Dilema pri prodaji avta….
Zadeva je taka, prodajam relativno hiter avto,ki je zanimiv mlajši in seveda starejši populaciji. Opažam, da me kličejo relativno mladi ljudje brez nekih izkušenj s “hitrejšimi” vozili. Prihajam do neke moralne dileme, zaradi nakupa nepremičnine, ki bo olajšala življenje družine sem se pripravljen odpovedat svojemu hobiju, kar pomeni, da potrebujem denar,….po drugi strani se pa zavedam kaj prodajam, nikakor ne bi rad prodal avta nekomu, ki mu ne bo kos in bo ubil sebe ali pa povzročil hudo nesrečo. Dejstvo je, da avto dosega hitrost 270 km/h…., to res ni za vsakogar….žal pa so taki avtomobili zanimivi bolj ali manj ljudem,ki bi se radi kazali…No, sam nisem tak, take zadeve imam v lasti že 13 let in so mi všeč, poleg tega pa čutim do njih spoštovanje in se ne izživljam. Torej vprašanje za vas, družina rabi denar, to je trenutno dejstvo, zanimanja vsaj resnega je v teh časih malo, torej sem nekako prisiljen prodati avto vsakemu “bebcu” ….izbire med kupci nekako ni, zanimanja je ogromno, vendar samih mladičev,ki bi zelo hitro naredili “štalo”. Recimo v 13 letih sem sesul samo en tak avto…. pa še to po bedariji, ostalo pa nikdar zaradi zavedanja česa sem zmožen, česa je zmožen avto….za te golobradce pa nisem siguren. Recimo,imel bi zelo slabo vest, če bi prodal avto potem pa slišal, da je bil udeležen v hudi prometno nesreči kjer bodo udeleženci osebno praznovali prvi november…
mene tud zanima kak avto prodajaš..drugalč pa, pišeš neumnosti, kar se avta tiče, v stilu, jaz prodam nekomu stanovanje, temu crkne vtičnica, gre sam popravljat, ubije ga elektrika ker pač ni iukušen, jaz pa imam slabo vest, ker sem mu prodal stanovanje..skratka neumnosti[/quote]
Ni čisto tako, kolega je prodal podoben avto nekemu mladincu,čez dva dni je bil mrtev….Vest je vest, saj se vsakomur zgodi, pri takih zadevah je pa potrebo malo ocenit komu….
Kak te veš preko telefona, da nima izkušenj? Ni mi jasna prav tvoja zgodba, bolj mi deluje v smislu, edino jaz znam v Sloveniji vozit ali kako….?
Če prodajaš 13 let starega BMW-ja, pol ne vem kaj je to takega, bo pač isti mladič šel po drugega, saj taki stari veliki motorji se težko prodajajo, pa še precej poceni, če prodajaš novejšega, pomeni da so to mladiči z denarjem, ki so itak že marsikaj dobrega vozili…..
Saj pravim, glavno da edino ti znaš v Sloveniji vozit, ko si na čelu kolone, ker ko je 70 omejitev, ti pelješ 70 in bog ne daj, če se komu mudi pa ga želi porinit na dobrih 90 :). Sestopi s tega oblaka, kot moški se čustveno loči od avta, ne išči nekih neumnih izgovorov, pa avto prodaj…. al pa tud ne…. :).
Pemina, to ocenjujem na podlagi vprašanj…., nikdar in nikjer nisem napisal,da ga obvladam, samo vem približno do kje sem sposoben peljat, z motorji je zgodba druga, tudi to sem imel in govorim iz prve roke, evo imel sem od 110 KM do 180 KM motor…..samo pri motorju je res drugače, tam nekako veš, da človek ve kaj naj pričakuje….
Jaz govorim o avtomobilskih motorjih :). 270 doseže že malo boljši ford hehe. Res ne vem v čem je poanta, s tem da dober športni avto boljše zvozi ovinek, ko malo boljši ford….[/quote]
In kater ford doseže 270??????
Jaz govorim o avtomobilskih motorjih :). 270 doseže že malo boljši ford hehe. Res ne vem v čem je poanta, s tem da dober športni avto boljše zvozi ovinek, ko malo boljši ford….[/quote]
In kater ford doseže 270??????[/quote]
Moj je čist običn bedast diesel ford focus 1,8 karavan pa ga brez problema peljem lahko 200 :). Pri nas sicer ne upam, zaradi kazni, v nemčiji pa je letel ko strela. Sem se z bemfo tudi že peljala 270 (nisem jaz vozla) in se avto lepše obnaša pri 270, kot moj ford pri 200, logično.
Isti ovinek jaz z mojim fordom ne peljem 150, čeprav toliko leti z malo več gasa, kot pa z nekim bemfom. In pri prodaji naj imam dileme, če bo neko tele šel v ovinek z mojim fordom in mu bo rit odneslo al kaj??? :)))))
Torej, če kupiš boljšega forda od mojega, z nekaj več KM, bo verjetno tudi letel približno tolko :))))))
Jao, bože mili, kako lahko primerjaš sekret od forda z M3 čez ovinke?? Sprednji vs. zadnji pogon? 4 cilindrc vs. 6 cilindrc, ki se vrti do 8000 rpm??
Pa še to: skoraj noben E36 M3 ni več tovarniški…skoraj vsak ima spremenjeno elektroniko in zamenjan komplet auspuh, tko da na konco dobiš zverinjak z 350 KM namesto 280…poleg tega so ti modeli totalno oskubljeni kar se tiče modernih pomagal…se takoj opazi da blage veze nimate kakšen avto so naredili skoraj 20 let nazaj..
Jao, bože mili, kako lahko primerjaš sekret od forda z M3 čez ovinke?? Sprednji vs. zadnji pogon? 4 cilindrc vs. 6 cilindrc, ki se vrti do 8000 rpm??
Pa še to: skoraj noben E36 M3 ni več tovarniški…skoraj vsak ima spremenjeno elektroniko in zamenjan komplet auspuh, tko da na konco dobiš zverinjak z 350 KM namesto 280…poleg tega so ti modeli totalno oskubljeni kar se tiče modernih pomagal…se takoj opazi da blage veze nimate kakšen avto so naredili skoraj 20 let nazaj..[/quote]
absolutno nimamo blage veze, in očitno tud ne pri bmw, glede na to, kak tehnološki biser so nardili pred 20 leti, bi mar takrat zaprli fabriko, ne pa da še naprej izdelujejo avte))
Pa še to: skoraj noben E36 M3 ni več tovarniški…skoraj vsak ima spremenjeno elektroniko in zamenjan komplet auspuh, tko da na konco dobiš zverinjak z 350 KM namesto 280…poleg tega so ti modeli totalno oskubljeni kar se tiče modernih pomagal…se takoj opazi da blage veze nimate kakšen avto so naredili skoraj 20 let nazaj..[/quote]
Hahaha, kam si se te ti vžgal…. Jaz nič ne primerjam oz. trdim, kaj komplicira, ker boljši športni avti so načeloma bolj varni, kot slabši navadni avtomobili hahahahaha…. Komu mar vso to nakladanje 🙂
In kater ford doseže 270??????[/quote]
Moj je čist običn bedast diesel ford focus 1,8 karavan pa ga brez problema peljem lahko 200 :). Pri nas sicer ne upam, zaradi kazni, v nemčiji pa je letel ko strela. Sem se z bemfo tudi že peljala 270 (nisem jaz vozla) in se avto lepše obnaša pri 270, kot moj ford pri 200, logično.
Isti ovinek jaz z mojim fordom ne peljem 150, čeprav toliko leti z malo več gasa, kot pa z nekim bemfom. In pri prodaji naj imam dileme, če bo neko tele šel v ovinek z mojim fordom in mu bo rit odneslo al kaj??? :)))))
Torej, če kupiš boljšega forda od mojega, z nekaj več KM, bo verjetno tudi letel približno tolko :))))))[/quote]
Veš,med 200 in 270 so svetlobna leta, vsak kilometer nad 220 zahteva več moči….vse nad 250 zahteva še več moči in tako naprej…..
Točno tako, s tem, da so bili to pravi konji, danes so žal samo še “eko KM”
Hahaha, kam si se te ti vžgal…. Jaz nič ne primerjam oz. trdim, kaj komplicira, ker boljši športni avti so načeloma bolj varni, kot slabši navadni avtomobili hahahahaha…. Komu mar vso to nakladanje :)[/quote]
Varnost ni bila nikjer omenjena,,,,,
Torej, če kupiš boljšega forda od mojega, z nekaj več KM, bo verjetno tudi letel približno tolko :))))))[/quote]
Veš,med 200 in 270 so svetlobna leta, vsak kilometer nad 220 zahteva več moči….vse nad 250 zahteva še več moči in tako naprej…..[/quote]
Kakorkoli, išči izogovre pa se tolaži, da imaš raketo, ki te lahko ponese do Venere 🙂
Fora je v tem, če je bedak za volanom, se bo ubil tako v navadnem fordu, kot v kakšnem športnem avtu, ki doseže 270 km/h. To je edino moj point ves čas :).
Točno tako, s tem, da so bili to pravi konji, danes so žal samo še “eko KM”[/quote]
No, kako pa DRRR ve o tvojem plehu? Je tudi on slonel na njem? 😛