izselitev prodajalca
pozdrav kupili smo hišo. brez posrednika
en mesec po celotni kupnini mora prodajalec zapustiti hišo in nam dat ključe da nepremičnino prejmemo mi.
od kar je pogodba in ara dana prodajalec skozi nagaja se prepira… (zivi v isti hiši kot mi, katerosmo kupili) imam na sumu, da prevzem ne bo mogoč
kako naprej iam kdo izkušnke kako je z prosolno iizselitvijo, na koga se je potrebno najprej obrnit!!
Če prav razumem, zaenkrat pogodba še ni kršena, le sumiš, da bodo težave?
Penale je običajno treba iztožit (tako kot dvojno aro). Na denar boste sicer čakali, ampak navsezadnje ga boste dobili (z obrestmi vred), edino če tako visoka kazen ne velja za oderuško ali kaj podobnega.
Ko bo hiša stoprocentno vaša in se boste lahko vpisali v ZK, lahko seveda nemudoma zamenjate ključavnice, kar je po nakupu stanovanja itak dobro narediti, ker nikoli ne veš, kdo vse ima ključe (moj fotr je bil obrtnik in verjemite, da smo doma stalno imeli na kupe ključev, ki jih je pozabil vrniti). Če svoje krame ne bo odpeljal sam, mu jo postavite nekam, kjer bo imel dostop, da ne bo jamral, da ste mu kaj ukradli. Pofotkajte prej in potem, da ne bo dvomov.
No, jaz upam, da bo šlo vse gladko in ne bo težav.
Nepremičninski posrednik bi si pa nad takim zapletom itak obrisal roke, kaj pa ima on s tem?
Forum je zaprt za komentiranje.