo dan lep, škoda, ampak razumem te, kajti nenehno biti pobudnik tam kjer ni odziva, tega se clovek navelica, zalostn je, da tudi nenehni pogovori o tem ne obradijo sadov, potem pa si ti tisti najhujsi, ker varas, zakaj je do tega prislo, ne razume nihce, vidijo le tebe!
Ampak ne pozabi pa, da varanje ni resitev, je le mali uzitek, vse ostalo ostaja doma enako, ali še huje, ker te lahko kdo zasaci, izve se, ali se zaljubis, ali si zelis imeti vse uno kar imas ob ljubici tudi v resnici, ponavadi si najdes tako, ki je porocena, enakih misli in enakih problemov kot ti,vse to potem postaja zacaran krog, lazi, prevare, slaba vest, do nekega dne ko poči in se potem odločis kako in kaj.Malo je takih, ki bi najprej končali svoj zakon in potem šele šli dalje, lažje je varat, poiskat nekje drugje to kar nimas vec doma in zakaj bi se ločili, saj kljub vsemu ni tako hudo, oziroma se preklet zavedamo, da tudi v njej-njemu ne bomo nasli vse cudovito, ampak bo tudi ona-on nekega dne rajs v kuhinji-pred tv, kot ob tebi,zato je na trenutke varanje res resitev, če se resnicno iz tega samo napolnis , da potem ob druzini funkcioniras bolje, gorje pa je ce srce znori, premisli, majhna otroka imaš, se splača?!
Dragi Mare!
Tudi jaz se obnašam kot tvoja žena. Vzroki so resnično globlji, kot misliš. Pri nama se to dogaja 5 let, skupaj pa sva 10 let. To postaja vedno slabše, ker drugače ni možno. Jaz si spolnosti zelo želim, vendar me mož s svojim obnašanje nekako odbije. Zakaj točno, ne vem. Je pa veliko manjših vzrokov. Sama se ne bova rešila, zato greva po pomoč, ker želiva ostati skupaj. NIKAR ne prevaraj žene. Potem raje končaj z njo na kulturni način in si najdi novo. Velika verjetnost je, da bo tudi tvoja druga resna zveza končala tako, zato težave raje rešita ZDAJ, ker k takim razmeram prispevaš tudi ti, četudi se ne zavedaš tega.
Srečno
Žena se ti je odtujila….morda podavestno,da niti sama tega ne ve….”pusti se presenetiti”so slabi izgovori nehote,ker te ne želi izgubiti boji pa se priznati da si je v vajinem sexualnem življenju zgradila nekakšno pregrado,poskusita se pogovoriti,poiskati pravi vzrok za njena dejanja seveda v kolikor je ona pripravljena sprejeti takšen pogovor brez”saj je vse v redu”….ne,ni v redu
Veliko sreče
ona o kakšni po,oči noče niti slišati – z njo je vse v najlepšem redu – vsaj tako pravi sama. Sicer pa – ni lepo delati primerjave, ampak prej sem imel eno (dve?) resni zvezi, ki sta trajali dalj časa pa je vse “laufalo” kot je treba – nobenega pritoževanja da je preveč ali premalo… prav fajn je bilo
Zelo lepo in pametno napisano. Res je, da ni vse sex ampak vse brez sexa jepa nič… in to se mi zdi eno prav prijetno dopolnjevanje zakona… ampak, zanimivo – tudi med počitnicami, ko sva bila malo več sama, si ni(sva) vzela prav preveč časa zase… če sem se ji pribrižal in ji dal “poljubček” na vrat… ji ni bilo jasno, kaj si želim… res ne vem, kako in kaj. Kadarkoli pa se o tem pogovarjava, običajno znori, celo noč hlipa, jaz se ji moram opravičit (sam ne vem za kaj!!!), ker pač odkrito povem, kaj pogrešam… NE ZDI SE MI FER od nje
Pri nama pa je prav obratno. Jaz sem tista , ki hrepeni po kakšnem dotiku ali, da bi me vsaj pobožal. V zakonu sva 13 let in imava dva otroka sicer malo starejša. Glede spolnosti pa je tako: če že , je to enkrat na dva meseca, vedno samo en položaj in vse na hitro. Pred kakšnim tednom sem mu to zadevo tudi potožila. Rekla sem mu celo, da si bom našla ljubimca pa se mi je samo režal v obraz. Naš je ali v službi, ali pa med prijatelji s svojim hobijem. Da ne govorim, da niti ne vpraša kako je z otroci v šoli.
Nikakor več se ne čudim ženskam, ki si zato poiščejo ljubimce in jih nikakor ne obsojam več.
LP
jah… a mata komu dečico z apodturit za čez vikend, kaki babici, teti…? Pa si vzemita 2 dni pa en večer samo zase. Brez vsakdanjega stresa, brez otrok, brez skrbi kaj bo kdaj dano na mizo. Ne vem kolko ji pomagaš sicer v gospodinjstvu, morda bi pomagalo, če bi jo kak dan povsem zamenjal z vsem seznamom opravil za tisti dan. Morda se ji pa ko sta v akciji ne posvečaš dovolj. Nekak ni želje po še, če dobiš v postli občutek, da te tip zlorablja za masturbacijo… Upam, da bosta našla skupen jezik!
Ne rečem, da je tako tudi pri vas. Midva sva se vedno šla, kaj je bilo prej, kokoš ali jajca. On je govoril, da bi bilo vse drugače, če bi več seksala, jaz pa sem zgubila voljo do seksa, ker je bilo vse ostalo narobe.
Razšla sva se. Če čutiš ljubezen, se pogovori z njo in s strokovnjakom, če ne pa dostojanstveno narazen.
Si se pogledal v ogledalo?
Mogoče pa žena na ta način ne vidi več privlačnosti pri tebi. Sem pa tudi jaz mnenja, da bo potrebno na področju gospodinjstva tudi kaj narediti, pa se bo stvar hitro poštimala in ne samo čakati, da ona opravi svoje delo (kuha, pere, lika, …), potem pa skočiš nanjo. Sem prepričan, da ti s takim načinom ne bo uspelo. Poglobi se sam vase, pa boš kmalu našel rešitev in ne išči vzroke drugje.
Poznaš pregovor: pometi najprej pred svojim pragom…
Si mogoče pomislil, da ima ona drugega?
Jaz vidim sama pri sebi, da si partnerja ne želim več in mi njegovi dotiki ne ugajajo, do tega pa je prišlo, ker takrat, ko sem ga najbolj rabila ob sebi, njega ni bilo. Nežnost sem dobila drugje (ne bo razglabljala zakaj in kako), in od takrat dalje mi partnerjevi dotiki niso več po godu. In še, ko se spraviva k sexu je vsega konec še preden se jaz dodobra zagrejem.
Mogoče nisi ti odgovoren za to, kar se je zgodilo med vama – ali pa tudi??!
Ali si mogoce pomislil, da je preobremenjena. Kaj pa njena postava. Sprasujem cisto resno, vzrokov je lahko vec. Lahko, da vzrok sploh ni v tebi, ampak v njej. Lahko je depresivna, ima tezave v suzbi, doma in s svojo samopodob. Nekaj je ze narobe, ce pravis, da joka. Predno kam zavijes, daj se raje prepricaj.
Forum je zaprt za komentiranje.