Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem bmw 3 320D ter Alfo 159 2.4 jtdm

bmw 3 320D ter Alfo 159 2.4 jtdm

Zanimam se za nakup, pa me zanima vaše mnenje v teh 2 avtomobilih (pozitivno,negativno)

že za naprej hvala za odgovore .Lp

Absolutno 159.
Sicer pa krasotica, najlepša v razredu, z najboljšo lego na cesti ki rabi le še dobre italijanske bencinarje, predvsem karakterni V6.

Drugače sem pristaš BMW-jev, ampak zadnji modeli so vedno grši. Alfa pa se je zelo poporavila, tako z obliko kot z mašinami in interierjem. Zato definitivno Alfo. Slabost je edino hiter padec cene in poraba 7l (za 200 KM dizel) napram 320d(180 KM) -4.8l, s tem da ima zmogljivosti v vsem boljše. Cena je približno tam tam, registracija in zavarovanje sta enaka

…pa servisi so cenejši pri Alfi.
Ti pa tudi jaz priporočam Alfo 159, saj je poleg kvalitetne izdelave tudi zelo lepa ter 2.4 JTDm motor z 200KM, ki je zelooo živahen, je bomba.

tudi jaz sem za 159

320d = 177 KM.
159 2.4 jtdm = 209 KM (200 KM samo q-tronic).

Pojdi z obema na normalno, dinamično testno vožnjo.

Pri BMW bodi pozoren na porabo, 4.8 l bo takrat, ko svizec zavije čokolado v folijo…

Gremo čez Alfo 159:
– fenomenaln dizajn, to se strinjamo
– športna duša kot malokateri avto:)
– motor hud, vendar pretežek avto, zato ne pride do izraza, 2009 modelno leto je 100 kg lažji
– notranjost je premalo prostorna glede na dimenzije avtomobila, še posebej pogrne pri konkurenci ta podatek, razen pri neposrednem konkurentu, tudi BMW 3 je premajhen znotraj.

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=13977

spoštovani,
omenjena vozila, mi niso v cenovnem dosegu, da najprej to razjasnimo..ko se usuje plaz kritik..

me pa zanima, zakaj potrebujete takšna dr mr vozila >170KM
morate bit vedno prvi?
vozite prikolico s konjem, kravo ali 5m3 peska?? orjete na njivi??

ali se postavljate?

če se postavljate, zakaj iščete takega ki porabi 0.03l/100..
a ste “broke”, ker ste kupili avto???

če ste res “carji”, vas verjetno poraba NE moti..
.. sicer pa kupite Peko 45 “campus”..

Tkole pišejo tisti ki ne znajo vozit in se vozijo s skreti..

odgovoril si pa na katero vprašanje….??
da si očitno edini, ki misli, da skreti dobijo homologacijo..

Dobro si izbrala, oba avta sta v redu, zato ni mogoče racionalno zagovarjati enega ali drugega.

Tisto s porabo pozabi, ker je brez zveze-nekaj deci razlike pač ne more biti odločitveni kriterij.

Tudi varnost, zanesljivost in lega so primerljive, običajen voznik pa nikoli v življenju ne bo opazil razlike. Tudi pri kakovosti ne bo posebne razlike – oba znata biti včasih malce muhasta.

Imata pa oba svojo filozofijo, malce stereotipno sicer, pa vseeno (saj veš -italijani- Nemci). In držiš se pač tiste, ki ti je bližje, se mi zdi.

Če glede tega še nisi “izoblikovana” in nimaš nekih neposrednih zahtev, predlagam, da poslušaš srce (pa kolikor s to sliši patetično). Torej, pojdi v salon, oba si oglej, pa potem še na vožnjo, in na koncu boš videla, kateri ti je bližje.

Vsaka Alfa je čez par let navadna “kanta”, ki jo lahko kupiš za drobiž. Poglej malo v oglase.

kolesar, zgleda da si ti še zmeraj v času alf 155 in 33

Ne ne, on je še v času Toyote Carine, letnik 92-93. Tisto je bila takrat šele kanta proti AR 155…

Ne ne, on je še v času Toyote Carine, letnik 92-93. Tisto je bila takrat šele kanta proti AR 155…

Spoštovani DRRR
Absurdno je tako grdo pisati, pa čeprav računalnik prenese vse. Glede na standard normalnih Slovencev so ti avti za nas vesoljska plovila. Razumeti morate, da se po cesti vozimo s takimi in drugačnimi vozili – če gledate na avto.net se res prodajajo tudi sekreti, ampak če imate srečo voziti se v zlati kočiji pazite, da se vam ob pol noči le ta ne spremeni v dve buči ko se je pepelki. Šalo na stran. Sama se vozim v stari ferozzi in svoje premoženje ne razkazujem na tak in drugačen način. Pa tudi žalim ne nikogar. Bi se pa vprašala, od kod folku toliko denarja za take avtomobile? Srečno vožnjo in še veliko varnih kilometrov vožnje – tudi med sekreti. Če swkretov ne bi bilo bi bil denar pravičneje razdeljen, pa bi se vozili vsaj v kadeh. LP

Spoštovani DRRR
Absurdno je tako grdo pisati, pa čeprav računalnik prenese vse. Glede na standard normalnih Slovencev so ti avti za nas vesoljska plovila. Razumeti morate, da se po cesti vozimo s takimi in drugačnimi vozili – če gledate na avto.net se res prodajajo tudi sekreti, ampak če imate srečo voziti se v zlati kočiji pazite, da se vam ob pol noči le ta ne spremeni v dve buči ko se je pepelki. Šalo na stran. Sama se vozim v stari ferozzi in svoje premoženje ne razkazujem na tak in drugačen način. Pa tudi žalim ne nikogar. Bi se pa vprašala, od kod folku toliko denarja za take avtomobile? Srečno vožnjo in še veliko varnih kilometrov vožnje – tudi med sekreti. Če swkretov ne bi bilo bi bil denar pravičneje razdeljen, pa bi se vozili vsaj v kadeh. LP

No no no…jaz se tud vozim v sekretu(Laguna V6 l.95), za katerega sem pred dvemi leti in pol odštel usranih 300.000 sit. Pač sproti popravljam. Ampak avto ima max. opremo, se pravi kar je bilo možno dobit takrat. Japonci in italijani so bili takrat še konkretno zadaj…

saj alfe 155 so imele tudi zelo veliko opreme

Recimo…z večjimi mašinami…

Recimo…z večjimi mašinami…[/quote]

tud z 1,8 ni blo problem dobit avtomatske klime,…

Ne ne, on je še v času Toyote Carine, letnik 92-93. Tisto je bila takrat šele kanta proti AR 155…[/quote]

Za tebe je očitno avto dodatna oprema?

Tista Carina še sedaj hčeri odlično služi. Razen rednih osnovnih servisov ni videla popravila tako, da ji je največji strošek registracija. Alfe in ne samo Alfe takega letnika še pes ne povoha, ker so predragi za vzdrževanje, kljub kupu največkrat nepotrebne dodatne opreme.

Ne ne, on je še v času Toyote Carine, letnik 92-93. Tisto je bila takrat šele kanta proti AR 155…[/quote]

Za tebe je očitno avto dodatna oprema?

Tista Carina še sedaj hčeri odlično služi. Razen rednih osnovnih servisov ni videla popravila tako, da ji je največji strošek registracija. Alfe in ne samo Alfe takega letnika še pes ne povoha, ker so predragi za vzdrževanje, kljub kupu največkrat nepotrebne dodatne opreme.[/quote]

No, pa poglejmo primerjavo:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2268953#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2215059

NI PRIMERJAVE!!

kaj ni primerjave? tega pa ne razamem..Carina je let starejša in zato cenejša
Sploh pa:razglablajti o kakovst pri tej starosti avta se mi zdi čist brez veze. Tu sploh ni vprašnaje, ali se bo kaj pokvarilo, ampak samo, kdaj se bo pokvarilo

New Report

Close