Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Neustrezno saniranje napake pri avtu v garancijskem roku

Neustrezno saniranje napake pri avtu v garancijskem roku

Situacija je sledeča: pri avtu se je pojavila rja in sicer na mestu, kjer je evidentno posledica slabe izdelave oz. zaščite s strani proizvajalca. Vrata, ki rjavijo, namreč rjavijo iz notranjosti, zato bi jih po moji oceni bilo potrebno zamenjati (morda ne nujno takoj, vsekakor pa še v garancijskem roku, ki ni kratek) , saj kakršnakoli sanacija od zunaj rjavenja ne more ustaviti (kar trdi tudi pooblaščeni serviser). Po besedah pooblaščenega serviserja naj generalni uvoznik ne bi pristal na menjavo celotnih vrat, zato naj bi serviser napako začasno saniral »na lastne stroške« in brez uradnega garancijskega zahtevka, pozneje pa naj bi menjali celotna vrata (ko bi rjavenje prišlo bolj do izraza).

Tak način reševanja me po eni strani preseneča, saj bi potem bilo popolnoma vseeno, če se v tem trenutki ne naredi nič in se raje počaka. Rjavenje je namreč na mestu, kjer se lahko opazi le slučajno. Kljub temu mojemu predlogu pa serviser vztraja pri sanaciji (ki bo kot sem razumel celo neuradna) in bojim se, da bo čez nekaj let (ko bo zadeva bolj pereča) prav to izgovor za nepriznavanje reklamacije. Zato bi potreboval predlog kako se lahko pred tem zaščitim.

Jaz sem imel podoben problem na pokrovu motorja. Ob ogledu na servisu sem fotografiral vpričo serviserja oz. vodje servisa. Čist tako, da sem jim dal vedeti, da je evidentirano.
Čez 1 teden so klicali, da je odobren nov pokrov, v roku 3 tednov je bil zamenjan v garanciji.

nikar brez uradnega zahtevka ali brez uradne reklamacije
če on noče zamenjati se obrni takoj na proizvajalca

ne pustit, da ti popravlja brez papirjev… na koncu lahko rečejo, da si dala kakšnemu fušarju popravljat in da ti ne pritnajo garancije

vse evidentiraj in poslikaj!

keč je v tem, da je reklamacija bila dana in on trdi, da naj bi tak način popravila bil dogovorjen z uvoznikom. Ob tem mi je kazal neko korespondenco z njim. Kaj pa se lahko zgodi, če na popravilo ne pristanem?

pa imaš kakšno dokazilo v roki al le njegovo besedo?
pač ne pristaneš na popravilo in zahtevaš nov del,
če komplicira je bolje vprašati koga drugega, ki se bolj spozna na te zadeve in ima opravka s tem

kolk pa je sploh stra avto?

Saj pravim, nič nimam. Zadevo je poslikal on, in dal naprej. Meni je kazal le dopisovanje preko njihovega infosistema z uvoznikom in ki mi ga (menda) ne sme dat v roke. Avto je pa star tri leta.

Saj pravim, nič nimam. Zadevo je poslikal on, in dal naprej. Meni je kazal le dopisovanje preko njihovega infosistema z uvoznikom in ki mi ga (menda) ne sme dat v roke. Avto je pa star tri leta.[/quote]

Jaz bi šla na drug pooblaščen servis in tam zahtevala popravilo.
Ali pa vse skupaj poslikala in z zahtevkom za garancijsko popravilo poslala uvozniku.

Pozdravljeni!

A je Renault, meni se je zgodilo isto, po 4h letih je bil avto pikast od rje, pa mi na servisu niso hoteli priznat garancije, ki naj bi bila 7 let! Sem dala avto polirat in ga prodala, ker nisem mogla več tega gledat.

najprej to ali si ti lastnica tega vozila ali je še lizing nepoplačan?

Ni Renault in načeloma sem kar zadovoljen z odpravljanjem napak. Pod garancijo štejejo še marsikaj, kar morda pri drugih znamkah ne bi ter tudi zamenjajo stvari, ki morda ne bi bile ne vem kako nujne. Le pri tej rji se malo čudno obrača.

Lastnik.

New Report

Close