Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem se sme prehitevati po desni?

se sme prehitevati po desni?

?? Mi en trdi da ja, ne morem verjet….

A dej no, lepo te prosim!

kako si pa on to predstavlja??

Temu se reče vožnja mimo. In v prekršku je tisti, ki zaustavlja promet na PREHITEVALNEM pasu, ker se ne umakne na desnega.

Ne!

Po desni je dovoljena hitrejša vožnja samo pred cestninskimi postajami, kjer so že razvrstilni pasovi.

Bi skoraj verjela, da eni ne ločijo med avtocesto in štiripasovnico.

Humorist:)))

Humorist:)))[/quote]
Pa veš da ima prav, ker se moraš umakniti, takoj ko nehaš prehitevati.

Humorist:)))[/quote]
Pa veš da ima prav, ker se moraš umakniti, takoj ko nehaš prehitevati.[/quote]
Joj, kaj pa ti je??? In če se teslo ne umakne, ga lahko prehitiš po desni?

Ne.

Zakaj takih stvari ne preverjate? google najde vse, pa zakone bi bilo dobro, da bi vsi znali brati (ne samo zaradi cestno prometnih predpisov).

http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=0CDIQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.tecajcpp.com%2Fcpp%2Fprehitevanje.php&rct=j&q=vo%C5%BEnja%20po%20desni%20strani&ei=fo49Try1KcTKswav7uQN&usg=AFQjCNHtjr07MKkEdn1R5d5c9o2-xxSe-Q&cad=rja
ZVCP: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200483&stevilka=3690 , člen 36

Pa veš da ima prav, ker se moraš umakniti, takoj ko nehaš prehitevati.[/quote]
Joj, kaj pa ti je??? In če se teslo ne umakne, ga lahko prehitiš po desni?[/quote]
Tega pa nisem napisala, oz. sem že prej, da se ne sme. Napisala sem tudi, da eni enačijo prehitevanje na avtocesti z vožnjo na navadni štiripasovnici, kjer ni prehitevalnega pasu (kot je na AC) in sta oba pasova enakovredna.

Joj, kaj pa ti je??? In če se teslo ne umakne, ga lahko prehitiš po desni?[/quote]
Tega pa nisem napisala, oz. sem že prej, da se ne sme. Napisala sem tudi, da eni enačijo prehitevanje na avtocesti z vožnjo na navadni štiripasovnici, kjer ni prehitevalnega pasu (kot je na AC) in sta oba pasova enakovredna.[/quote]
Aja, prav je tudi, da se s prehitevalnega pasu umakneš takoj, ne pa da voziš naprej brez prehitevanja. Če delaš to, si v prekršku.

sm skoraj crknila od smeha…… berem, berem, berem ….ta prvi link…..pol pa pridem do druge tabele, kjer je boldano: prehitevanje po desni je na avtocesti in cesti … prepovedano.

Sem se začela full smejat – pa pride zraven tisti ki je trdil da se to sme (moj mož, ki je beri: poklicni voznik!!! Vozi že 15 let “non stop”) ….. zdej ma surlo …. pa še vedno pravi: a če eden pelje po prehitevalnem pasu 120, a jst ne smem ga po desni prehitet 130 na uro? In jst: NE!

Drgač pa: še bolj smrtonosen poklic zanjga bi bil policist. Žal.

desni je vozni,levi je prehitevalni…
Preprosto kot pasulj! Izjem ni,če prehitevaš po desni,storiš prometni prekršek.

Vsak dan na AC: kolona na levem pasu, ki se mu (uganka!) le zakaj reče prehitevalni. Verjetno na to še nihče ni pomislil. In tudi sami policisti povedo, da če bi se folk umikal nazaj na vozni pas, bi bilo bistveno manj zastojev in promet bolj tekoč.

sm skoraj crknila od smeha…… berem, berem, berem ….ta prvi link…..pol pa pridem do druge tabele, kjer je boldano: prehitevanje po desni je na avtocesti in cesti … prepovedano.

Sem se začela full smejat – pa pride zraven tisti ki je trdil da se to sme (moj mož, ki je beri: poklicni voznik!!! Vozi že 15 let “non stop”) ….. zdej ma surlo …. pa še vedno pravi: a če eden pelje po prehitevalnem pasu 120, a jst ne smem ga po desni prehitet 130 na uro? In jst: NE!

Drgač pa: še bolj smrtonosen poklic zanjga bi bil policist. Žal.[/quote]

Draga moja. To NI prehitevanje. To je vožnja po predpisih (130 na uro).
Če je nekdo na prehitevalnem in vozi 120, ti pa na normalnem voznem, je jasno da lahko voziš 130 in se to ne smatra za prehitevanje, saj tudi ni prehitevanje. Ti le voziš. That’s it. brez smernikov, brez nakazovanaj, brez pospešavenja. Prehitevanje po desni je prehitevanje, ki ga marsikdo izvaja, ko prehiteva po desni, po pasu, ki je namenjeno počasnejšim vozilom, ali pa prehitevanje po odstavnem pasu ipd.

Jaz pa prehitim, če je budalo na prehitevalnem šlutar.Evo.Bom jaz zdaj še počasneje peljala, če se lepo peljem on pa ne gre iz prehitevalnega?Zdaj se pa vsujte,me čist boli…Pa tud že 20 let vozim.

MORILCI SO MED NAMI!!

“ničisttko”

Ti pa ne razumeš pomena besed, kajne?

Prehitevanje je ko pelješ mimo nekoga, ki je od tebe počasnejši. To v nobenem primeru ni vožnja, ampak je v vsakem primeru prehitevanje in se kaznuje. Kar verjet ne morem, da se eni zato ker ne poznate cestnih predpisov potem zgovarjate na samo vašo razlago sicer preprostih besed, ki so sicer razumljive vsakemu idiotu. Tako kot tista američanka ki je v pralni stroj vrgla psa in se potem zgovarjala da v navodilih ni nikjer pisalo, da je pranje psov prepovedano.

Sicer pa je prehitevanje po desni dovoljeno v Ameriki. Ampak pri nas žal k sreči ni Amerika. Po neznanju pravil in nepoznavanju pomena besed so pri nas – Butale.

Ajja,če se jaz peljem po predpisih po desnem pasu, nekdo na levem pasu pa deset manj se ne smem mimo lepo svojo pot peljat?Naj zabremzam in se še deset manj od njega peljem?Bom jurti poizkusila,pa me pol za morilca označi!

V tvojem primeru se postaviš za tipa ki dela prekršek in mu poblendaš, da se umakne. Tako kot to počneš ti, pa ti delaš hujši prekršek od njega. Ker se on lahko kadarkoli odloči da se bo vrnil na desni pas (morda je bil samo zamišljen in ni opazil, kje vozi). Tam pa si že ti, ki ga prehitevaš, at pa ni videl ker se po desni strani pač ne sme prehitevati. Torej on samo povzroča gnečo, ti si pa potencialni morilec. Zapomni si, če nekdo goljufa ali krši zakonodajo, ni zate nikakršnega opravičila, da to počneš tudi ti. Po tvoji logiki, ker je Trobec sežigal ženske je to dovoljeno tudi drugim?

Zato ima pa ogledalo in smerokaz.

Tole se mi pa ne zdi čist v redu.
Če nekdo lepo po predpisih pelje po srednjem pasu na avtocesti, po levem pa nek počasen voznik recimo 30 km/h, ne vem, zakaj ne bi smel peljati mimo njega. Saj to ni prehitevanje, niti smernika ni potrebno vklopiti, niti ne zamenjati voznega pasu, kar pa je POTREBNO PRI PREHITEVANJU.

Tole se mi pa ne zdi čist v redu.
Če nekdo lepo po predpisih pelje po srednjem pasu na avtocesti, po levem pa nek počasen voznik recimo 30 km/h, ne vem, zakaj ne bi smel peljati mimo njega. Saj to ni prehitevanje, niti smernika ni potrebno vklopiti, niti ne zamenjati voznega pasu, kar pa je POTREBNO PRI PREHITEVANJU.[/quote]

Piiiiizda, a pol je prehitevanje le takrat ko vklopimo smernik in zamenjamo vozni pas? VSE OSTALO pa prehitevanje? Zdej boš še rekla da imaš izpit in se po zakonu lahko voziš po cesti? Mater ti noro! Kje spiš da te ne ukradejo?

Osebi ” v razmislek”

Praviš “ne vem zakaj ne bi smel peljati mimo njega”.

Ne veš zakaj?

ZATO KER TI TO PREPOVEDUJE ZAKON !

Praviš “saj to ni prehitevanje”.

Zakon pravi TO JE PREHITEVANJE PO DESNI.

Še enkrat ponavljam. Če si hitrejši od nekoga, ga PREHITIŠ. Torej izvajaš PREHITEVANJE. Ki je lahko po levi (dovoljeno) ali po desni (PREPOVEDANO).

Mater, pa ste tukaj res vsi butasti? Tako preprostih besed ne razumete, kot je beseda PREHITEVANJE?

Zato pa je toliko nesreč na cestah, ker je pol voznikov funkcionalno nepismenih.

New Report

Close