smrdljivci&smrdljivke
Večkrat zavoham kakega človeka mlajšega starejšega tako moške kot tudi ženske (na avtobusu, v vrsti pred bančnim okencem, na ulici) kjer koli pač, ki smrdi po (švicu, tobaku, pijači, neopranih oblačilih, česnu, po preveliki količini močnega parfuma). To je seveda vsakemu človeku neprijetno da nekdo nima toliko olike, da bi to preprečil. Pravijo tudi da ljudje težko zavohamo sami sebe, medtem ko druge takoj zavohamo. Ob vsem tem imam pa tudi sama počasi bom rekla da že skoraj neko obsedenost nad tem da se nenehno preverjam če smrdim. Zato nikamor ne grem brez žvečilnih gumijev osvežilnih robčkov oblačila kar naprej perem, tuširam se 2x na dan zjutraj mi paše da grem sveža v službo, zvečer itak pridem prepotena iz službe in se stuširam, tudi zobe 2x na dan itd… Kdaj pa se ve raje stuširate zjutraj ali zvečer? Kar nekako tako živčna postanem tako čež kaj pa če jaz tudi smrdim, kot neka obsedenost. Tako da včasih ko je treba kej prenašat npr v službi pa da se malo spotim full nisem več tko sproščena, kot recimo takrat ko se čist stuširam in sveže preoblečem in umijem, ko grem recimo zvečer ven.
A imate tudi ve kdaj tak podoben občutek kot jaz. Fanta namreč kar naprej sprašujem če mu smrdim, on seveda reče da ne. Sej ne da bi rekla da sem obsedena ampak ko se pa spomnem kakega prešvicanega kadilca iz lokalca v poletni vročini pa vseeno rada 2x preverim če je vse v redu.
Jaz se vedno stuširam zjutraj pred službo, ker si sam sebi nebi dovolil, da
bi mi zahrbtom podrejeni govorili, da smrdim. Sem namreč kadilec in tudi
žvečilka v ustih mi je prisotna. Seveda se po službi ponovno stuširam,
da preženem utrujenost.
Nikakor ne razumem tistih, ki tudi na zmenke hodijo ne da bi se poprej
stuširali in oblekli sveže perilo. Le kako morejo imeti tako nizek prag
higiene?
Pikca jaz te popolnoma razumem, mislim pa, da če se 2x dnevno stuširaš,
si lahko popolnoma mirna in lahko pozabiš na postavljanje teh vprašanj
svojemu dragemu.
Tudi po moje malo pretiravaš. Če se stuširaš in si daš deodorant, tudi če se spotiš, ne boš smrdela.
Meni tudi ni preveč prijetno, če koga zavoham in če je le možno, se umaknem. Včasih, ko zavoham koga, se ful bojim, da ne smrdim jaz. Enkrat sem sedela na avtobusu zraven neke punce, ki je bila zelo urejena in nekaj zavoham – švic. Ful mi je bilo neprijetno, ker sem mislila, da jaz smrdim, ko pa je punca ustala in šla dol z busa, smradu ni bilo več. Thnx god!
ja, zoprno je to. Delam z ljudmi, sicer v mirnem in urejenem okolju, kjer se izmenjava vrsta ljudi, z vsemi pa je potrebno individualno sodelovati in se jim posvetiti. študentsko okolje. ga ni bolj groznega, kot kadar se dopoldne pojavijo, smrdijo po žuru…po alkoholu, zatohlih alkoholnih luknjah in barih, po cigaretih, zgodilo se je tudi že, da je prišel študent s pobruhanimi oblačili.
na to se ne morem navadit.
še hujše je, ker moja sodelavka tudi močno zaudarja. opazila sem, da pretežno nosi sintetična oblačila in da si npr. srajce ali puloverje tudi po ves teden ne zamenja. nisem picajzlasta in če nebi zaudarjala, sigurno nebi “vodila evidence” o njenih oblačilih. Razumem, da si nekateri ljudje ne morejo privoščiti razkošja in nekih antibakteričnih oblačil, pa vendar….higiena ni pomembna le za odhod v službo in družbo, je temelj človekovega zdravja!
Kar se higiene tiče je odvisna tut od tega kolk si nagnjek k potenju, kolk močen vonj imaš…in taki, ki so bolj nagnjeni k temu bi sigurno mogli bolš poskrbet zase. Jst se 1x na dan stuširam, po potrebi večkrat, porabim deodorant in mal parfuma, vsak dan oblečem sveže obleke in je.
Je pa obupno sploh poleti na trolah in avtobusih, kaj vse doživiš.. :((
Smrduhi, huda reč, res! Neki mi povejte: če kdo v vaši bližini (npr. sodelavec) redno vsak dan smrdi, pol vsi vemo, da se ne umiva in ne preoblači redno, da o deodorantu ne govorimo. A mu to rečete in kako? To je taka delikatna zadeva, ampak če bi človeku nekak dal vedet, da nas njegov smrdljivi vonj moti, bi blo zihr za vse bolš. Mi mamo enga računalničarja, ki tok zaudarja, da ko pride, kr odpremo okna, ko pa gre, pa še pol ure luftamo:( Pa moja bivša(!) frizerka je tud smrdela, tak da sm se sam zarad tega prestavla drugam. ok, konc službe razumem, sam da sm pa zjutri njena prva stranka pa že smrdi, to je pa tumač.
Tuširanje je po potrebi …. lahko tudi 3x na dan če delam kaj takega da je to potrebno, lahko pa tudi 0x … ampak takrat se samo umijem tam kjer je potrebno in namažen z deodorantom.
pa mi ponavadi kdo samo reče kako dišim ….
ni nujno da se umivaš z milom po celem telesu vsak dan – samo kadar čutiš da je potrebno in na predelih kjer se najbolj potiš …
sama se vedno po tuširanju namažen s kremo po celem telesu in ta ponavadi na koži diši kakšna 2 dni – je pa res vse odvisno od tega koliko vroče je in kaj počnem ….
hm ja zenska sj te stekam,eni mamo pac ful obcutljiv nos,dejansko zavohamo dost,unlike some,pac pa eni majo tud bolj mocn vonj kot nekateri,tudi dostikrat recimo me mine vse do tipa ,ce mi ne disi v redu,mislm sam vonj ne da smrdi,pac jebat ga eni smo obcutljivi,vendar pa sm se navadla na to in se mi ne zdi nic groznega ce nekdo smrdi,sam na avtobusu polet zna bit kr mal neprijetno,jebat ga ljudje smo pac ljudje:)
tusiram se pa enkat na dan,polet 2krat,mislm da pretiravat ni treba potem se pa namazem z diseco kremco pa je:)
Kaj samo dvakrat na dan se tuširaš, umazanka?!?
Ne veš, da je dandanašnji potrebno razkužiti stopala, še preden stopiš v najbolj navaden bazen? Kako si sploh drzneš stopiti ven med ljudi, preden se ne steriliziraš od glave do pete, kako malo usmiljenja imaš do ljudi, med katerimi so tudi majhni otroci in seveda moški, ki so pa sploh tako zelo občutljivi na neprijetne vonjave, da je bilo že marsikoga treba peljati na urgenco…
sama se vedno stuširam zvečer! potem pa še kdaj po potrebi dvakrat, če se slučajno pripravlam na zmenek…ali da grem kam ven…zobe si umijem dvakrat na dan redno! zutraj,ko vstanem in zvečer, preden grem spat..po potrebi si jih umijem trikrat(date).! s seboj kdaj pa kdaj vzamem osvežilne robčke, če jih ravno imam.Redno se deodorantiram….nosim kar se da sveža oblačila….
Zdravo,
dodajam nekaj kar še nihče ni eksplicitno omenil, namreč ljudje, ki jedo težko hrano (predvsem beljakovinsko, veliko mesnih proizodov) in so pri tem močno pod stresom in se hkrati še potijo (pa bolj malo vode pijejo), običajno bolj smrdijo, verjetno zaradi presnovnih razkrojkov, ki se izločajo skozi kožo. Žal je stres tudi za te namene škodljiv.
In kot je že ena omenila zgoraj, sintetična oblačila so katastrofa za smrad, že po parih urah smrdijo, teh poleti, ko se zelo potiš, sploh ne smeš nositi.
No, jaz se tuširam samo zvečer, le poleti, ko se spotim, se umijem še kasneje enkrat, drugače pa ni potrebno. Zobe si perem trikrat dnevno in redno hodim k zobarju. Deodoranti meni prav tako smrdijo kot pot. Kar odnese pa me, če zavoham koga, ki mu smrdi iz ust. Verjemite mi, da je z zdravjem takega človeka ponavadi nekaj narobe. Slabi zobje so pogosto povezani tudi z drugimi težavami v telesu….
romi
Nekaj je smrad po švicu, ki je dokaj svež, nekaj je pa ko folk smrdi od celga tedna nazaj. Ogromno jih je. In taki verjemite nimajo problemov s hrano, veliko potenja, hormoni in ne vem čim še. Enostavno so nemarni. Se ne umivajo, ne preoblačijo, kaj šele uporabljajo deodorante. Tudi jaz se tuširam 2x na dan. Redno uporabljam roll on in se preoblačim. Če bi imela sodelavca v službi, ki bi smrdel, bi mu na lep način to povedala. Enkrat sem že.
Forum je zaprt za komentiranje.