Tampončki ja al’ne?
Mogoče ima katera izkušnje: moja 13-letnica, navdušena športnica me sprašuje, če lahko za čas tekme (urca do dve) med najhujšimi nalivi menstruacije uporabi tamponček. Jaz imam pomisleke, nekak si ne upam. Ampak je vidla mene, da jih uporabljam, vidi da je komot, pravi da jo med tekmo kar malo nazaj drži, ko jo je strah, da ji bo vse pricurljalo ven, saj veste, bele hlačke…., pa pol rajši ne skače tolk.
Ima kdo izkušnje, menstruacijo ima že dve leti (precej močno in kar dolgo), je še nedolžna, pri ginekologinji še nisva bile.
Če želi, naj poskusi.
Jaz bi ti svetovala ene tampone, sicer se jih pri nas težje dobi, imenujejo pa se Tampax compact. Jaz jih kupim v Italiji.
Dobi se jih v različnih velikostih (normal, mini, maxi) , tamponi pa so v takih tulčkih, ki ti pomagajo pri vstavljanju, saj so gladki, povoskani, deluje na principu injekcije, tampon je v tulčku, imaš tak bat, s pomočjo katerega tampon potisneš v nožnico. Hitro, higiensko, neboleče, diskretno in učinkovito. Ne verjamem, da lahko poškoduje deviško kožico.
Res se jih tukaj težko najde, zato si jaz v Italiji zmeraj naredim zalogo. Če sem jih pa pri nas našla, sem kupila škatlo, v kateri je 20 tamponov, za cca jurja.
Naj poskusi, seveda …
Tistega z deviško kožico pa ne razumem prav dobro … Zakaj jo bo pa potrebovala? Saj menda ni več treba fantom polagati računov … Dovolj je, da ona ve, kdaj je tisti famozni “prvič” – druge pa to itak nima kaj brigati. Moje skromno mnenje.
P.S. Jaz sem tampone redno uporabljala dve leti pred prvim spolnim odnosom, pa je “deviška” kožica – žal – ostala nedotaknjena.
Za vse odgovore se res zahvaljujem, mislim, da bova res poskusile, takole počasi, pa pred tekmo, da ne bo potem panike.
Katja15, ti si me pa res nasmejala s svojim postom. In veš kaj? (mogoče se bo ostalim zdelo grozno), celo prav imaš. Jasno, da račune polagaš samo sebi in nikomur drugemu. Bravo babe!!
Forum je zaprt za komentiranje.