plače
No, ‘čista neto plača’ ni primerna za primerjavo, zraven je potrebno povedat vsaj še to, koliko otrok imaš prijavljenih za dohodninsko olajšavo, ker vsak otrok ti viša neto plačo.
Edino pravilno bi bilo primerjat bruto plačo. Tudi ko greš na razgovor za službo, se pogovarjaš o bruto plači, a ne. Sicer si iz tega še vedno izračunaš neto, ampak predmet pogajanja je bruto plača.
men se tud neumn zdi da frizer zasluž u pol ure 10k sit, pa mehanik ti računa 5000 na uro, pa tišlar k dilco poobla računa 3000 jurje…….
Samo tako pač je…..
Že enkrat je bla debata o plačah pa sem že takrat reku…… za dobro plačo ni nujna visoka izobrazba, ampak tvoje dobro delo, itak je pa preveč kao izobraženga kadra pr ns……..
Pa še jest:
visoka šola – k mi btw. u službi en k…. korist (naredil ob delu, zarad šole dobil 1 dan dopusta več :-), pa 20000 sit bruto več………
plače 420000 bruto
respect – se popolnoma strinjam
to, da se plača delo in ne izobrazba
mene nič ne moti, če kakšen obrtnik s svojim delom dobro zasluži (frizerke, vodovodarji, mizarji, orodjarji v proizvodnji, dobri avtomehaniki, kuharji – ti so itak pravi umetniki,… )
bolj me moti, če kdo s svojim nedelom sploh kaj zasluži
Tudi jaz se strinjam . Kdor dela, naj dobi plačano! Vsi se bunimo, kako imajo zdravniki velike plače, v resnici pa imajo oni in podobni edini normalne plače. Sploh se ne zavedamo, kako nizke so plače glede ne stroške, ki jih naša država zahteva. Mi bi se mogli bunit, naj naše plače dvignejo, ne pa tiste ta visoke spustijo. Res pa je še od starega sistema v naših glavah miselnost da si več ne smemo upati zaželeti. Pa bi si mogli. To se bo počasi tudi spremenilo. Upam. Samo “komuniste” bi morali skinit z oblasti.
Na živce mi gre, ko eni pravte, da so vodovodarji plačani zato tako delajo, ker jih je mal in ker znajo delat itd…. No, da delajo, tisti, ki smo v pisarnah pa da si ne zaslužmo višjih plač. Ljudje božji tud jaz delam, tud en vodovodar ne zna delat to kar znam jaz in jaz ne znam delat to kar zna on. Stvar je čist enaka. Zakaj ima potem on z peto stopnjo ali celo poklicno šolo večjo plačo od mene – pa ne mi zdej spet rečt, da zato, ker je trg takšen in takša je ekonomija – na ekonomijo se čist razumem, sej sem jo študirala. Ni vse tako kot govorite. Tisti, ki je naredil srednjo šolo in šel delat je v bistu naredil večji biznic kot jaz ki sem se šolala do 27. leta – naredila faks in podiplomski študij in zdej imam enako plačo…. ***** to je narobe svet, ne pa ekonomija. Kaj ima politika pri tem —– VELIK če mene vprašaš RESPECT – zafural so celo Slovenijo. In kaj bi bilo drugače, če bi bili drugi na oblasti. Mogoče nič, nikoli se ne ve – MI PA TUD POSKUŠAMO NE. – to je največji problem in to mene najbolj razjezi. Vprašaš staro mamko na cesti kako se ji godi, pa reče: Slabo, sej mamo tako majhne penzije, da se komi preživimo in potem ji rečeš: In kako kej Milan Kučan al pa novo pečeni Janez Drnovšek itd… In ona odgovori: ja sej to so pa sami fajni fantje, pa tisti ROP in drugi, naslednjič jih bom spet volila – in tuki je začaran krog – folk sploh ne ve kaj dela – pa ne samo mamke tud drugi, mlajši, ki samo govorijo, da jim je vseeno kdo je na oblasti. Pol pa ne govorite, da vam je slabo, če še vedno po desetih letih volite LDS in ostale leve stranke, ki so zajebale pol slovenije.
Dober zdej sem se kar mal razburla. Se opravičujem, če sem koga užalila, v končni fazi me lahko tud toži :):). Kdaj bo prišla moja priložnost??? Ko bom nekemu politiku “beri direktorju z politično dejvnostjo v popoldanskem času” po domače povedano v rit zlezla, takrat se mi bo povrnilo 10 let študija in pa nekje 5 milijonov tolarjev stroškov študija.
Breda
Forum je zaprt za komentiranje.