izpit za nepremičninskega posrednika – ga je kdo naredil?
Jaz sem ga naredila prvič, decembra lani. Ne obupaj. Res je svinjsko težek. Kolikokrat si ga pa že delala? Pa raje si vzemi več časa za naučit, nič ne hiti. Jaz sem najprej hotela it delat septembra, pa sem potem prestavila na oktober, potem sem pa rekla, da decembra pa res moram it pa konc. In sem poskusila stisnit čim bolj, pa mi je uspelo. Predvsem pa: ne ustraši se!!!!! Mene so vsi tolk strašil, da sem šla čist prestrašena tja. Po pisnem delu sem mislila, da se mi bo zmešal. Sem imela neke prejšnje teste in pričakuješ nek nivo, potem pa dobim vsaj 10x težja vprašanja. Me je skoraj pobralo. Časa ful malo, na predavanja sploh nisem hodila. Se mi zdi to celo bolje, ker na tem roku so padli v glavnem tisti, ki so hodili na predavanja. Zakaj, ne vem.
Potem sem pa dobila še imena komisije in me je še sploh skoraj pobralo. Sem razmišljala, da bi se odjavila, potem sem pa sama sebi rekla, ne, učila si se, ne se jim pustit. Res! Glavo gor, ne obupat, da se narest, čim več logično razmišljaj, piflarije je na koncu itak čist malo. Stvar moraš bolj razumeti, ni dovolj, če znaš vseh 500 strani literature na pamet pa še vseh 30 zakonov zraven.
Oglasi se še, pa ti še kaj napišem.
Jersa, piši mi na mojifantje@gmail.com
Kombinacija skript Gea College in CPU ter ure in ure učenja. Na Gei dobite okrog 500 vprašanj in če se poglobite ter zadeve tudi razumete, boste izpit naredili in znanje tudi vnaprej koristno uporabili. Vprašanja si razdelite po poglavjih, da dobite občutek, kaj je pri določenem poglavju pomembno, saj boste ugotovili, da se nekatera vprašanja stalno ponavljajo. Se splača na začetku narediti malo reda.
Poudarjam: znanje, ki ga zahtevajo na izpitu, POTREBUJETE pri delu z nepremičninami!
Učite se in obenem vsako prosto uro izkoristite za branje pravnih nasvetov na straneh slonep in podobno. Čeprav so nekateri odgovori starejšega datuma in malo skregani z novimi zakoni, vseeno spremljajte te rubrike. Dobili boste občutek, kaj od vas pričakujejo na izpitu.
Ta izpit pomeni razumeti + dobro poznati vse omenjene zakone ter predpise + poznati zadnje novosti v zakonodaji + spremljati tekočo problematiko nepremičninskega trga + VELIKO učenja…… Ampak res VELIKO!
Naredila sem prvič. Imela sem zelo dober pisni rezultat, zato so bila vprašanja na ustnem bolj pogovor s kolegi.
vas je agentov kot gob po dežju! vsi ste čakali da vam starši ali stari starši pomrejo da si boste drgnli roke s podedovanimi stanovanji in potem jih malim, ničvrednim kmetom oddajate po astronomski ceni da si lahko vaše bele polizane riti sončite in namakate (beri kiselite) v morju na hrvaškem, ki jo čez celo zimo in deloma tudi spomlad pljuvate in preklinjate vsepovprek!
banda preklet**!
Živjo!
Tudi jaz bi kupila skripto za nepremičninskega posrednika oz. naj mi kdo pove kaj točno je treba predelati (zakone, ki so objavljeni na MOP)?
Kontakt: mi.kramar@gmail.com
Lp in hvala!
Pozdravljeni,
Pripravljam se na izpit za nepremičninskega posrednika.
Pred dobrim mesecem se zvedel, da so na RIC-u objavili vsa vprašanja, ki so možna na ustnem in pisnem izpitu.
http://www.ric.si/kvalifikacije/certifikat/posrednik_nepremicnin/
Počasi sem se začel prebijati skozi vprašanja. Večino odgovorov sem našel v slovenski zakonodaji, tako, da se vam dejansko literature ne splača kupovati.
Kakorkoli, naredil sem cca. 3/4 vseh vprašanj, ki jih je okoli 550. Ostale so mi samo še teme
OSNOVNE PISNE IN USTNE POSLOVNE KOMUNIKACIJE IN POSLOVNEGA BONTONA
TRŽENJSKE AKTIVNOSTI IN PREDPISI O OGLAŠEVANJU
OSNOVE INVESTIRANJA IN FINANIRANJA NAKUPA NEPREMIČNIN
OSNOVE OCENJEVANJA VREDNOSTI NEPREMIČNIN
OSNOVE EKONOMIKE NEPREMIČNINSKEGA TRGA
Vprašanja, ki imam rešena rade volje delim z vsemi, ki so mi pripravljeni pomagati pri reševanju še preostalih nerešenih poglavij.
LP
curator, z veseljem bi delila svoje zapiske oz. pomagala rešiti ostala poglavja. Moj kontakt grad.nina@gmail.com
Pozdravljena,
Bi se dalo dobiti kopijo skript? Cena?
Sem iz okolice Ljubljane.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kdo rešena vprašanja – RIC? Rada bi jih kupila.
Če jih kdo proda naj mi javi na gradbenica1983@gmail.com
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.