Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek naj čakam

naj čakam

Na moški čvek ne pišem zato da bi dobil samo moške odgovore upam di mi bo tudi kakšna ženska dala odgovor.
Doma ima zamrznjeno stanje v odnosu z ženo.
Zaradi ženeinega nenavadnega obnašanja sem jo parkrat v pol leta vprašal kdo ji je spremenil ves ta pogled na svet kdo vpliva nanajo pa je odgovorila da nihče.
Pred kratkim mi je zaupala da je en sodelavec zaljubljen vanjo in da se z njim pogovarja o najinih odnosih….On ji je izrazil globoka čustva ona pa pravi da do njega ne čuti nič,da je samo dober sogovornik.Pravi pa v isti sapi če bi bila sama bi bila z njim,da je dober na pogled.
Ko sem ji rekel da naj mi še kaj pove o njem če je to samo njen prijatelj kot ona pravi,reče da je dovolj
da vem da ona nič ne čuti do njega in da ima mene rada
on je samo njen sogovornik in se ne dotikata
to je zadosti.
Hoče postaviti nove temelje,.naj se staro pozabi.
Saj to sem še kar sprejel,ko pa sem vprašal po imenu pa ga noče izdati.Se boji da ga ne bom klical in potem bodo vedeli vsi v delavnici.
In novi temelji naj se začnejo brez zaupanja en do drugega,ona meni ne zaupa imena ,jaz pa s tem njej manj.
In tukaj sva ostala pri prepiru ko mi na koncu reče da jo s tem porivam k njemu z mojim ljubosumjem in ko se pomirim čez nekaj časa mi bo povedala ime.Kaj zdaj?

ne vem,da ti ni jasno…

Ne sili vanjo, če noče povedat, pa prav ma. Zakaj bi pa mogel vedet. Sploh ni važno, s tem ko drezaš vanjo sam kažeš ljubosumje… za moje pojme najbolj uničujoče čustvo in namest da se obremenjuješ s tem, raj naredi kaj takega za ženo, da bo sploh pozabila omenjat tistega človeka… Ker zgleda, da ti na posreden način hoče povedat, da nekaj ni dobro v vajinem odnosu… (oz. da si želi mal več pozornosti…)

Mogoče hoče vzbuditi samo ljubosumlje. Dokaži, da ti pomeni vse na svetu in se bo nehala igrati igrice….Če pa ima druge namene, pa boš moral ukrepati.

Ona govori, da te ima rada. Ampak tak odnos, kot ga ima do tebe, ne kaže na to, da bi te imela rada. Samo lasti si te. Tako kot si to napisal, se po moje gre neke igrice s tabo. Zakaj se jih gre, je seveda vprašanje – ali v resnici ne ve, kaj bi rada, ali ji ni mar zate, si pa želi še malo igračkat s tabo, ali ima od takega obnašanja fionančne koristi, ali ji je tako bolj komot, ali kdo ve kaj.

Pa si se kdaj vprašal, kaj pa ti želiš? Ali ti tak zamrznjen odnos res zadošča? Ko si na nek način ‘na čakanju’ na kdo ve kaj in do kdo ve kdaj. Če rabi čas za razmišljat, si ga naj vzame. Daj ji ves čas tega sveta. In dovolj miru za razmišljanje. Do tega ima vsakdo pravico. Ti pa imaš pravico do življenja. In to pravico si vzemi. In zaživi po svoje. In če bo kdaj domislila to svoje razmišljanje, pa če bo prišla kaj naokrog, takrat boš pa pač videl, če imaš kaj časa in volje zanjo ali pač ne.

Ma če si pameten jo boš nastrelu u rt, oziroma dal na čevel in si najdu drugo, k ne bo tolk srala o ljubezni in sodelavcih, ampak bo vedla kaj je družina. Čimprej se je reš!

Še služba na čakanju je za en drek, kaj šele ljubezen!!!!!!!!

živjo,
bila sem v podobni situaciji kot tvoja žena. Jaz sicer nisem poročena vendar vem da fantu ni bilo vse najbolj jasno.
Bil je obdobje ko sem potrebovala ob sebi drugega moškega in tudi nisem nič imela z njim, le debata. Verjemi svoji ženi, vendar ti svetujem da se z ženo usedeta dol in brez ljubosumja začneta odkrito debato.
Sama sem po parih mesecih svojega prijatelja predstavila svojemu fantu, smo šli na pijačo in čist sproščeno debatirali. Takrat sem se tudi nehala toliko dobivati z tistim drugim saj sem v svojem fantu dobila neko zagotovilo da pa mu le lahko vse povem.
Ne sili svoje žene, verjemi ji in verjemi da se z potrpežljivostjo veliko doseže in če ji pokažeš da si tam da ne boš silil vanjo, vendar če se hoče debatirat s tabo boš tam in jo boš poslušal.
Marsikateremu moškemu ženska plat nikoli ne bo jasna, zato samo počasi in ne zganjaj ljubosumja.

Upam da kmal vse “po starem”!

Svoje probleme v družini naj bi obdržali zase ali pa naj bi za njih vedel ali vedla iskrena prijateljica,ne pa en sodelavec.Probleme ne zaupamo kar vsakemu.Ta sodelavec ima že kake “druge”načrte v glavi kako tebi “pomagati”.Seveda lepo ti govori in svetuje kar je po eni strani v redu po drugi pa te lahko še kaj nagovori ali pregovori ,da bo kasneje stanje še slabše.Poskusi se s svojim pogovoriti in sproti rešujta nastale težave.Če se ne bosta pogovarjala iskreno se bodo problemi kopičili in enkrat bo izbruhnilo,takrat bo pa prepozno.

ej alf, na kratko.
Zate je zakon ali kakršna druga veza zaprt prostor, ej ni več tko. saj ni prav da vsi vedo težave le mož ne a vsak ima svoj način za reševanje. Zaradi takih kot si ti še vedno obstajajo določene tabu teme.

Ma ni zaprt prostor zakon.Samo vsakemu ne moreš govoriti partnerskih problemov in težav.Poveš jih le tistemu kateremu veš,da ti bo kaj svetoval in obdržal zase.Če je v tem primeru tako je to OK.

ženska in moški sta lahko velika prjatla, tako kot kot lačen lisjak in tolsta kokoš (lahko tud lačna lisica in tolst petelin)

prjatle sem imela, ko sem bila stara …najst in me je mama vprašala s kom grem.

da žena razlaga možu o prijatlu iz službe (da ne bo pomote – tudi obratno) – nedovoljene igrice

enax – sedaj si pa dobila pri meni kar nekaj točk

Kaj dosti ne moreš. Njej paše, kot ženska to lahko trdim, taka pozornost, ki je doma ni in če je, tudi ni več tako vznemirljiva. Tam pa se krešejo iskre, pogled išče pogled, ni treba, da se dotikata. Naprej je pa vse odvisno od nje, on je nanjo nor, ona nanj najbrž tudi, vendar se zaveda, da ima družino. Če pa bo enkrat lepa prilika, se lahko zgodi. IN zgodi se lahko tudi, če bo doma vse narobe. Mislim,da je manj možnosti, če boš ti še bolj pozoren do nje. Pokaži ji, da ti veliko pomeni, najbrž jo jemlješ kot samo po sebi umevno in ima malo krize, on je pa ravno tam in pripravljen. Za nemeček ji je še fizično všeč. Če se ženska res zaljubi, bo tako oslepela, da ji bo zbilo in če je tip pravi, jo bo spravil tja, ker imata najbrž obilo prilike, da jo osvaja. Mene bi kot žensko najbolj žrlo to, če bi moj mož tudi kar nekam odhajal, se vračal proti jutru itd. Skratka, poskusi, ne bodi odprta knjiga, postani malo skrivnosten in ji potem povej, da ji ne moreš vsega povedati, kot tudi ona tebi ne in boš videl… A imata otroke?

Tvoj zadnji stavek je čist zgrešen. kako lahko kot ženska svetuješ tak trapast odgovor moškemu. Ja, naj še on mal postane skrivnosten in izvaja svoje muhe, ja potem pa kaj še ta par dela skupaj če je tolk laži.

Jaz pa mislim, da ti žena na vsak način skuša dopovedati kaj ji manjka v vajinem odnosu. To kar v njem najde pri tebi pogreša! Mar si slep? Lepo ti je dala vedeti, da do njega ne čuti nič, da ima rada tebe! Če te ne bi imela rada, bi te že prevarala in ti sigurno ne bi nič vedel o tem moškem! Verjetno ti je že prej na kak način skušala povedati, da ji kaj manjka, pa si bil nedojemljiv. Zato se je odločila (zavestno ali podzavestno) da vzbudi tvojo pozornost na bolj drastičen način – kar vzbujanje ljubosumja gotovo je… Ona ne želi od tebe ljubosumnih izpadov in prepirov! Želi čutiti, da jo imaš še rad, želi tvoj topel objem, želi slišati, da je zate najlepša in edina, …. Razumeš? Trenutno je v precepu, ker je s tabo nesrečna, z drugim pa spet čuti, da je željena – ima pa te še vedno rada in te ni pripravljena za njega pustiti… Če boš ti kaj naredil za to. Če pa ne… Torej v akcijo! Potrudi se okoli nje. Osvoji jo spet. Tekmeca imaš! Nimaš kaj čakat. Ona čaka, da boš ti kaj naredil – da boš pokazal, če si se pripravljen zanjo borit in s tem posredno, da jo še želiš! Njenega srca še nisi izgubil!

Bisa strinjam se stabo.

Ptrpežljiv tebi svetujem da tudi ti čim prej začneš z njenimi igricami. Če ji je še kaj do tebe ji boš hitro spet postal zanimiv. Če ne potem, potem boš pa vedel pri čem si. Samo ne se borit zanjo, ker točno to hoče. Še ti jo malo pusti v negotovosti.

Ja imava otroke,par.Veš saj bi začel tudi jaz igrice pa ne morem kar pač hočem rešiti vse skupaj ker se gre samo za merjenje moči in se mi vse zdi trapasto ker tu kakršnakoli ljubezen ne pride zraven.Sem pa počasi potrpežljiv ampak na vseh področjih je pa to moja boljša lastnost,ampak to je spet merjenje moči,kajne.Da bi jo osvojil,saj jo osvajam ves čas ko pa me enkrat tedensko mine potrpežljivost in zahtevam odgovore je pa vse narobe.En začaran krog ki traja dva meseca.

jaz res upam da jo bo minilo, vsaj pri meni je bilo eno obdobje ki se je nehalo. Nared danes zvečer en korak. Prinesi ji rožo, če veš katere ima najraje, drugač pa vrtnico pa ji reci (ko te bo vprašala in zagotovo te bo zakaj), da samo zato ker jo imaš rad pa povej kaj bo rekla. Mal ji daj vedeti da se tud med tednom lahko romantika zganja.

Ma kakšno rožo! Na čevelj jo je treba!

Pravi ime si si izbral neroda, še huje nesposobnež.
A ne razumeš da ko si enkrat poročen ne pobegneš pred vsako malenkostjo, vsaj meni se zdi logično da je v zakon treba vlagati veliko truda. Ej neroda gotov si premlad da bi o teh stvareh dajal mnenja ali pa še huje, nisi bil nikdar zaljubljen.
Potrpežljiv, samo en stavek, upanje umre zadnje, ne poslušaj nasvetov teh dvajsetletnikov ki so še od mleka okrog ust.
A si ji pripravil kakšno presenečenje?

Sem prinesel rožo pa me ni vprašala zakaj ker jih je vajena,ji večkrat ukradem kakšen cvet tako da je tega kar vajena .Pri pogovoru pa sva ostala na isti točki,če sprejmem njen kompromis da naj na vse skupaj pozabim in da mi bo že ona povedala ko bo videla kdaj bo pravi čas do takrat pa naj počakam.Moj kompromis pa ji ne ustreza ko pravim da naj pove takoj če ima še kaj za dodat pa da to postimo za sabo.Vsak nekako vztraja pri svojem,maš ti Veranda kakšen predlog.

No in zdej še morje visi v zraku kamor pravi da se ji sploh ne gre naj gremo sami z otroci.

Naredi takole, dons jo mal okrog ovinkov vprašaj kaj je novega na šihtu, pa naj omeni sodelavca in ji potem postavi pogoj, povej mi kaj je narobe s tabo, kaj jaz delam narobe, kaj bi rada dosegla, če ne bo dala nobenga odgovora se postav v napad, nastopi kot zelo jezen mož, oče otrok in če si se ji pripravljen odreči oz. ločiti ji to povej. Čeprav je to res skrajnost zaradi take stvari ampak dej res mal znor, ker se mi zdi res čudno da se ti žena nič ne zaupa. Če te lahko vprašam, če veš koliko moških je imela pred tabo. Bi znal biti problem, če se ni pred poroko, oprosti izrazu “zgonila”, ne mislim samo pri tipih, tudi zabave in te stvari.
No, dons pa res v napad in ne nehaj pogovora z njo že po desetih minutah. Prisili jo da te posluša, da pač to tebi ni všeč.

A teb je to malenkost? Mogoče, če ma sodelovc meter pa žilet, da je res malenkost. Dej no dej, baba se dela norca iz njega, ti pa svetuješ rožco. A maš cvetličarno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close