ADSL omrežje z dvemi switch-i
Zdravo
Imam eno vprašanje pa ne vem ali sem se prav obrnila in ali sem sploh vprašala smiselno stvar ali ne.
Imam SiOL adsl povezavo in v spodnjih prostorih hiše gre linija iz modema v switch iz switcha pa 2 liniji ostaneta spodaj, 2 pa gresta naprej po podometnem kanalu v ločena zgornja prostora. Eno linijo od teh imam montirano v omrežni vtičnici v svoji sobi.
Sedaj me pa zanima, če bi hotela v tej sobi povezati še en oziroma dva dodatna računalnika – bi lahko dala vmes še dodaten switch, da mi linijo že enkrat razcepljeno iz switcha še drugič razcepi ? Bo to delovalo?
Namreč še enega ali dveh podometnih kablov se ne da potegniti, ker je doza (kanal) prepoln.
Pa kako bi bilo potem z uplinkom? Če kupim switch, ki podpira auto-uplink na vseh portih, verjetno ne bi smelo biti problemov, ali.. ?
Za lažjo predstavo je montirano tako:
MODEM — SWITCH — RAČ 1
— RAČ 2
————————- (novi SWITCH ?) — RAČ 3
— RAČ 4 — RAČ 4
— RAČ 5
Hvala za odgovor,
Sara
Joj zdaj sem opazila, da je tista “skica” čisto drugače izpadla kakor je kazalo med samim urejanjem besedila, ampak ok, glavno, da sta razumela kako mislim vezati. 🙂
Ja, razdalja od samega NT razcepnika pa potem vključno do zadnjega vezanega računalnika, bi bila cca. 45 metrov.
Najlepša hvala obema za hiter in konkreten odgovor
Grem čimprej v nabavo po nov switch.
LP, Sara
Forum je zaprt za komentiranje.