Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ima kdo opel corso 1.2 16v…poraba?

ima kdo opel corso 1.2 16v…poraba?

zanima me poraba pri opel corsi 1,2 16 v. sama jo imam in ima porabo 9,2l in se mi zdi to absolutno preveč, je pa res da se vozi kratke relacije- 7km…

Poraba je za tak avto velika.

Malo poviša porabo tudi zimska guma, klima ipd., je pa vse odvisno od načina vožnje!!! Neka normalna poraba za takšen avto je cca. 6l/100km. Če je avto še nov, in nima prevoženih še 5000km pa je to še normalno, da je poraba višja.

Zelo verjetno. Taka mašina ima povprečno porabo 6-6.5l, mestna vožnja še liter več, ko se avto še ne segreje še liter več, in če ne znaš delat lepo z gasom, še liter več. Draga moja, ne se čudit…tudi z dizli ni dost boljš..v bistvu turbino še prej zjebeš in imaš brezveze velik strošek..

Mi imamo novo corso – stara je 2 meseca, poraba je zdaj 8,8 l. V salonu so nas opozorili, da je od začetka poraba nekoliko višja.

Mi imamo tudi corso z masino 1.2, vendar prejsnji model im morm priznat da je kar “zejna” in glasna. Ker pred njo smo imeli corso 1.0 eco in je bila za voznjo po mestu res varcnejsa in smo lahko z enim tankom naredilo dosti več kilometrov.
Lp

Tukaj lahko poiščete svoj model avtomobila in primerjajte.

http://www.spritmonitor.de/en/search.html

ali: poraba.com

Sama se vozim po lokalnih cestah, avtocesto moja Corsa vozi nekajkrat letno in takrat poraba krepko poskoči. Vozim precej “šparovno”, kar pa ne pomeni, da počasi, le zaviram in speljujem ne na polno. Po naseljih vozim po omejitvah in je povprečna poraba 6,5 l/100km – računano na roko, saj moja nima potovalnega računalnika.

Imam pa večkrat katero od nadomestnih Cors z enakim motorjem in ko jo dobim, je največkrat na potovalnem računalniku povprečna poraba vsaj za liter višja, po resetiranju spravim na 7,1 l/100 km. So pa nadomestni avti večinoma novi, zato je verjetno poraba višja, moja je stara leto in pol in je bila na začetku poraba višja.

Verjetno je tvoja poraba višja, ker se v tistih sedmih kilometrih avto niti segreje ne, se mi pa zdi nekoliko visoka. Če je tole poraba računana na računalnik, poskusi izračunati na roko – včasih tudi računalnik ni točen. Sama z 38 litri naredim 580 kilometrov.

Sama sem imela corso 1.1 in sem imela porabo 5,9l/100km. To je bilo v povprečju. Stara je bila 6 let, ko sem jo prodala. Motila me je serijska napaka pri menjalniku in sem bila besna, ker me je odprava te napake kar krepko stala, zato sem šla sedaj na i10, ta ima porabo v povprečju 5.7l/100km. Zdi se mi kar malo veliko, vendar me tolaži misel, da je sedaj zima, da je še pretežno nov, in da bo čez poletje manj kuril.

Eni ste pa res usekani!! Še motor pije več…
Bi se radi zastonj vozili? Kupte 30 let starega MB in tankajte odpadno olje iz fritez…

Imel sem prejšnji model Corse 1.2 16V, povprečna poraba v 60kkm je bila nekako 6,5 l/100km. Meni se je zdelo sprejemljivo, saj je šla kar dobro – seveda ne na avtocesti, za tja ji je manjkalo moči..

:-)))))) meni honda žre 6,2l / 100 km. pa je večja in boljša :-)))))))))

Honde so za tiščat, ne za nedeljske voznike…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Na dan prevozim 130 km. Od tega 70 po lokalni, kjer je treba izkoriščat pospeške :-).

otroci na cesti so pa nepotrebne ovire 🙁 pametno ni kaj :(((((((

:-))))))))))))))))) žleh, pojdi se solit!

Jaz na cesti ne norim, ampak vozim po omejitvah, kar pomeni, da takoj za znakom “konec omejitve” pritisnem na plin, da moja punca zapoje :-).

V naselju, ali blizu hiš, kjer te lahko presenti kak otroček, pa ne vozim hitreje kot 50 km/h,. pa še to imam oči na pecljih…

če vsak dan prebijem mal več kot 2 uri na cesti, pa menda ja ne bom cinclala in vozila posr*…

kupu pleha in plastike rečeš “punca” se identificiraš z “njo” ? :))))))))

ne vem, če se temu tak reče, ampak res se najbolje počutim v hondi. dosti sem sicer tudi v vw dizlu, ampak honda… ni ji para. res ne. 🙂

ma zate je še fičo prevelik http://www.crashstuff.com/wp-content/gallery/funny-parking/thumbs/thumbs_yes_its_a_woman.jpg :)))

ja, za okras imet :-))))) Drugače bi pa ves čas se trudil, da bi sploh videl zadnjo registrsko na mojem avtu :-))))))))))), bi verjetno kar dalnogled potreboval :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vprasanje za NevaM:
Kateri tip honde voziš, letnik in tip motorja?

Kolega ima civic letnik 96 VTEC klima in seriski sibedah, pa je zeloo zadovoljen, pravi da cca 7L/100 in nobenih stroškov- 13 let star avto 230 000 km , kapo dol

Ja, moja je ista. Samo žere mi manj .-)

OPEL CORSA 1.2 16v cca 5000 prevoženih km letnik2013 pri mešani šparovni vožnji pije 8.4 litra na 100,.avto tudi nima prave moči.glede na to da se večinoma vozin sam in avto sploh ni obremenjen,bi po normah,ki jih navaja prodajalec(ali tovarna)moral rabiti največ 6,5 litra.v resnici pa je poraba 30 ali več % večja in prodajalec je po pojasnilu tržnega inšpektorata to dolžan urediti ali avto zamenjati.da temu ni tako pa smo krivi,ki tega na zahtevamo.

Jaz sem imel opel corso letnik 2003, motor je imela 1.2 16V (75 KM), pila je pa ko žolna. Nisem bil zadovoljen z njo in sem jo po treh letih prodal. Pa še druge okvare so se pojavile… tako da opla nikoli več k bajti.

New Report

Close