Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek absolventski izlet

absolventski izlet

Ojla!

Ker čez par dni šibam na absolventa, bi vas ful lepo prosila, če bi mi lahko povedali ter svetovali kaj vse naj vzamem zraven, da ne bom v naglici kaj pozabila. Česa ne smem pozabit pa na kaj moram bit pazljiva? Grem pa na Kreto drugače.
Tnx!:-)

Pogrešal te bom!

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Pameti pa mal dnarja

Najboljši so izleti, na katere vzameš potni list, zobno ščetko in kreditno kartico.

Drugače pa (meni) spada med obvezno opremo nekaj za se mazat na soncu in nekaj proti glavobolu (mijaaauuu). Lahko vzameš tudi nekaj proti prebavnim težavam (medicinsko oglje ali pa linex) – zaradi spremembe klime in drugačne hrane. Bi bilo škoda, če bi zaradi kake take nerodnosti imela absolventa v slabem spominu – kolikor ga bo sploh ostalo v spominu, ker marsikdo ima na tem mestu “črne luknje”.

Če imaš še dobro družbo in če naročiš paket lepega vremena, si pa komplet.

Kondome!

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ampak ona ima fanta.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Koliko denarja pa minimalno? Ker me zanima koliko se porabi po ladji pa tam okvirno, glede na to, da traja vse skup 12 dni.

Spider, nak, definitivno ne bom potrebovala kondomov:-)

verjetno res ne. Bodo imeli fantje zraven.:)

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vec bos mela denarja s sabo vec bos zapravla…moje izskusnje :))))…drugace je pa itaq zur non stop…uzivaj na kreti…se malo namesto mene, ki se mi ze dve leti, odkar sem bila, se vedno kolca po Kreti :)))

Se to, na ladji vse skupaj niti ni tako poceni…tko da, kar potrebujes je bolje nesti s seboj…s pijaco pa je tkole…nam so pregledovali prtljago ob vstopu v to famozno ladjico aneklines :))) kdor se je znajdel in dobro skril ni blo panike, ostalim so jo pobrali

malo pivo stane na ladji cca 3,5 eurov, sladoled ali pa kakšna drug sok se tud giblje tam okol. jaz sem bila lani, proporočam da za pit in jest neseš vsaj za na ladjo s seboj. sicer majo tud na ladji restavracijo ma je hrana full draga, dva dni se bo že dalo preživet na sendviču. če maš kabino se ni za bat da bi se ti sir stopil ker so kabine klimatizirane.

cene na kreti niso tako pretirano drage, vsaj če greš v trgovino kupovat je že tam tam z našimi. v restavracji recimo pica se giblje okol 5 eurov.

zvečer ko greš ven so cene pijač od tri eure naprej, breezer je tam okol 4 eure, koktejli pa od 7 dalje. odvisno kam greš, v nekaterih barih dobiš tud še cenej, al pa dražje.

če te še kaj zanima sporoči.

aja kolk keša, jaz sem nesla okrog 350 eurov, od tega sem plačala cca 80 eurov za izlete še posebej, za tko sem pa porabila okol 70 eurov. če si boš pa kakšne stavri kupovala boš pa še več.
nekateri so pa zapravili tudi po 600 eurov pa še zmanjkalo jim je.
če te še kaj zanima pa vprašaj,.

pa lepo se mej dol

VITAMINE za zdravljenje mačka

🙂 Saj bom hitro nazaj.

Kar naj imajo, samo na meni jih ne bodo nič sprobavali:-)

Ok, si že pripravljam hrano. Edino fora je v tem, da moja kolegica nekak ni hotela kabin in tako sem tud jaz ostala brez. Tako, da zdaj razmišljam kakšno hrano bi nesla zraven, da bi se mi obdržala, ker nimam namena zapravljat toliko na ladji oz. sploh kjerkoli.
Pa še neki me zanima: glede na to, da bom v apartmajih, si bomo lahko kuhali. Je tista voda tam drugačre normalno pitna ali raje kupit v plastenki za pit?

O super, hvala za toliko informacij! Se pravi, da pride kar drago vse skup. Jaz tud računam okoli 80 eurov za izlete, ostalo pa za drugo. Kot sem rekla, nimam kabine, tako, da razmišljam katero hrano bi nesla zraven.
Pa drugače, si uživala? Je bilo vse ok, organizacija?
Tnx za želje, se bom poskusila imet fajn;-)

vzemi kakšen sendvič za zvečer ko boste odpluli pa mogoče še kakega za zajtrk in koslilo naslednji dan. sej tud na palubi ni tako zelo toplo da se ti ravno v parih urah ne bo pokvaril. mi smo vzeli napolitanke, pa sirčke, prepečenec. tudi drugi so to meli s sabo, celo ribe-ma ti jih ravno ne priporočam ker pol bo smrdelo po celi palubi:)))))

na kreti pa ti priporočam da kupuješ le ustekleničeno vodo. sicer da bi vedela ni mel noben težav s kako drisko, sam so vsi pili vodo le kupljeno. scier pa sej smo se vsi dobro že prej razkužili z alkoholom:))

glede apartmajev na kreti, hmm kaj letos že vste kje bo kdo v katerem hotelu nastanjen. mi vem da smo bili v hotelu, nekateri pa v aparmtmaju, nas so dali kamor je pač padlo, to se je sama agencija odločila kam bodo kateri šli. tisti ki so bili v apartmaju so pa lahko tudi kuhali, sam kar jaz vem več kot kave že ne. sej hrana ni tako strašansko draga da si ne bi mogu privoščit eno pico, sicer pa v času kosila si bil vedno na kakem izletu in so bolj sendviči meli glavno besedo:))

Mi smo bli nastanjeni v apartmajih ida village…zakon…sicer pa hrana na kreti ni draga..se posebi dobri so bli girosi ( zdej ne vem kako se tocno napise)…sploh so prisli v postev, ko smo se zjutraj vracali iz zura :)))

koktejli so po 7eur…to so akcije kjer dobis sva koktejla…ki jih tako ali tako takoj zmanjka :)))

Kondome.

Si bila danes mogoče na letalskem mitingu?

Uff, zdaj sem večino že spakirala. Imam poln kovček robe (od stvari za sončenje, osebno higieno, kopalke, ostala oblačila, čevlji pa do hrane in spalne vreče…) pa en nahrbtnik imam zraven za osebne stvari, od katerih se ne bom ločila:-)
Sendviče si bom še kupila pred odhodom pa vodo še moram dat noter (sem odvisnik od vode in po moje bo šlo večino denarja za to:-) – koliko stane voda, enako kot tukaj?).
Imam pa še nekaj Safcola zraven za zajtrk ali pa malico za po Grčiji in tud po palubi – itak je morje pa ladja, bojo pa še ribe:-))
Kar se izletov tiče, kam ste šli? Jaz planiram oni grški večer, pol oni ogled antičnih spomenikov (Knosos) pa Preveli-Matala, one votline. Kaj drugega pa me ne privlači ravno. Ker drugače bom vseh 12 dni na ladji:-)

Ja, za apartmaje so nam že poslali v akteri skupini smo pa, če smo padli v apartmaje ali hotele. Nas je v skupini 40 in smo v apartmajih, tako, da si moramo vzet kaj hrane zraven. Upam, da imajo posodo dol pa posteljnino. A je??? In še tole: jaz imam plačane večerje. Bom torej mogla v hotel ali sem ostala brez njih, ker sem v apartmaju? No, po moje bom morala v hotel na večerjo a ne:-)

Ful tnx vsem za info.!:-)

Joj, miting. Noro! Nisem šla, vstopnina je bila 1.500 sit, ker itak stanujem čisto blizu in so nad mojim blokom letali tako nizko, da sem mislila, da se bo vse zrušilo name, ker je tako bučalo:-)) Ful je bilo dobro, res. Ful časa so letali, včeraj že in danes sem jih opazovala kako so delali figure. Neverjetno kako odlično so speljali vse. Resda nisem videla tistih končnih figur čisto nizko nad letališčem, ker mi je en blok v napoto, ostalo pa sem videla vse, ker je bilo nad mojo glavo. To bi moglo bit bolj pogosto.

Sicer pa ta mesec Sg itak proslavlja obletnico Mesta miru pa imamo cel kup prireditev. Ki pa jih bom jaz zamudila, ker me ne bo tu. No, pa saj zadnje čase se tukaj kar naprej nekaj dogaja, Sg se končno prebuja, tako, da ni panike:-)

voda mislim da je nekoliko dražja kot pri nas. neki čez euro stane liter pa pol.
izleti, absolutno se ti splača it na grško večerjo, je full fajn, v knossosu so sam neke razvaline, tko da če te zanimazgodovina, sicer ker si že dol se splača it pogledat.v matali je tud lepo. meni je od izletov bilo pa najbolj všeč boat party in če bi šla še enkrat tega sigurn ne bi zamudila. ostalo bolj tko tko. no sej na vseh izletih nism bila. kaj je že ono, beach party je blo tud zanimivo delat skulpture iz mivke pa tekmovanja v odbojki smo mel, kar zanimiv no. sam jih je večina le poležavalo pod dežniki, seveda tisti ki so jih mel (tisti ki smo zadnji prišli z busom, smo ostal brez). aja pa še to. mi smo bili full razočaran. agencija collegum že na ladji predstavi na h titro te izlete in pol pobere tudi denar. in za knossos in matalo smo plačali cca18 eurov. pol ko smo prišli v knososs pa če smo hotl it not, smo moral posebej plačat vstopnino (za študente 3 eure, ostale 6 eurov). in namesto da bi vodič celotne skupine pobral od vseh denar in kupil karte, smo se morali vsak sam zase prerivat med ostalimi pred blagajno (pazi blagajni sta ble sam dve). pa ne pozabi študentske nest s sabo, tud če nimaš nalepke za to šolsko leto ker niti ne gledajo, sam da vidjo da je študentska izkaznica- maš pol polovično ceno.

glede večerje pa tisti ki ste v apartmaju boste hodil v najbližji hotel jest. mi smo dobili listke za vsak dan posebej. jaz in prijateljica sva kupile sam ene listke ker smo mislile da bova pojedle vsaka polovico, vendar je en od njihovih (hotela mislim) stal na vratih in pobiral listke tko da je šel z listkom samo en not. pol sva se s kolegico zmenila da je šla en dan ena en dan druga jest. hrana pa morem rečt da je bila ZELO ZELO DOBRA in full različna.

Karta za miting je bila 1000 sit in bilo je NORO!! Vredno vsakega tolarja- škoda, da nisi prišla! Lepo se imej na abs.

Aha, pol sem bila pa napačno informirana za ceno:-) Videla sem pa tud veliko, saj stanujem čisto blizu kot sem že rekla in je bilo res fantastično. To bi moralo bit pogosteje:-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close