Nasvet…
Pozdrafček
Kako začeti dan pozitivno?
1. Na svojem računalniku odpri novo datoteko
2. Daj ji ime “Šef”
3. Pošlji datoteko “Šef” v koš (Recycle Bin)
4. Izprazni koš
5. Računalnik te bo vprašal “Ali ste prepričani, da za vedno želite izbrisati Šefa?
6. Mirno odgovori z YES in čvrsto pritisni ENTER
Po tem se boš počutili mnooooooooogo bolje….
LP
Senka
Ja, škoda samo, ker ta fintica deluje lokalno, ne globalno … Eh, nevermind … Grem dalje programirat.
Mimogrede, če kdo tu gor raztura C++ … A se da kako naredit, da mi bo log in pow računal v float? Ker izračuna v duble in moram pretvarjat, če hočem imeti rezultat tipa float in potem dobim tako klobaso:
k = ((float)log(g_i*(float)log10(n_i1)/(g_i1*(float)log10(n_i)))) / ((float)log(n_i/n_i1));
namesto
k = (log(g_i*log10(n_i1)/(g_i1*log10(n_i)))) / (log(n_i/n_i1));
Ok, klobasa je oboje, samo drugo je manjša :))
ukulele, ti maš probleme, al kaj?? zate ne vem, a si dedc ali kaj, ampak zase vem, da nisem babnica. Ok??
hmmm, probala sem že s float pred celo klobaso, pa ni delalo. Mogoče zato, ker sem imela (float) namesto float?? Je možno, da je to razlika?
Pa še ena malenkost: včeraj sva se s kolegom skoraj skregala, ker sem jaz trdila, da lahko napišemo definicijo funkcije:
float vrni (int a, b) //bosta a in b tipa int
on je pa trdil, da je treba napisat
float vrni (int a, in b)
Vsa stvar ne bi bila tako zelo nenavadna, če ne bi na njegovem računalu mojega zapisa zavrnilo in javilo error, da b ni deklarirana nikjer. Na mojem računalu pa dela. To me je res zmedlo … :((
Forum je zaprt za komentiranje.